icon

Aká je šanca, že otec dostane dcéru do osbnej starostlivosti?

6. apr 2022

aka je sanca ze otec dostane dceru do osobnej starostlivosti? Je vyhoda ak mam vyssi plat, vacsie byvanie a lepsi vztah s dcerou ako matka?

Strana
z3
modry1985
Autor odpoveď zmazal
dievcacitajucelist
7. apr 2022

@modry1985 Ja chcem pre naše deti či bio alebo ne-bio aby boli šťastní....ja som mužovmu chlapcovi povedala, že SS je super a bude rovnako s tatom ako aj s mamu...už to ľutujem...ja mám v našom vzťahu slovo také isté ako môj muž, avšak čo sa tyka jeho syna som "maly hráč" rozhodujúce je čo povedia s rozhodnú rodičia chlapca....je fajn, že si presvedčený o správnosti konceptu SS ja som skôr proti...ďakujem ti za produktivnu debatu prajem ti pekny deň

sisaka
7. apr 2022

@modry1985 tu so žiadnymi argumentami nepochodiš. Skratka na Slovensku sú iné deti, ktoré v striedavej trpia, kdežto v iných krajinách to normálne funguje a deti sú spokojnejšie, lebo netrhajú väzby s rodičom, ktorého vidia každý druhy víkend a sú u neho nie doma, ale na návšteve. Ale ja to skôr vidím, že na Slovensku sú iné pary. Absolútne nevyzreté osobnosti, ktoré sa nedokážu preniesť cez rozchod a spraviť niečo v zaujme dieťaťa. Myslia si, že oni jediní sú schopní zabezpečiť dieťaťu starostlivosť a uzurpujú si vyhradenú starostlivosť. Nedokážem stále pochopiť prečo. Ja by som chcela pre svoje deti to najlepšie a určite by som chcela, aby trávili rovnaký čas so svojim otcom a so mnou. Ja som si ale vybrala pre svoje deti otca, ktorí je normálny, má rad svoje deti a som si istá, žeby pre ne vytvoril, čo najlepšie zázemie, keby sme sa rozviedli.

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 vzdelanìm a štúdiami sa tu oháňaš ty nie ja... ale keď už si začal, tak myslím, že kým nemáš aspoň prednášky a skúšky z klinickej psycholôgie, darmo sa oháňaš štúdiami o problematike ktorej ani nerozumieš lebo ti chýba k tomu štúdium. Ešte k tomu štúdiami, ktoré sú navyše nedôverihodnè a jednostranne napísané.

Odkaz pre autora: peniaze nie sú všetko a pubertálne dieťa si vie kúpiť každý. Tvoja žena má nízky plat a len jednoizbovy byt, lebo sa obetovala rodine a deťom. Aj na tomto príklade veľlmi pekne vidno, kam do pekla vedie ekonomická a sociálna nerovnosť medzi mužmi a ženami. Ženy za to nemôžu že tým, že majú rodinu, sú na pracovnom trhu "hendikepované", a vychcaní chlapi to radi ešte zneužijú? Ruky nohy by si jej mal bozkávať, za to že ti dala rodinu!!! Nevďačník jeden!!!

modry1985
Autor odpoveď zmazal
modry1985
7. apr 2022

@sisaka Viem že každý vidí argument taký aký chce. Vďakabohu situácia sa časom mení. Pred rokom 1919 nik ani len nedúfal v to že ženy raz budú mať v Česko-Slovensku volebné právo. V roku 2022 máme na čele štátu - ženu. A tak je to správne.
Na niektoré veci treba emočne dozrieť ako spoločnosť tak aj jednotlivec.
Krajiny ako Švédsko fungujú na " spoločnej " starostlivosti dlhodobejšie , u nás na SR je to ešte v plienkach. Striedavá starostlivosť však nie je výmysel " mužov " ale naopak - feministiek. Pre mnohé matky je stále striedavá starostlivosť medzi babkou a matkou lepšia ako striedavá starostlivosť medzi otcom a matkou - nevedia sa odosobniť , dozrieť.
Už aj na Slovensku sú však súdy kde striedavá starostlivosť dominuje. Vďaka - bohu nechodia po rady na MK , držia sa platného práva a výskumov . Bohužial mnoho ľudí svoje emočné sklamanie , pracovné sklamanie , životné sklamanie sa snažia ventilovať cez deti.

