Prešli ste si vzťahom so psychickým tyranom?

19. apr 2020

Ahojte,
Chcela by som sa spýtať a vlastne nájsť psych.oporu v niekom kto si prešiel vzťahom s psych. Tyranom. Ako si prejsť papierovackami, strachom o dom (hypo na jeho meno napísaná a podiel ma na mojom dome) strach o deti, prácu som si našla u nás v dedine no nechce mi dovoliť tam ísť. Je toho veľa ide mi najmä nájsť niekoho kto si tým tiež prešiel a je za tým 😪

cacianka
19. apr 2020

Ja čiastočne.ale postavila som sa mu.
On ti nema co zakazovat kde budes pracovat, bývať

pribinak
19. apr 2020

Máš kam ísť? K rodičom? Sestre?

kiki68
19. apr 2020

Zacni pracovat, tym sa mu postavis a das signal. Vlastny prijem znamena moznost zariadit si napr ine byvanie. A tam mu vezmes z ruky tromfy. Potom uz to pojde. Len sa nedaj ukecat nikdy, ze uz to bude fajn. Kazdy z nich takto funguje. Odstrihnu Ta pre Tvoje dobro a maju v hrsti. So zenou, co na svoj prijem sa podstatne horsie zameta. A hlavne keby sa vyhraza detmi, psom, mackou tak uplny ignore. Akonahle zisti, ze to tiez nezabera necha to tak. Pre nich je to iba zbran ako drzat zenu v strachu. Inak su im tie mile tvory nepouzitelne.

deti95060810
19. apr 2020

od takého som odišla. Nikdy som to neoľutovala.

miriam11
19. apr 2020

Určite do tej prace nástup. Neodmietni to. Postavis sa na vlastne nohy. Ste predsa seberovni!!! On nieje niečo viac, aj keď sa tak prezentuje. Toto maj na mysli.Nemá Ti co prikazovat, ani zakazovať. Otrok nie si. Vzchop sa a pomyslaj na postupný odchod.

marca12
19. apr 2020

Jasne,ze sa stavia,lebo ta ma v hrsti. Pokial si zavisla na nom,je nad tebou a tym,ze si si nasla pracu,citi,ze nad tebou straca kontrolu. Priprav sa,ze teraz to len zacne. Tyran chyti deuhy dych,ked citi ohrozenie. Ak ma podiel na tvojom dome,tak sa nevyhnes sudnym tahaniciam. Najdi si dobreho pravnika. Na nas je to malo informacii. Je to tvoj dom pises,ale preco tam ma podiel? Vies zdojladovat,co tam on platil a do coho si ty investovala? Je mozne,ze ho budes musiet vyplatit,e to je vsetko na dokazoch a rozhodnuti sudu.

jajko22
19. apr 2020

Tú oporu by si si mala urcite nájst, a tu oporu budes potrebovat dlhodobo, ked chces mam kontakt na zeny v nudzi, kde je aj na telefone emaily mozna komunikacia, podpora, psychologicka, pravnicka, soc.prac. a to ked mas strach, treba riesit s odbornikmi, ktori zazili pomoc tyranym ludom..mala by si si najst niekoho s kym postupne budes planovat jednotlive kroky, aituacie riesit...nejaku pomoc, komu mozes vzdy zavolat, napisat..

jancazvalova
20. apr 2020

hmm veru ako nie je ti co zavidiet, o musis sa mu postavit, ako nijak inak to nejde, oporu vo svojej rodine nemas ziadnu? ani u kamaratov?

