Vzťahy s ex

10. okt 2021

Ahojte,

pisem radsej anonymne, som muz, momentalne prechadzajuci rozchodom (vo vztahu 1 dieta, 4 roky). Chcem sa spytat, ako to bolo u vas, po rozchode/rozvode? Aky mate teraz vztah s ex? Ako ste sa rozisli?
Kam otazkou mierim? V okoli mam rozvody/rozchody, ktore skoncili velmi zle..hadky, vlacenie po sudoch skrz majetky a deti, vulgarne nadavanie, robenie napriekov
S mojou ex ale rozchod prebehol nezvykle v mieri, rychlo sme sa na vsetkom dohodli, a sme super kamosi. Nasa komunikacia sa zlepsila o 180 (no ok, tak o 150 🙂 ) stupnov .. rozchod plny objati, a podakovania za 8 rokov, pricom ked od seba nieco potrebujeme, tak sa vieme na seba obratit.. vlastne mi nedava logiku, preco si mnohe pary aj po rozchode potrebuju strpcovat zivot a robit naschvali.. ako to je u vás?

zdenka11081983
10. okt 2021

Neraduj sa predčasne 😁 vo väčšine prípadov zloba este pride... Ale možno ste výnimkou 😁

tosomja
10. okt 2021
sindla
10. okt 2021

My sme chvála Bohu zobrazí neboli ale ex veľmi zle znášal to, že som od neho odišla a do dnes so mnou neprehovori ani pol slova. Keď ho zaujíma naša dcéra, komunikuje s mojou mamou. 😀🤦 Ja Od rozchodu je to viac ako rok a pol.

sonnenshein
10. okt 2021

So vsetkymi svojmi ex (nielen byvaly manzel, ale aj partneri) sme v kontakte aj po rokoch, mame priatelske vztahy, ktore sa rokmi nijako nezmenili.
Takze super citat, a nemusi sa kazdy par rozist v hneve. 🙂

autor
10. okt 2021

@sindla super, a ako mu to pomaha, ked s tebou neprehovori, v com mu to riesi situaciu?

@sonnenshein tak vidim ze sa najdu aj take pripady ako my 🙂 .. vseobecne sa potom tak nejak lahsie funguje

@zdenka11081983 tak ostava uz len verit ze to tak bude, jedine ze by to tak nebolo :D

zuzanka.zuzu
10. okt 2021

počkaj, keď fikneš jej kamošku alebo niekoho koho práveže neznáša 😉 a iné podobné prízemné dôvody, kedy egom zatrasie

juliana30
10. okt 2021

Zábava ešte bude,len tvoje deti začne vychovávať iný muž ,alebo opačne

panda21
10. okt 2021

My sme s ex doteraz neskutočný kamaráti a to ani dieťa spolu nemáme 🤷‍♀️ dokonca mám stále výborný vzťah aj s jeho rodinou.

stanulienkat
10. okt 2021

Tak sa tes. Mozno je to tym,ze ste zreli ludia a nie primitivi. Nech vam to vydrzi. Aj kvoli dietatu.

nikha2809
10. okt 2021

My mame dobry vztah taky neutralny.nehadame sa sem tam si napiseme co ma dcera nove.je s nou malo robi v zahranici ale volava jej potom si ju zoberie aj na dva tyzdne ked je doma.ale.nebolo to vzdy takto my sme sa rozisli lebo bol zavisly trvalo to kym sa dal dokopy asi rok a dost sme sa hadali,stekali po sebe,neznasali sa.

mary3
10. okt 2021

My sme asi tá výnimka. 10 rokov od rozchodu a žiadne prieky, žiadne súdne ťahanice. Nikdy sme súdne nič neriešili, na všetkom sme sa dohodli, na platení, aj stretávaní. Ja som sa vydala, on žije s priateľkou, obaja máme ďalšie deti a fungujeme v pohode celé roky.

