Rozišli sme sa a ex nedodržiava dohodnutú synovu večierku

25. aug 2022

Išli sme s manželom od seba. Teda ja som ho opustila. Pre neprekonateľné dlhoročné konflikty. Manžel stále dôležitý on nadriadený a ja podriadená. Tak to bolo. Mame 5 a pol. r.skolkara.. Syna vída kedy chce zatiaľ máme.ustnu dohodu.. Nič písomne. Ani rozvod zatiaľ nie.. Ale.. Vadí mi ze nedodržiava dohodnutú večierku. Ma výhovorku ze sú prázdniny. Synčeka mi dovedie o. 21h.ci o. 21.30h..navyse mu mesiac dozadu ukázal na počítači počítačové hry ako sa.hraju. Ja s tým nesúhlasím aby to hral čoby len 15 minút. Je malý na takú zábavku. Malý navyše začal byť drzý ku mne. Odpovedá premudreto. Preberá akoby otcove dominantné správanie voči žene. Co robiť aby som dala manželovi a synovi jasne pravidlá co je správne. Prísť načas domov a nehrať počítačové hry. Hrajú vaše deti občas skolkari počítačové hry? A kedy vám chodia späť?

ukulela
25. aug 2022

Ano, hra pocitacove hry, pod dozorom, oco mu vybral take, co ho poucia, ci posunu. V tom problem nevidim.

reanda
25. aug 2022

tak ked ste sa rozisli pre neprekonatelne rozdiely, snad necakas, ze po rozchode ta bude plne respektovat? mate rozdielne nazory a ked sa neviete dohodnut, budes to musiet nejak prekusnut, ze unho to ma syn inak.. on je taky isty rodic, ako ty a tiez ma pravo na vlastny nazor ohladne pristupu k dietatu..

cawes
25. aug 2022

Synovy vysvetlit ze u teba su ine pravidla a u otca hold ine. Nic ine ti neostava.

syslik81
25. aug 2022

kazda matka si mysli nze len a len jej nazor je ten spravny a ostatny musia pocuvat .. cim viac budes do ex hustit tym viac naschavlov bude robit .. hold zmier sa s tym ze aj on ma pravo vychovavat tak ako on uzna .. pokial sa neveiete vzajomne dohodnut na pravidlach ..

zuzana9393
25. aug 2022

Ono to chce len cas, aby ste sa s ex naucili fungovat. Ja som tiez neverila, ze aj my sa to naucime. Vraj najhorsie su prve dva roky, tak mi povedala pani na socialke. A aj tak bolo. Inak s tymi hrami, syn ma 6r a nehra nic. Max obcas mu dam taku hru kde sa uci cisla a pismenka.

autor
25. aug 2022

@syslik81 čiže je tu veľa. Ľudí čo ich 5 r. Deti sú o. 21.30h.vonku nie v posteli. Dobre chápem.? A počítač neškodí ockam deti? Hm

autor
25. aug 2022

@syslik81 to aj robí naschval

syslik81
25. aug 2022

a on nepozeran tv? nepozrie ani do mobilu ? aj to skodi ociam a ano cez prasdniny maju deti volnejsi rezima nemusia spat so sliepkami .. ked su u babiek jedia nezdrave a sladke a ked u otca maju viac zabavy ako u matky ... a to sa este priprav na to ze pride macocha kt ci chces alebo nie tiez bude s tvojim synom travit cas ...

autor
25. aug 2022

Nepozera do mobilu. Kedy chodia späť sliepky?
@syslik81

reanda
25. aug 2022

v lete byvali veru aj do pol desiatej vonku, ked bolo este svetlo.. a aj tablety mali - muz im kupil, uz ked mali dva roky pomaly.. tiez sa mi to nepacilo, ale zakazat som mu to nemohla, kedze protizakonne to nie je 😀 😝 a on mal presne nazor, ze im to neskodi.. tak som sa musela nejak zariadit.. hold, ked si raz spravis deti s chlapom, s ktorym si nerozumies, uz to dokonale nebude, mozes sa rozculovat, kolko chces a dokazovat svoju pravdu aj hviezdam a mesiacu.. niekedy je vhodnejsie ju az tak nepresadzovat, lebo dosiahnes presny opak, ako aj pises, ze ti bude robit naschvaly.. ako male decko, co just mamu neposluchne.. ked sa ako ta mama k nemu chovas a chces mu davat "jasne pravidlá co je správne"

autor
25. aug 2022

@reanda no hrať počítačovú hru pol hodku a 3 hodky je rozdiel. A čo ak vznikne závislosť?