dievcacitajucelist
7. apr 2022

@modry1985 @jakubrianka finančná nerovnosť existuje...je súčasťou reality každej ženy,ktorá buduje kariéru....a pozor so zreteľom na lokalitu v ktorej žije a pracuje....a to, že ženy su posudzované odlišne, keď su bezdetne / s deťmi je pravda pravdúca ale to ty ako chlap nepoznáš...a ani nepochopiš

modry1985
Autor odpoveď zmazal
dievcacitajucelist
7. apr 2022

@modry1985 Ano pokiaľ máš možnosť voľby....nie každá časť Slovenska je v tomto rovnaká...

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 nemám patent na rozum, nie taký ako ty 🤦‍♀️. Ja navyš od teba niečo o tom viem a neoháňam sa prečítaním nejakých pochybných štúdií BEZ RELEVANTNÉHO VZDELANIA!
Áno vnímam nerovnosť medzi pohlaviami a vidím aký má dopad na životy žien a rodín. Tak ako ty, aj ja mám právo sa zapojiť do diskusie a reagovať na príspevok a aj ho zmazať keď budem chcieť tak ako ty hore mimochodom. Reagoval si ty na mňa.
Odlišný názor a pohľad na vec nie je o nevyzretosti, nie o mojej, ja mám čo to za sebou a tiež mám svoj vek tak ai tu na mňa nedovoľu a choď si čítať štúdie. Treba sa vyjadrovať k tomu, o čom človek niečo aj vie.

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 🤦‍♀️ koho ty všetkych zamestnávaš? To má aký súvis a tým, ako ženy žijú?
Úplne mimo tému píšeš.

modry1985
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 píšem prednášky a skúška je úrčite viac ako tvoje štúdie ktoré si si vyhľadal. Nepochybuj o tom, že je omnohoviac štúdiì ako SS škodí. Práve za Fínskymi štúdiami je otecko pedopsychológ, ktorý zovral dieťa matke a na Slovensku to tiež jeden taký tu pretláča tie tvoje nonsensy o SS. Nie si to ty? Už sa tu oháňaš postavením, ani by som sa nečudovala.

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 ???? Prosím?
Ja som so svojou profesiou nadmieru spokojná. V mojej profesii nie sú veľké platové rozdiely, lebo je vysoko špecislizovaná.
Vieš mne je ľúto tých detí a toho ako spoločnosť ide do hája keď vidím, čo sa deje. Dieťa sa stalo v dnešnej dobe nejaký obchodný artikel. A takéto niečo že sa muž oháňa postavením a peniazmi v boji o dieťa? To kde sme?

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 čiže podľa teba je emočne zrelá SS? Na koho úkor?

modry1985
Autor odpoveď zmazal
mamkalentedkova
7. apr 2022

Vôbec si nemyslím,že je to nereálne a až také zdĺhavé ..bol už podaný návrh ? Alebo ako to máte upravené teraz ? Je dieťa súdom zverené matke ? Ak nie a otec podá návrh prvý ,myslím,že šanca je dosť veľká.Ake staré je dieťa ? Nečítala som všetky komentáre zrak neviem či je to niekde spomenuté .Určite sa budú pýtať aj dcéry ,kde by chcela byť a aký vzťah má s rodičmi .Kolizny opatrovník zastupuje záujem dieťaťa.Urcite príde posúdiť a pozrieť bytové pomery otca aj matky a aj súd bude rozhodovať v prospech dieťaťa

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 rozlišuješ j.ć a mn.č? 5 tokov prednášok psychológie a niekoľko skúšok sa ti zdá menej ako tvoje sedkanie za PC?

