Nie som nadšená zo spoločného bývania

26. apr 2022

S partnerom sme si nasli spolocne byvanie. Byvame spolu 3 mesiace. Financne som tahac ja, pretoze nemal pracu. Teraz uz pracu ma ale nevychadza mu to vsetko. Preto co nakupim ideme na polku a tie peniaze mi stale dlzi. Peniaze sa stale len pripocitavaju. Neviem ako dlho zvladnem takto fungovat. Dalsia vec su moje pocity. Nie som z tohto vsetkeho nadsena. Predstavovala som si to inak. Nemyslela som si ze sa budem starat o dieta ale ze budem byvat s chlapom. Vsetko co poviem berie ako utok na svoju osobu. Ale pred tym sme sa dohodli ze nebudem na vsetko sama. Nieco mu poviem aby mi pomohol, zopakujem to dalsich 100x a za 3 dni to este nespravil. Stale sa len na nie o vyhovara. Nakoniec na mna vykruci ze som furia. Vzdy ked pride z prace si len stazuje ze je unaveny. Ja mam dve prace, jednu doma a druhu v praci co cely den robim rukami a stojim na nohach. Ja nemam pravo byt unavena? Pred tym nez idem do prace mam cisty poupratovany byt, ked sa vratim je tu kazdy den len vybuch, neporiadok vsade.
Moje pocity s tohto vsetkeho su velmi zle, citim sa unavena, vyuzita, ako sluzka, vyzivujem svojho priatela, staram sa o vsetko. Varim, periem, upratujem, na nakupi chodim sama, o vsetko je v byte postarane. On sa stara len o neporiadok vsadw tam kde chodi. Ako mu mam vysvetlit nech si po sebe veci uprace, lebo tu uz jeho mama nie je ktora to spravi. A ze nechcem jednu vec preskakovat cely den, pretoze je v strede cesty?
Zlepsi sa tato situacia ? Ako a v com sa zlepsi? Ako mu mam normalne vysvetlit nech uz je dospely a ja nie som jeho sluzka? Co mu mam povedat aby to pochopil?
Skusala som uz asi vsetko, a vzdy to dopadlo rovnako vykrical na mna a urazil sa ako male dieta, pretoze on je tu ta obet.

Co mam spravit aby to pochopil? Aby dospel?

petka1402
26. apr 2022

No brala by som nohy na plecia... A nerob si s ním dieťa, on je zrejme nevyzrete decko a ty sa o nho staráš, to akoze fakt nechám čistý byt a dospelá osoba narobí bordel?

xena0
26. apr 2022

Uff ..tak toto by som veľmi rýchlo ukončila

melanta
26. apr 2022

Domáce práce rozdeliť. A trvať na tom. Bývate tam obaja, takže rovnako má prispieť o starostlivosť o domácnosť. A neexistuje, že svoje si urobí po 3 dňoch. Ak to nechápe, treba sa zmieriť s tým, že je to takýto typ chlapa. A treba ho poslať naspäť k mamičke. K čomu ti je chlap, ktorého musíš živiť a ešte aj poriadok robiť. Ak si ho necháš, budeš takto nadávať celý život. A keď prídu deti, tak tiež sa nezmení. Treba teraz riešiť, či je to ten správny partner pre život. V živote som po mužovi neupratala. Má dve ruky rovnako ako ja. Najprv ho zaujíma, či ja sa mám dobre, robí všetko preto, aby som bola šťastná. Stará sa o mňa. Aj ja o neho. U vás sa staráš len ty. To nie je dobrý vzťah.

petka1402
26. apr 2022

Super ze ste išli bývať spolu, to veľa ukáže, kebyže to zistíš po svadbe, alebo už s dieťaťom to už by sa odchádzalo ťažšie

vsauce_
26. apr 2022

A s týmto si vieš predstaviť budúcnosť? By bol len horší a horší

melanta
26. apr 2022

Ešte si treba uvedomiť, že negatíva sa časom zhoršujú. Takže ako píše @vsauce_ bude to časom horšie.