doriiis
25. aug 2022

Mimochodom,hranie pocitacovych hier zlepsuje koordinaciu,schopnost rychlo reagovat,rozhodovat sa a postreh.Beres to az prilis vazne...a co sa tyka exovych pravidiel..jeho cas,jeho dom,jeho pravidla...on sa ti pcha di vychovy?

autor
25. aug 2022

@doriiis veruže pcha sa do mojej výchovy.

doriiis
25. aug 2022

Tak ako ty jemu?

autor
25. aug 2022

@doriiis aj knihy s úlohami pre škôlkarov zlepšujú koordináciu atd

autor
25. aug 2022

@doriiis hej

reanda
25. aug 2022

tak bude tvoj muz riesit zavislost svojho syna na pocitacovych hrach, ktoru mu sposobil.. a ty s tym nespravis NIC .. lebo je to aj jeho syn a on ma plne pravo jeho vychovu posrat vlastnym sposobom.. alebo mozes riesit cez sud, ze ho poskodzuje, ale neviem, ci ti to prejde

doriiis
25. aug 2022

Tak by bolo mozno bolo nacase pochopit ze ste sa rozisli a on aj ty mate pravo na vychovu podla seba....skor sa mi zdas trosku jesitna a zvytocne prehanas

hayabusa1337
25. aug 2022

no nemala si opustit muza co ti mam nato povedat :D teraz napisem objektivne ako absolutne nezainteresovana osoba ako to vnimam. Ty budes synovi hry zakazovat, otec mu ich povoli lebo zjavne mate nato iny nazor (ten tvoj nemusi byt spravny) predstav si aky gulas bude mat ten maly v hlave. Co sa tyka vecierky.. fakt netusim kedy som chodieval spat ako 5 rocny, kazdopadne fakt su prazdniny..sak mu dopraj malemu ked chce. Akurat by som odsledoval nech spi aspon 8 hod, problem solved.

autor
25. aug 2022

@doriiis hm. Dik za názor..

ckocka
25. aug 2022

Keď sa napchal do teba, dostal povolenku aj pchať sa do výchovy vášho dieťaťa.

autor
25. aug 2022
skeblicka77
25. aug 2022

Aké ste len niektoré tolerantné, mne by sa tiež nepáčilo,
keby mi decko prinesie po 21, napríklad aj teraz už som v posteli a prečo by ona mala tolerovať neskoré príchody. Pokiaľ ešte 5 ročného uloží, je aj 22.
Autorka tie hry - no aj tak sa tomu nejako extra nevyhnes a pokiaľ budeš kontrolovať čas, prečo nie. A tie neskoré príchody skus dohodnúť rozumne s nim. Keď je u neho, no to musíš vydržať, bohužiaľ, rodičia ste obaja a názor mať rovnaký nemusíte.

luccija
25. aug 2022

@doriiis ano, ale nie pri 5 r dietati.Zachvilu tam presedi pol dna.A je rozdiel ci si na pocitaci vymaluje, uci sa, alebo hra bezduchu hru nech ma otec pokoj.
Autorka ako vies, ze tam bol 3 hodiny?Preco ma prist dieta domov 21:30?tak mu povedz , ked ho ma cely den, ze o 20 bude doma...Sprcha, vecera vas ritual...ale, ked ho bude tlacit MC Donaldom a lizatkami nemozes mu nic.
@reanda a ona nebude bojovat so synom, ktory bude na PC? Take dieta ma behat po vonku na bicykli a mat inu zabavu ako PC.Je este maly na to, aby tam sedel tak dlho

luccija
25. aug 2022

Co, ak autorka vstava 5:30 do prace?Muz si zase presadzuje svoje....bude dlho trvat, kym najdu kompromis, ak ho vobec najdu...

doriiis
25. aug 2022

@luccija ...ako povies

autor
25. aug 2022

@luccija áno vstávam do prace skoro ráno. A kompromis? Hm

reanda
25. aug 2022

@luccija my nevieme, kolko tam sedi.. ale kazdopadne, ked by ho tam on nechal sediet aj cely den, ona s tym nic neurobi, chapes? moze jej aj cely kon potvrdit, ze je to skodlive, pokial on mu to dovoli, ona to nezmeni.. zbytocne sa rozculuje.. odisla od neho, lebo sa nevedeli dohodnut a teraz si mysli, ze on ju bude 'posluchat'? trochu naivne, nie?

autor
25. aug 2022

@reanda jasne naivne....

reanda
25. aug 2022

tak podaj o rozvod.. a dohodnite si pravidla pisomne, pred sudom.. pri poruseni dohody potom mozes asi ziadat nejake sankcie, alebo neviem, ako to funguje.. ustna dohoda vam asi fungovat nebude, ked nefungovala doteraz