autor
20. apr 2020

Ahojte,
ďakujem všetkým čo ste napísali 🙂 Ani neviem kde začať :-/
Dom: Na začiatkoch som bola vééľmi hlúpa, naivná, zaľúbená no najmä hlúpa, takže mi to netreba pripomínať. Chcel kúpiť pozemok, lenže ako szčo mu banka žiaden úver nechcela dať. Ja blbá som mu teda odpredala 1/3 na mojom dome za 40 000e cez hypo - toto je vsjo právne ok. Pozemok sa kúpil -šiel na jeho meno. Spravila sa farma na jeho meno (mám koňa aby som nemusela ustajká platiť tak som si ho dala na pozemok) Bolo zle, lebo bolo treba každý deň tam dochádzať dať najesť a vodu - ok riešili sme to ja s tatom (občas, keď môj tato 73r. nemohol ma zviesť alebo sa tam zastaviť šiel on). Koňa som dala preč do dlhodobého prenájmu 100 km odo mňa aby som ho nemusela počúvať neustále. Neplatím nič za neho, ale ho ani nevidím. Odbočila som. Z peňazí si vyplatiť on svoje podlžnosti a ja jednu svoju. Skoro rok nepracoval a žilo sa len z tých peňazí.
Vzťah: Na začiatku vzťahu som otehotnela. Chvíľu pracoval popri tom sa vybavovala hypo. Dostala sa hypo a za chvíľu ho vyhodili z roboty. Ako bol doma len sa lietalo a žil sa bohémsky život. Už vtedy som sa ja prispôsobovala jemu. Ísť za kamoškou do TO? Prečo by som ja mala veď nech ona príde. Prečo mám mať FB?? Zmaž ho .. zmazala som. On zmazal tiež. Obmedzila som kontakty. Prestala vídať kamarátky a o písaní ani nehovorím. Ja som chcela aby prestal s trávou - po 3 rokoch teraz 2 týždne dozadu vraj prestal. Vtedy teda neprestal ja ako som tlačila - moja chyba, že som to robila, tak som bola počastovaná stále nadávkami, urážaním atď. Malú stále dával jeho manke a ja som mu bola ako tieň všade či sa robilo na pozemku alebo sa niečo vybavovalo. Teraz ako to píšem si spätne pripadám ako nesvojprávna. Čo sa týka vzťahu je tam toho hrozne veľa napr., keď som už mala termín u právnika zistila som, že som tehotná. V 12tt mi napísal sms, že on so mnou mať ďalšie deti nechce, že nech si vybavím potrat a že to zaplatí. Nešla som. Do 5teho mesiaca sa nezaujímal o tehu. Keď som vedela, že to bude dievča vtedy sa začal ako tam zaujímať. Raz sme šli v aute - šoférovala som a prišla mi sms od susedy (s ňou sa nemôžem baviť - aj tak sa bavím na tajnáša) hneď kukol na mobil, lebo mi napísala, že mám ísť na IG. Veľká scénka v aute našťastie sedel vzadu, lebo ma drapol za vlasy a vyhrážal ohľadom detí a urážal. IG som zrušila teda. 2 dni na to to v ňom toľko vrelo, že zas začal a šľahol mi mobil o stenu, takže som dlhú dobu bola bez mobilu. Nový mi nekúpil ani nič, nikdy sa neospravedlnil, lebo podla jeho slov ja potrebujem aby sa so mnou niekto takto bavil. Najlepšie je, keď povie, že ja z neho robím chrapúňa, keď som mu na to povedala, že to nemusím, lebo je, tak mi povedal, že potrebujem chlapa čo ma bude mlátiť a iné, aby som zistila aký je on dobrý v podstate na mňa. Ako na vine som isto aj ja nie som dokonalá robila som a aj robím chyby čo mi môže vyčítať. Ale snáď nie také aby ma stále ponižoval a urážal. Keby Vám chlap povie, že varíte pomyje a on to jesť nebude. Budete ho ponúkať a snažiť sa mu vyhovieť?

Rodina a okolie: Mám Tata ako som spomínala hore 73r. dobrák od kosti nikdy nikomu nič nepovie. Mám sestru, ktorá má svoju vlastnú rodinu a býva cca 25km od nás a teraz v koronasituácii sa vidíme len cez net. Zostali mi 3 verné kamarátky. Jedna z bývalej práce 64r., ktorá mi je ako náhrada mamy, 45r. kamoška od koní a kamarátka v mojom veku, ktorej oco je bývalý sudca z trestného, takže mi veľa vecí aj od neho zisťuje. Právnika som si našla myslím, že je dobrý pracoval na ministerstve vnútra do min.týždňa. Dnes mu mám volať ohľadom stretnutia. Len sa bojím čo bude nasledovať, keď to oznámim doma, že mám termín u právnika, keďže on nepracuje teraz.