jana_eyre_2
26. apr 2022

A ako dlho ste spolu? Dobre že sa vyfarbil tak rýchlo po spoločnom bývaní.. presne toto sú signály ktoré ukazujú že s ním život ľahký moc nebude.. vykrici že si furia? S mojím mužom som 17rokov, bývame spolu od prvého rande a síce sme sa už veľa krát pohádali, nikdy ma nijako necastoval a nekrical namna.. toto nie je dobré, toto je varovanie že s ním lahky život mať nebudeš.. využi to varovanie.. ľahšie bude ak budeš bývať.sama a riešiť len seba, tak či tak ako vravíš, ani finančné ti nepomáha..

katarinka89
26. apr 2022

Zlepší sa keď ho vyhodis- ty nie si partnerka ale jeho matka.....prepáč

verora
26. apr 2022

S takýmto hajzlom (prepáč za výraz) si vieš predstaviť budúcnosť? Co keď prídu deti???
Moja utekaj preč od neho kým sa dá. Takéhoto človeka nezmeníš, jednoducho využíva všetko čo má... Je o neho postarané, má čo jesť, kde bývať, má upratané.... Ty sa takto iba zničis.
Ukonci to a bez na nejaký wellnes, kde poriadne oddýchneš💕

fatima99
26. apr 2022

to chces akoze s tymto clovekom zit cely zivot? Ved ja uz teraz by som utekala a to o tom len citam, nezijem to.

kitycat
26. apr 2022

V prvom rade, preco si isla do byvania s chlapom bez zamestnania? V druhom rade, odlial sa stahoval? Od rodicov? Tam mal vzdy aky taky poriadok?

danulicek
26. apr 2022

najviac výpovedná je podľa mňa táto veta: Moje pocity s tohto vsetkeho su velmi zle, citim sa unavena, vyuzita, ako sluzka, vyzivujem svojho priatela, staram sa o vsetko. - naozaj sa chceš takto cítiť? a to je len po troch mesiacoch bývania... nie, žiaľ, nezlepší sa to. keď prídu deti, prídu aj iné starosti, ktoré bude potrebné riešiť. nie starať sa o dospelé nevďačné decko.

dobrou správou je, že si na to prišla pred svadbou. zlou správou je, že asi sama vidiš, že toto je buď o tom, že sa budeš trápiť alebo to ukončíš, kým je čas. držím ti palce

ivik4
26. apr 2022

Tahaj rychlo z kratsej cesty, potom s dietatom sa Ti bude tazsie utekat. Ber to ze tak,ste skusili spolu zit a nevyslo ...

stanulienkat
26. apr 2022

Super, ze ste isli byvat spolu este pred dietatom. Presne na toto je dobre byvanie nadivoko. Vies, s kym mas tu cest. Teraz ho uz len pobalit.

jaskolka
26. apr 2022

Zistila si našťastie rýchlo, že je to nielto úplne nevhodný na spoločný život. To nie je chlap.
Načo sa chceš ďalej trápiť? Vysvetľovať? Prosiť, plakať?Keď on očividne nechápe a chápať ani nechce? Hlavou múr neprerazis.
Povedz mu ze takto to nechceš, že proste si zistila ze vzťah s nim ta nenapĺňa, ale opačne ničí a ubíja a choďte od seba.
Hotovo. Co tam ďalej chceš riešiť? Aj o tom je spoznávanie, že zisti jedna (alebo obe) strany že to skrátka nefunguje a bude lepšie sa rozísť.

