Muž pije, ale on to nepovažuje za svoj nedostatok

27. dec 2022

Ahojte, už dlhšie uvažujem či sa podeliť o svoj problém alebo nie..
S mužom sme spolu 10 rokov z toho 3 ako manželia máme 1,5 ročného syna.
A áno, môj muž chlasta.
Chlasta tak že príde domov z návštevy, oslavy, svadby čokoľvek a má potrebu doma siahnuť po fľaške tvrdého alkoholu a doraziť sa na totalku. Tak že má ráno okno, je mu zle a pregrca celý deň. Tak že sedí pred telkou ako posledný chudák a ulieva si jeden za druhým.
X rokov mu hovorím že mi to vadí ale on to za problém nepovažuje lebo veď keď je opitý nič mi nerobí.. asi tipu že má nebije, nenadáva a neviem čo ešte.. ale to pre mňa neznamená že mi to nemôže vadiť.
Vadí mi to, vadí mi chodiť v noci po ňom zhasinat svetlo a telku lebo jeho vyplo od chľastu na gauči, vadí mi vidieť čo opitého. V mojej aj jeho rodine bol/je problém s alkoholom. Jeho jedinou výhovorkou že pije kvôli mne lebo kričím a áno kričím ale inak sa s ním už nedá, nedokážem s ním fungovať.
Muž sa mi neuveriteľne zhnusil, je mi za to odporný, nespime spolu..
Konečne som sa skontaktovala s kamarátkou ktorá pracuje pre rozvodu právničku a chcem to riešiť.
Muž sa na tom smeje, robí si srandu myslí si že na to nemám gule
Je mi to ale ľúto kvôli synovi ale tiez nechcem aby vyrastal v rodine kde sú hádky na dennom poriadku, vyhráža sa mi tým že mu to ublížiť hlavne ja že ho pripravím o otca

viestta
27. dec 2022

Svojho syna o otca pripravuje hlavne on sam, tym ze chlasce.

mandzula
27. dec 2022

Robis mudru vec, pretoze ak si clovek nie je vedomy toho, ze robi chybu, nema potrebu ju napravat, co tvoj muz evidentne nema, takze odist od neho a dat synovi sancu na hodnotny zivot, je spravne rozhodnutie.

54tinka54
27. dec 2022

Pripravíš ho o otca ktorý sa doma opíja do nemoty.. to chlapcovi určite neublíži, skôr by mu ublížila tá toxická atmosféra doma s alkoholikom a úžasný príklad do života. Čím skôr rieš, bude sa to len zhoršovať (jedine že by muža osvietilo keď reálne od neho odídete a začne so sebou niečo robiť).

anjelicek26
27. dec 2022

Vyhoda je, ze syn si jeho excesy pamatat nebude, ak sa rozijdete teraz. Ak chces dobru radu - ozraty, zgrcany, presne toto si natoc na mobil, sprav fotky, sudca to bude brat do uvahy pri urcovani stretavok s dietatom pri rozvode...

ckocka
27. dec 2022

X rokov hovoríš že ti to vadí, tri roky ste manželia, máte syna 1,5 roka a teraz zvažuješ rozvod. Asi nechápem.

autor
27. dec 2022

@ckocka ani ja nechápem ako som to napriek tomu všetkému dotiahla s ním až tak ďaleko.. samozrejme po každom jeho alkoholovom výstupe prišlo na rad ospravedlnovanie, chvíľu bol samozrejme kľud a neskôr zas.. to len ja hlúpa naivná som to vždy nechávala tak, vydesená len nad slovom rozvod

autor
27. dec 2022

Tieto posledné dni sú zlomové, už takto ďalej nechcem žiť, nemám ešte ani 30 celý život pred sebou ešte chcem aby ma niekto miloval a mala šťastnú rodinu..
Od piatku ako má dovolenku každý deň má nejaké promile, dnes som mu vyliala fľašu tvrdého do umývadla tak mi nadal do psychopatov že nechápe prečo mi vadí že pije keď mi nič zle nerobí.. odišiel do krčmy

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
27. dec 2022

@mandzula Dobre, ale prečo to tým ženám trvá tak dlho?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
27. dec 2022

S tym pripravenim o otca ti to mozem trochu ulahcit. Moj manzel ma otca alkoholika, neboha svokra sa s nim nikdy nerozviedla a manzel jej to veru mal aj za zle. Ako dieta si prial, aby ho mama od neho zobrala. Ale nestalo sa a s otcom vzdy boli aj su problemy a coraz vacsie. Nie je to ozajstny otec a ani nikdy nebol a teraz je z neho uz len a len bremeno. A manzel sa po tych rokoch, co s nim prezil, uz ani nedokaze nanho vykaslat a ani sa to dost dobre neda kvoli roznym spolocnym majetkom a situacii s byvanim, proste su prepleteni. Nehovoriac o tom, ze tento opilec bol manzelovym hlavnym muzskym vzorom, z toho u manzela vznikli aj vztahove a ine problemy. Naozaj nic dobre nevzislo z toho, ze svokra s nim ostala.

heleninamama
27. dec 2022

@ckocka Zabila s ním kopu rokov, iný-lepší muž nebol v dohľade, biologické hodiny boli na poplach, tak chcela ako odškodné za stratený čas aspoň dieťa a nejaký ten majetok. Takže sa vydala a otehotnela, aj keď videla aká je realita.
A ako bonus, sama píše, že je z rodiny alkoholikov a to sú často veľmi zvláštne mysliace bytosti.

luccija
27. dec 2022

Rozved sa a nepopusti nedaj sa obalamutiť.
Vždy bude dôvod prečo piť, lebo kričíš, lebo bolo zle v robote, lebo problémy...Je to alkoholik o pár rokov budeš mať ogrcany byť.Nehovoriac, že Ti zostane psychická a fyzická troska, malý sa ho bude báť, a koľko peňazí prepije čo môže dať Vám ako rodine.

amelie2017
27. dec 2022

On to za problem nepovazuje. Ty si bola tiez blba a za problem si to nepovazovala a este si s nim spravila dieta.
Doplo ti to asi az po jeho narodeni, ze? Predpokladam, ze ziadna pomoc s dietatom, vsak akoby ti s nim spity pomohol. Ak by bolo treba ist na pohotovost, tak tiez nula bodov, lebo je ozraty..