TOP PROBLÉM NA ZÁVER
Ako prišiel o prácu prišiel s tým aby som dala na predaj dom, že sa vyplatí JEHO hypo, postaví sa dom na JEHO pozemku, ON si kúpi báger a dobytok aby mohol podnikať. Na čo som mu povedala určite nie, keďže pozemok nie je môj ja to vyplácať nebudem. Ani stavať na cudzom pozemku. TOPKA, tak DOM čo sa postaví na JEHO pozemku bude Môj 🙂 No nie je chutný a na zjedenie vďaka jeho láskavosti voči mne? O poslednú štipku zdravého rozumu som ešte neprišla, lebo to bije do očí, že ma chce ototo :-/ Preto hľadám niekoho kto si prešiel niečím podobným.

jajko22
20. apr 2020

No ja vobec nerozumiem tym veciam okolo domu, alebo co, ale ty iste nie si na vine, ako pises, ze aj ty si isto na vine. To co je za vetu? Nie nie si vobec na vine. Preco by si mala byt na vine? Dobre, ze mas aspon rodinu a priatelov. Ten pravnik..to ze robil na MV SR nic neznamená, tam su ti najslabsí, inde by sa neuzivili v realite. No je to psychicke tyranie co robi, na to je zakon, keby si mozes, skus si odkladat dokazy ak mas druhy mobil. :D . Prepac. Ako si prisla inak na to, ze Ta psychicky tyra? Sama ci ti to niekto povedal. Len tak ma to zaujima. Lebo mna ked tyral psychicky ja som to nevedela, az pravnicka mi to povedala ze to je psychicke tyranie. A ja som sa tak trapila tym, velmi, a teraz uz sa inak na to pozeram. Ale neskoncilo to..ale ja som trochu silnejsia.

negymama
22. apr 2020

dobre tak najprv k majetku. predpokladam ze nie ste manzelia, inak by si nehovorila o veciach moj, tvoj, jeho... nemate teda bsm, a teda jeho majetok i dlhy je JEHo, tvoje je tvoje...

takze ty si mala vo vlastnictve 1/3 nejakeho domu a vzala si na tuto tretinu hypo na 40tisic na vlastne meno a on si za tvoju hypo kupil pozemok ktory ma jeho ako jedineho vlastnika. plus ste tie peniaze rozflakali na jeho i tvoje podlznosti... Noooo, ano hlupa.

kon a bagre su teraz nepodstatne, asi tazko budes dokazovat ze boli kupene z tvojich resp. spolocnych penazi.

zrejme este tu 1/3 domu stale vlastnis, ked trva na tom aby si ju predala. smola ze hypo je asi na tebe a ked ju on nebude splacat...dalej asi vies co bude.

Dalsie hluposti teda robit netreba,

negymama
22. apr 2020

co sa tyka vztahu...kolko tych deti vlastne mate? jedno ci dve? Obmedzovanie kontaktov, urazky, znevazovanie, prehadzovanie viny na teba samozrejme JE psychicke tyranie.

neviem ci sa k svojim peniazom este dostanes, to pories s dobrym pravnikov, lebo je mozne ze budes musiet dosplacat hypo, inak prides o dom, co si zalozila. ked je pozemok len na neho , s tym asi tazko nieco spravis, nechapem preco si ako vlastnik pozemku netrvala na spolocnom vlastnictve. Ber to ako cenu za oslobodenie, su to tazke pracchy, plus uroky atd. ale hadam je uz zcasti uver dosplacany. a su aj horsie pripady. chod s detmi do domu kde ti patri tretina, asi rodicovsky dom ci? mozes byvat s otcom ak by sa dalo.

negymama
22. apr 2020

a ozaj preco mu ty mas oznamovat ze mas termin u pravnika? sak idem a nepytam sa, ked chces byt svojpravna , tak sa tak spravaj.