Rozvod na spadnutie

katarinka1211
14. jún 2022

Ahojte dievčatá,

Chcela by som vedieť Váš názor na moju situáciu respektíve čo by ste robili na mojom mieste :
S manželom sme sa zobrali po polročnej známosti (nakoľko som už bola v 3.mesiaci tehotenstva) čiže sme momentálne 2,5 roka spolu (synček má 19mesiacov). Mali sme už po narodení dieťaťa nejaké nezhody, nakoľko bol muž nezamestnaný a doma krížom slamku neprelozil, po cca roku začal konečne pracovať avšak v robote skoncil po polroku(vyhodili ho), ale začal hneď v ďalšej ktorú si chce udržať "aspoň" rok. Nakoľko bývame v podnájme a pre mňa je dôležité mať vlastné bývanie a vytvoriť malému stabilný domov, vrátila som sa pred 3 mesiacmi do práce a malého dala do jaslí aby sme si mohli zobrať hypotéku a kúpiť byt.Odvtedy sa problémy maximálne vystupňovali, keďže muž už vôbec nepomahal v domácnosti a vyhováral sa že on chodí do roboty a na 3 smeny. Taktiež keď malý ochorel,musela som všetko ja riešiť ,ja ísť k lekárovi alebo na PN s ním. Jednoducho mám pocit,že na mňa všetko padá, a o všetko sa starám len ja či je to dieťa , práca a domácnosť samozrejme. On si po sebe ani nepouprata a už tobôž nevie variť. Nemôžem sa na neho nikdy spoľahnúť, keďže rád vyspava/ prípadne trávi čas na mobile/tablete. Intímne spolu už vôbec nežijeme. S manželom sme sa veľakrát na túto tému aj rozprávali, on mi povedal, že domácnosť je ženská robota 🤦Je to určite chyba že sme sa aj krátko poznali a mala som ružové okuliare ale nedá sa takto ďalej žiť. Niektorí mi povedia aby som sa hneď rozviedla, niektorí zasa ževraj všetci muži sú takí.... Nechcela by som malého obrať o otca, ale taktiež som presvedčená že by na neho nevplyvali dobre naše večne hádky a tiež nechcem aby mal malý takého otca ako vzor (samozrejme neplánujem mu zakazovať stretnutia).

hanata
14. jún 2022

Vsetci muzi taki nie su. Zle sa tvoj prispevok cital. Co dava manzel tebe a co synovi ako otec? Ak to vies financne zvladnut a mas nejaku pomoc (mamu, sestru), kopla by som ho do zadnice, poziadala o zverenie dietata do starostlivosti a vybavila si na dieta alimenty.

falbala132
14. jún 2022

v podstate ked budes sama, budes robit to iste, len o nieco menej. nebudes sa musiet starat este aj o neho.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maris5
14. jún 2022

Poznam muzov aj takych aj takych. Mam suseda, ktory umyva okna. Pritom robi manualne a zena je doma. Robi to sam bez vyzvania. Co treba to urobi, opravi. Mam aj kamaratov, ktori su presvedceni, ze zena sa ma starat o deti a oni predsa zaravaju. Su tam neustale hadky, ale ti chlapi boli tak vychovani, ze nemuseli doma pomahat a vsetko robila matka. Len deti to vidia a budu to opakovat.
V tvojom pripade sa muz ani nezaujima ako doniest domov peniaze, aby ste sa mali lepsie. Ty budes cely zivot tahat za kratsi koniec a snazit sa nieco mat ale jeho to nebude trapit a nebude si to vazit. Ak si dokazes na seba zarobit, skusila by som to sama bez neho.

54tinka54
14. jún 2022

@katarinka1211 nie, všetci muži sa takto nesprávajú. Nemôžete takto ďalej fungovať, určite toto nebude dobrý príklad ani pre malého - ty budeš robiť všetko a on bude vyvalený na gauči, lebo veď o domácnosť sa máš starať ty. 🙈
Ja by som mu na tvojom mieste povedala že takto to ďalej nejde, že ak sa nezačne normálne správať a participovať na chode domácnosti tak proste s malým odchadzas a on nech sa vyvaľuje na gauči sám.. len ktovie kto potom za neho bude upratovať variť atd.

liljana
14. jún 2022

Ked je niekto lenivy a neschopny, rad sa utieka k "zauzivanym" spolocenskym pravidlam. To je jej uloha. To je jeho uloha. Ak nechce robit "zenske" prace, tak nech urobi tie "muzske". Idealne je, ked sa obaja vo vztahu neodtahuju od ziadnej nutnej aktivity, ale to uz si kazdy riesi sam. Ale nie sa vy... na obe a sediet na gauci.

tosomja
14. jún 2022

@katarinka1211 nie je každý muž taký. Ja by som sa tiež rozviedla, veď o otca syn nepríde, bude mať určené stretávania, bude musieť prispievať na výživu. Bude si s ním môcť vytvoriť vzťah, aký bude chcieť, či bude dobrým otcom, alebo takým, akým je manželom sa uvidí až časom.
Držím prsty a keď si presvedčená, že všetko zvládneš sama. Finančné hlavne, tak by som asi nerozmýšľala. A to málokedy radím hneď rozvod.