Kvoli synovi ti to nema byt luto, kvoli synovi ho mas opustit. Ak on nie je ochotny zmenit nieco na svojom spravani. A rozvodom otcovstvo nekonci. Moze syna vidat nadalej. Ak bude schopny po neho prist. Ale asi bude radsej v krcme vyrevuvat, ze ho ta k.. nechala a zobrala mu syna.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ckocka
27. dec 2022

Ja som sebec, mám sa velmi rada a tak asi nikdy nepochopím prečo si niekto dobrovolne ničí život.

autor
27. dec 2022

@heleninamama žiadne biologické hodiny tie mi v 17 tich keď som sa s ním dala dokopy ani v 24 keď som sa vydávala určite netikali.. ja nemám ešte ani 30 on čerstvých takže tieto jeho ,,zvyky,, som najskôr brala ako mladicku hlúposť že však on z toho vyrastie, prestane ho to baviť keď bude mať rodinu, dieťa.. otec je skvelý tam nemôžem povedať nič zlé, malému sa venuje majú pekný vzťah kiež by bol aj manžel taký aký je otec..

anjelicek26
27. dec 2022

Statistika deti, ktore vyrastali s rodicmi alkoholikmi je inak hroziva - nenavidia rodica, ktory pil, nenavidia ale aj rodica, ktory sa nerozisiel a nechal ich v takomto toxickom prostredi vyrastat...drviva vacsina z nich pije tiez a percento sebevrazd tychto deti je niekolko nasobne vyssie ako deti z rodin, kde ani jeden z rodicov nepil... toto si stale opakuj...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
negymama
27. dec 2022

a s pracou ma ako? Pri takom piti ma urcite hladinku aj v case prace. Dnes len maloktory zamestnavatel toto toleruje. Je len otazka casu, kedy prestane aj pracovat.
Suseda mala muza alkoholika, mali dvoch synov, cerstvo postaveny domcek.
On prechlastal vsetko, vyhodili ho z prace, potom z dalsej, aj peniaze z fusiek nacierno prechlastal, nedokazali splacat uver, banka im predala dom na drazbe. Ona sa rozviedla a opat byva u rodicov v detskej izbe aj s tymi detmi. Ostalo jej este kopec dlhov. Samozrejme on nic nema, nic nesplaca, zivi ho nejaka sockoidna chudera v chatrci ci chate.

autor
28. dec 2022

@negymama s prácou je to ok, pracuje normálne.. zas to si myslím že by si nedovolil ísť do roboty pod vplyvom.. samozrejme sa mu stalo že bol KO deň pred robotou vtedy si radšej vybavil dovolenku..

negymama
28. dec 2022

no nechcem ti brat iluzie, ale tvoj muz je este mlady, ma ledva 30rokov, na ten vek je uz dost rozchlastany. Po case sa uz nebude ovladat a "dovoli" si prist do prace aj s alkoholom v krvi.

macekovam
28. dec 2022

ak odides syn si to ani nebude pamatat.. bolo by to to najlepsie co pre vas mozes urobit..

krisbar
28. dec 2022

Opat napisem, to.co vzdy. Ak pises na MK svoj problem v manzelstve, tak uz to.manzelstvo je nefunkcne.
Je mi luto kazdej zeny, ktora sa nevie od alkoholika odputat. Su aj pripady, kedy abstinovat dokazu, ale je ich malo. A sama musis vidiet zo.situacie v ktorej zijes, ci tcoj muz je ten pripad alebo nie.

drago12587
8. dec 2023

Ide o sposob akym mu to hovoriš, evidentne v hlave riesi problemy, o ktorych ty nemaš ani paru.. co tak mu povedat " si skvely muz a vela toho dokažeš keby si tolko nepil" s kludom sa s nim porozpravat o poblemoch a vyriesit ich ? Ženy su dementne bezcitne beštie, vidia chlapa na dne ako sa opija do nemoty ale namiesto pomoci su len agresivne :D . Chlap to musi mat s tebou tažke ak sa opija.. asi mu nedavaš vela dovodov na štastie

krisbar
11. dec 2023

@drago12587 jasne.urcite ta veta pomoze 🤦‍♀️
Fakty:
1. alkoholizmus je choroba. Nelieci sa slovami, ale konkretnymi postupmi rovnako ako rakovina, zapaly a ine ochorenia.
A tak ako chory ide k lekarovi lebo ho nieco boli, tak aj alkoholik musi chciet sa liecit. Nepomozu slova, ze "dokazes to" (ano, su vymimky).
2. ano, moze may depresie, traumy z detstva, problemy v praci. Ale to sa opat riesi u odbornikov.
3. Preco ma zit zivot spoluzavislej osoby a svojmu dietatu prinasat takuto traumu do zivota.
4. Odporucam si vyoocut par clankov, podcastov na temu alkoholizmus (+ vztahy) . Mozno to, co si napisal prehodnotis.
5. Nie, nie sme bestie a prajem ti, aby si jednu taku ne-bestiu nasiel.