elizabet173
10. okt 2021

neviem, či si sa prišiel pochváliť, alebo čo. My sme sa tiež s exmanželom rozišli ako priatelia, ale keby som ho našla s inou v posteli, alebo keby ma mlátil, prepíjal prachy, psychicky ma týral, tak by to asi tak nebolo. Najdôležitejšie pre nás bolo, aby to čo najmenej pocítilo naše dieťa, aj keď v tom čase už veľké. Ťahali sme vždy za jeden koniec povrazu, čo sa výchovy týkalo, nikdy ani jeden z nás nepovedal na toho druhého nič nepekné. S dieťaťom mal neobmedzený styk, bývali sme blízko od seba. Majetok išiel klasicky na polovicu, nemali sme problém sa dohodnúť, komu čo zostane a nie sme ani jeden typom, ktorý sa bude do krvi hádať o skriňu. Ale zase keby mi chcel ubližovať, veľa s tým asi neurobím. Je to vždy o ľuďoch.

ahaknaj
10. okt 2021

Rozchod po siedmich rokoch vzťahu po jeho priznanej nevere a odmietnutí svadby a odmietnutí riešiť čokoľvek čo súviselo so mnou a našou budúcnosťou....
Za posledné dva roky po tej jeho nevere sa chcel rozísť tri razy, tri razy som ho prosila nech to kvôli 2 ročnému synovi skusime. Skúšala som ja, jemu bolo jedno. V apríli 2021 sa znovu chcel rozísť, tak som povedala že OK. V júni som sa odsťahovala, on so mnou sotva prehovorí...neviem prečo veď je to tak ako chcel. Ja som sa zmierila s tým že on nie je muž akého pri sebe chcem, avsak je otec môjho dieťaťa a preto bude vždy dolezity. On mne povedal že som jeho najhorší omyl...Tak myslím že ak je snaha z oboch strán, môže medzi dvoma ľuďmi ktorých spája dieťa už navždy vzniknúť "vzťah" a nemusí to byť o nadavkach a ponižovani. Ale možno som naivná...

ahaknaj
10. okt 2021

@sindla presne...akurát že môj sa ani mojej mamy neopýta. Ja mu nasilu hovorím keď príde pre malého 🤣

jana_eyre_2
10. okt 2021

Tak záleží na tom aki.ludia sa rozišli, ako sa rozišli a PRECO sa rozišli.. ja som šťastne vydatá, môj muž je dobrák a viem že keby sme sa rozišli tak sa budeme snažiť spolu vychádzať dobre kvôli deťom.. ak si predstavím páry ktoré sa rozviedli v mojom okolí, vôbec sa nečudujem že sú rozhadani - keď muž podvádza manželku dlhé roky a po zistení ešte hucka deti proti nej, alebo kde muž psychicky týra, uráža a obmedzuje - kto by s takým človekom chcel byť za dobré a objímať sa, sľubovať si priateľstvo?

Ak ste sa vy rozišli v dobrom, tak to je super.. nie každý má.vsak také šťastie..

mabenn
10. okt 2021

no a preco ste sa rozisli, ked si tak rozumiete?

amber74
10. okt 2021

@elizabet173 presne tak, keď v tom nie je nevera, klamstvá a faloš môže to fungovať aj po rozvode.

martina1201
10. okt 2021

Ahoj s ex sme mali aj horšie chvíle a komunikácie po rozchode aj lepšie. Čas všetko zahojil a dnes si nielen pomáhame ale dokonca k nemu občas zájde aj moje dieťa z druhého manželstva a on ju dokonca aj sám k sebe volá. Dokonca ju k sebe volaju aj jeho súrodenci a jeho mama. Ex mi donesie zeleninu, alebo ovocie od svojich rodičov, ja jemu zas pomôžem s domácim nacinim na zaváranie. Pripadne mu pošlem po deťoch, čo vytriedim z domácich spotrebičov. Keď navarim a napeciem deti bežné berú k nemu jedlo. Keď idú na dovolenku alebo na výlet tiež im upečiem a jedia to spolu vsetxi. Nehovorím že to občas nezaskripe, ale určite nie tak, aby sme si robili prieky a doťahovali sa ako malé deti.

orchidulka
11. okt 2021

To máš teda šťastie🙂, my sme tiež pred rozvodom, vzťah? Na ostrí noža...prosila som pomôcť,hľadať, mi byt a pomôcť so sťahovaním, že on nemusí nič...manipuluje deťmi, vo svoj prospech, využíva, že ešte stále bývame spolu, keď tu nebudem, bude variť, upratovať, učiť sa s deťmi, ale vraj kým som , ešte tu, je to moja povinnost...prosila som, prezut pneumatiky, odmietol, vraj môj problém...neviem ako ďalej, nemám kam ísť

autor
11. okt 2021

@orchidulka ach ja toto nechapem, nerozumiem tomu :( .. co tym dosiahne? Stale si minimalne matka vasich deti, ale toto bude asi jednoduchy primat, ktoremu toto nedopne..co tym dosiahne ked ti to este takto komplikuje..