river_song
14. jún 2022

No rozhodne niesu takíto všetci muži a teda ja osobne si neviem taketo fungovanie predstaviť.. Podla tvojho opisu je tvoj muz obycajny prizivnik, ktorý si nevie ani poriadne udržať pracu a uživiť rodinu, nieto sa ešte postarat aj "emocionalne".. Načo ti je taký chlap..? Ako takýto clovek posuva teba a tvojho syna dopredu, ako sa vam venuje a travi s vami chvile, kde sa môžeš na neho spoľahnúť? Ak máte byť rovnocenní partneri a členovia domacnosti, tak sa na nej musite aj rovnako podielat.. Ak ty chodis do práce, tak on nech sa stara aj o dieťa a o domácnosť.. Ak by zarobil on toľko aby si ty nemusela chodiť do prace a nic by vam nechybalo, tak ok, domácnosť by v tom pripade pripadla asi iba na teba. Ale akoze dakujem pekne, ty do roboty, a aj o vsetko ostatne sa starat, len aby sa ti chlap vyspinkal do ruzova, no to by som ja osobne s tym spravila veľmi kratky proces..

elizabet173
14. jún 2022

@katarinka1211 bohužiaľ, zobrala si si muža, ktorého si takmer nepoznala. Ani náhodou nie sú všetci muži takýto. Spýtaj sa ho, čo je mužská robota v paneláku? Povedz mu, že takto si spoločný život nepredstavuješ ani náhodou, že život s partnerom by mal byť ľahší pre obidvoch, nie ťažší. U vás je ľahší len pre neho, má postarané o dieťa, full servis k tomu. Čím je ľahší život s ním pre teba?

miriam11
14. jún 2022

@katarinka1211 rozved sa, všetci muži nie sú takí

marcellka32
14. jún 2022

Zle sa to čítalo, nemohla by som ostať takto zit

nurielka
14. jún 2022

A teraz si predstav život bez neho, aký tam bude rozdiel? Starať sa nestará, doma nič neurobí, posunúť sa nechce, sex neprevádzkujete. Aj spolubývajúci viac urobí ako tvoj "manžel".
A nie, nie všetci muži sú taký. Nemáš snáď aj jeho vychovávať? Na to tu bola jeho matka, bohužiaľ úlohu vychovať syna do života splnila len z tej časti, že chodí aspoň do roboty.

k0l0b3zka
14. jún 2022

@liljana Tak krasne by to ani basnik nenapisal 🙂

ddaassuullaa
14. jún 2022

Pekne si to panko zjednodusil, len teda neviem, ci si to aj fakt mysli alebo ta len chce umlcat, aby ziskal cas na vyspavanie/tlf/tablet. Ty si pracovita zena, ziadne knedlenie na zadku, aby ste si mohli zabezpecit strechu nad hlavou. Jemu je to zjavne jedno. Vlastne mas 2 male deti, len to jedno sa da este tvarovat, vychovat a to druhe si mysli, ze zacal sice od konca (postav dom, zasad strom a splod syna🤷‍♀️), ale uz ma "odrobene". Ako ze ho hanba nefackuje, rok sediet dona na riti a teba nechat od maleho drobca odist do prace. Hm, a este ma tu drzost povedat, ze to je zenska praca. Ok, v tom pripade si to panko poriesil sam - povalaca gaucoveho doma nepotrebujes, zabezpec si zverenie dietata do svojej starostlivosti, daj navrh na vysku vyzivneho a casy stretavania sa s dietatom, idealne aby ti to odsuhlasil.....a ostane ti na krku len to jedno dieta, ktore sa da vychovat a si.pre neho stred vesmiru😉

aurora33
14. jún 2022

@katarinka1211 Au, toto by som doma nezniesla. Samej ti bude určite lepšie. Budeš mať menej prania, žehlenia menej varenia a ubudne ti z gauča jedno hebedo. Aký má z neho syn príklad? Že úlohou muža je prísť z práce a ľahnúť si na gauč s telefónom v ruke?
Keď čítam takéto príspevky ďakujem Bohu za môjho muža...

k0l0b3zka
14. jún 2022

@aurora33 Keby aspon prisiel z prace a lahol si. Ale on ani do tej prace nechodi. Chlap ma byt akcny, riesit ,.premyslat ako budovat, ako zabezpecit deti, ako mat "vysneny zivot". Toto ma v sebe vacsina chlapov prirodzene. A nie sediet na gauci a hrat sa na telefone

nickpick
14. jún 2022

moj otec mi vzdy hovoril, “kazdy chvilku taha pilku”, o tom je vztah, zdielat povinnosti, starosti a radosti, moj muz sa podiela na starostlivosti o dieta, domacnost, obaja pracujeme, navzajom si pomahame, ked nemoze jeden, zaskoci druhy, ja varim, on urobi nakup, ja dieta odveziem do skolky rano, on vyzdvihne poobede, ked je dieta chore vezme si volno ten, kto ma toho v praci menej, ked si potrebuje oddychnut vezmem dieta na vikend k rodicom a on sa ide bicyklovat, ked chcem ist na drink s kamoskou, on sa vecer postara o dieta a ulozi ho spat, vztah je o vychadzani si v ustrety, lebo sa mame radi a sme voci sebe citlivi, tvoj muz sa sprava ako sebecke dieta, zial zrejme to suvisi s jeho vychovou a rodinnym pozadim, porozmyslaj ci takto chces zit, kazdy sme si strojcon vlastneho stastia…

katarinka1211
autor
14. jún 2022

@falbala132 áno presne tak,pre mňa sa v podstate nič nemení🙂 ďakujem Vám všetky baby za vyjadrenie názoru, len som si potvrdila to čo som potrebovala. Myslím,že môžem aj skonštatovať, že veľa tam robila aj výchova matky, z mojej svokry je doma vyslovene slúžka a ak mal môj čoskoro ex takýto "vzor" ,tak chcem čím skôr odísť🙂 našťastie financie nie sú problém+ mám aj podporu rodiny ,tak som rada a verím, že z malého vychovám aj sama dobrého a starostlivého muža🙂

janette2021
15. jún 2022

@katarinka1211 rozvod, ale rychlo, kym je syn maličký. tak malé deti zveruju matke. Nájdeš mu lepší vzor.