diamond007
26. apr 2022

V každom vzťahu sú lepšie a horšie časy. To že finančne mu to nevychádza, musíš ty vedieť ako to bolo predtým a či robí chybu. Niektori ľudia sa to totiž musia učiť.
O upratovaní pomlčim, ak beriem že to je normálny chlap tak ty máš prehnané nároky. Hustis tri dni aby niečo spravil? Ja teda som nezažila muža čo býva so ženou že by upratoval a nikdy som to neriešila. Ak si sprace po sebe oblečenie, povysávať a poumývať byt je najľahšie, muži tieto činnosti neznášajú.
Nerozkazuj čo má kedy on spraviť, je partner a nie pes. Popros ho a počkaj, kým to spraví, nech to trva aj týždeň.

jaskolka
26. apr 2022

@diamond007 vraví sa, že chlap spraví, čo sa ho požiada a netreba mu to každého pol roka pripomínať.
Ale vážne... Mňa by porazilo, keby ze poviem manželovi, zlatko, vynes smeti, alebo oprav ten kohútik a on to spraví (ak spraví)o týždeň 🙈
Zrejme si velmi tolerantná, ale aby jeden dospelý chlap nevedel za, sebou upratať, uložiť veci, pripadne, ak ho žena požiada, povysavat a podobne, tak to je fakt smiešne.
Prehnane nároky? Ak príde a nájde bordel v byte? Aj mňa to vytacalo, keď som prišla o 4 z roboty, vypluta a bývalý, sedel ako trud na gauči, periny rozhádzané, misky od jedla po stole, ponozkx na zemi, tričko na stole, nakúpiť nebol, vlastne celý deň lezal ako drevo a pozeral telku.
A čakal, že ja mu naložíme jest, umyjem riad, dám prať a ešte budem milá a láskavá... No videl ten curbes....
Ó peniazoch a tom, že dlhuje aj za tie nákupy, už ani nehovorím....

fomelka
26. apr 2022

Ako mu to mas vysvetlit? Dala by som mu nejaky ten cas a ak by nezacal poriadne prispievat a starat sa o domacnost, tak by som to s nim velmi rychlo ukoncila. Naco ti je taky chlap, v ktorom nemas po ziadnej stranke oporu?

puklica13
26. apr 2022

@diamond007 máš poriadne nízke nároky alebo robíš zo seba sluzku...predstav si ze ja m dom 3synov a MM a každý upratuje...ešte aj večeru mi spravia keď prídem o 20tej z prace..nemajú problém dat prať,vyvesiť a poskladať prádlo,povysavat,umyť riad..a robia to priebežne,nie po týždni prosenia

feeewa
26. apr 2022

A to si predstav, že by ste menili bývanie za väčšie (ako to prirodzene býva) a pribudli by deti… Aký máš pocit z tej predstavy? Zlý? Tak utekaj…

Ja by som toto nedala… len pri čítaní sa mi dvíhal tlak 😂

liljana
26. apr 2022

Velmi pravdepodobne sa nezmeni. Neprejdi na hope mode, ze sa mozno zmeni. Je tak vychovany, zvyknuty. Ty budes zarabat v 2 pracach, platit, upratovat, varit, rodit. Otazka je, co bude robit v tom vztahu on?
Dajte rec. Daj mu moznost zmenit spravanie. Kazdy si zasluzi sancu na zmenu. Ked nic pre to neurobi, bud si zvyknes na to, ze je lajdak, alebo sa rozidete.

stanulienkat
26. apr 2022

@diamond007 fuuha. To, co ty popisujes ako manzelsky standard, to teda standard nie je. Len mas leniveho burana doma. Moj uprace, vyzehli,nakupi,stara sa o dieta...Ze to chlapa nebavi? A zeny to bavi? Mas velmi nizko nastavenu latku. Bola by si velmi milo prakvapena, keby si mala normalneho partnera, ktory by si ta vazil, miloval, nemal ta len za obsluhu a bol aj oporou a partnerom v domacnosti.