panda21
11. okt 2021

@orchidulka je tvoja povinnosť variť a upratovať maximálne po deťoch. Jemu by som neoprala, nenavarila.. Keď sa bude dusovat povedz mu to čo ti povie on, keď ho o niečo poprosis.

marco88
11. okt 2021

Ahoj autor.
Ja to mám skoro rovnaké ako ty.
Rozchod po 18 rokoch a dve deti.
Jedného dňa povedala že odchádza, nasledoval rozvod a všetky tie nepríjemné veci, ktoré som nikdy nechcel zažiť. Keďže odišla 200km odo mňa. Mal som to jednoduchšie, že som ju nestretával v meste. Po rozchode som ju 3 roky nenávidel, potom som si uvedomil, že prečo?
Veď je to zbytočné, rozvody sú dnes bežná vec, málo kto spolu vydrží navždy.
Takže sme sa porozprávali, odpustili si, popriali si všetko dobré v dalšom živote a vychádzame spolu dobre. Nestrpčujeme si život a nerobíme si naschval, skôr naopak, občas si zavoláme, poradíme si a vyjdeme si v ústrety, aj ohľadom detí.

Vlastne sme si navzájom uvolnili miesto pre iných partnerov.

V mojom kololí nepoznám rozvedených ľudí, no tvoj a môj prípad ukazuje, že rozísť sa dá aj rozumne a ľudsky.
No na to musia byť obaja partnery “na úrovni”, lebo keď je jeden debil, tak ten robí problémy stále.

banderaska29
11. okt 2021

my s mojim bývalým manželom sme kvázi susedia. dokonca sa niekedy ku nám príde najesť a to máme už obaja druhých partnerov. na vianoce sme vždy spolu za stolom s deťmi.. počas manželstva to bolo pre oboch utrpenie, po rozvode sme k sebe ľudskejší. to čo tu píšu že "počkaj to ešte príde"... nie nemusí. my sme si v hlavách upratali ego, nie raz sa obíjmeme, občas ideme s deťmi na zmrzku spolu a potom každý svojou cestou, naše deti sú s tým rodičom, s ktorým chcú, prejdu cez ulicu a sú s ockom, prejdu naspať a su s maminkou 😀 ♥ všetko im stále prispôsobujeme a sú šťastné. prajem to zažiť každému rozvedenému páru a ich deťom, je to oslobodzujúce na duši... 🙂

panda21
11. okt 2021

@banderaska29 takto funguju moji rodičia už 18 rokov 😍 ale oni nemajú druhých partnerov. Chodili celé leto kocikovat môjho syna, teraz ho vezmu na prechádzku, na kupalisko, aj keď som nebola doma na sviatky ako Vianoce a tak, tak oni boli aj tak spolu. K sebe by sa už nevrátili, nevydržali by to, ale vzťah majú úžasný. A ja mám taký istý vzťah s bývalým, boli mi inšpiráciou, že sa da rozísť aj v dobrom a ďakujem im za to ❤️

sonetta
11. okt 2021

U nás je to podobné. Tiež mame dobre vzťahy. Dokonca sme boli rozvod osláviť na kave a zákusku.
Netvrdim,ze na začiatku to bolo pre mňa ľahké, aj som ho nenávidela, že ma podvádzal, ale potom som si povedala, že kvôli dcére s nim budem vychádzať.
Keď sme mali doma vsetci coronu, on nám nosil nákupy. Keď bolo treba opraviť skriňu, tiež prišiel. Dokonca mi zohnal u nich v práci lacnejšie postieľku pre bábätko, ktoré mam s druhým mužom. V robote u nich mi vybavil zľavu, keď som tam išla nakupovať. Škoda, že nemôžu všetky ex páry takto vychádzať.

h2
11. okt 2021

Môj muž sa takto rozviedol s exmanželkou po vzájomnej dohode. Obaja s rozvodom súhlasili a rozviedli ich vraj za pár minút. Vychádzajú spolu veľmi dobre, poznám ju, viackrát u nás bola, aj my u nej.