sissy27
26. apr 2022

ja by som nešla do toho už v momente, kedy on finančne ani na to nemá. Prečo by som mala? Iné je, ak už spolu bývame a on zrazu príde o prácu - stáva sa, ale potom by automaticky malo nasledovať financovanie z úspor a aktívne hľadanie novej práce.
Doteraz žil v mamahoteli a nemá našetrené na to, aby zvládol platiť polovicu výdavku? No nech ide do riti. A buď rada, že si to zistila po troch mesiacoch v podnájme, nie po troch rokoch s hypotékou na krku a dieťaťom.

ivkaivka9
26. apr 2022

Ufff, takéto témy keď čítam, ďakujem bohu za môjho muža. Aj keď je aký je a niekedy mi teda vie poriadne dvihnúť tlak, tak v porovnaní s tým co píše autorka je úplne dokonaly. Ale naozaj, toto by som nedala ani v najhoršom sne, nie ešte v živote. Nie, nečakala by som na to, že sa to zlepší. Nezlepší…

melanta
26. apr 2022

@diamond007 chcieť od muža, aby sa tiež staral o domácnosť nie sú prehnané nároky. Sú to normálne veci. Ak má domácnosť 2 členov, tak to znamená, že má 2, ktorí sa o ňu budú starať. Nedávno som to napísala v inej diskusii, nežijeme v dobe kamennej, kedy sa žena starala o jaskyňu a muž chodil loviť. Tu dokonca ani ten muž neloví. Normálny zdravý muž tiež prispieva do domácnosti. Ak tebe prídu tieto nároky prehnané, tak buď si bola vychovaná robiť slúžku alebo si si tak pri mužovi zvykla. Môj normálne zapne práčku, naloží a vyloží umývačku, smeti vynáša iba ona, ak treba doma niečo opraviť, zväčša to opraví skôr ako poviem, urobí mi raňajky, donesie nákup. Mrzí ma, že si nemala šťastie na takého muža, aby si vedela, že to sú normálne veci a nie prehnané nároky.

ninka99865
26. apr 2022

Urobila si super že ste spolu najprv sli byvat a rovno sa nevzali. By ta porazilo. Ja som bývala s jedným frajerom a po dvoch týždňoch som sa s ním rozišla lebo ako to bolo bez bývania super tak to bolo s bývaním hrozne.
Teraz žijem tretí rok s aktuálnym partnerom a som vďačná, že žil sám od 18 na intraku a je samostatný. V domácnosti máme veci podelené, on nakupuje, vari, ja upratujem. V umývaní riadu sa striedame. Aktuálne som po gyn zákroku a nemá problém urobiť aj moje prace. Takže nájdu sa aj taký.
Buď vďačná že si nato prišla tak skoro, zbavila by som sa ho a hľadala inde, nezmení sa a ani nieje ochotný to meniť z jeho reakcii si myslím.

nonkanonka
26. apr 2022

Mala som doma niečo podobné. Istý čas sme spolu chodili, potom sme spolu začali bývať a po 3 mesiacoch bývania som to ukončila. Tá úľava po rozchode, to sa nedá ani opísať 😄 a samozrejme dodnes mi nevrátil čo mi dlží €. Nuž, zaplatila som za skúsenosť 🤷🏻‍♀️ Ten vzťah ktorý mám teraz sa s tým predošlým nedá ani porovnať.

mable123
26. apr 2022

Posledná vec ktorú by som robila je sponzorovanie chlapa... To ani úspory nemá ani doma nepomôže a čo pozerá brazílske telenovely? Daj mu panvicou po hlave a možno ti raz poďakuje za prebudenie.

karolinakr
26. apr 2022

Odstahovala sa zo spoločnej domacnosti, prenajmi si izbu niekde za 200eur a budeš mať pokoj

simca06022011
26. apr 2022

Tak sa na neho vykašli, z kratsej cesty sa lepšie vracia. Je to dieťa. Nenabehol na ten pracovný "rezim", nemá potrebu riešiť domácnosť atd.