jakubrianka
7. apr 2022

@modry1985 no do plaču z tohto. Už som si istá, že ty si jeden z tej slovenskej propagandy o SS,. Snažíš sa zavádzať tu svoje záujmy. Neviem aká bola tvoja matka, ale asi si nebol šťastný doma keď nevieš pochopiť rozdiel a dôležitosť vzťahu matka -dieťa a otec- dieťa. Pre mňa je muž mužom ktorý rešpektuje ženu a učí deti si matku vážiť, a z takého dieťaťa môže vyrásť správny muž, žena.
Hore som uviedla príklad konkrétne z môjho okolia. Syn ostal po rozvode s otcom. Matku otec pred synom znevažoval. Syn bol vychovaný a kupovaný mamonou. Vyštudoval prestížnu VŠ, zamestnal sa v zahraničí na vysokom poste. Našiel si priateľku, na ktorú sa chorobne naviazal, lebo si kompenzoval chýbajúcu prítomnosť a làsku matky. Priateľka nezvládla tlak a dala mu košom po dlhých rokoch chodenia. Vieš čo spravil ten syn? Zobral si život!!! Toto je výsledok keď sa ocinko búcha po vrecku že dieťaťu je lepšie s ním. Prepáč ale tragické príbehy píše aj SS aj takéto zavrhnutie matky.

paniduhancikovie
8. apr 2022

Mnohí si tu pletiete pojmy s dojmami a nikto nevraví úplne od veci. Áno, dieťa potrebuje mať rovnaký kontakt s oboma rodičmi a áno, potrebuje mať jeden domov. V zahraničí úplne bežne funguje SS no s tým, ze dieťa ostáva na jednom mieste a rodičia sa striedajú. My na slovensku sme tie podmienky trochu prekrútili a uvalili na dieťa tu záťaž striedania domácnosti. U väčších deti je to už ok, no pri 4 ročných deťoch je to devastacne. Ved si to predstavme u seba. Necítili by sme ako záťaž to, ze každý druhý týždeň musíme veci na jednom mieste ukončiť a presunúť sa inde? A to sme dospeli! ak sa dvaja dospelí ľudia rozhodnú oddeliť a majú záujem rovnako sa ďalej podieľať na starostlivosti, mali by tu záťaž premiestňovania niesť dospelí. Oni sa rozhodli. Dieťa má domov, do ktorého sa narodilo a ma kontakt s oboma rodičmi. To je jeho najväčší záujem.

modry1985
Autor odpoveď zmazal
paniduhancikovie
10. apr 2022

@modry1985 názor od názoru... Budeme môcť povedať, ci to bolo dobre, ak generácia deti v SS vyrastie.. Zatiaľ sú všetko dohady, aj moje aj tvoje...

modry1985
10. apr 2022

@paniduhancikovie Deti zo SS sú už v iných krajinách aj dedkovia a babky ( majú aj 50 rokov + ). Netreba mať pocit že deti prekročením hranice krajiny sú iné....Amerika , krajiny severu a i......je na to XXX výskumov , XXX skúseností......na SR to síce máme iba 12 rokov ( rodičovskou dohodou sa to však dalo aj skôr ). Myslím že 40 rokov +
, skúsenosti vo svete je dostatatok....nie stále nie vždy to funguje , nie stále funguje osobná starostlivosť jedného rodiča. Na to však musia byť obaja emočne dozretejší ako prevažna vačšina čitateliek a čitateľov MK.

paniduhancikovie
10. apr 2022

@modry1985 no dobre no... Máš posledné slovo 😄 vieš, odpovedala som tak všeobecne, jediný si sa toho chytil. Emocna zrelost je aj byť si vedomý toho, ze ak už som sa ja rozhodol rozbiť rodinu zo subjektívnych dôvodov, nechám dieťa bývať na jednom mieste a zachovám mu najviac co sa dá z toho na čo je zvyknuté a budem ja niesť záťaž neustáleho menenia prostredia, prispôsobovania sa iným pravidlám, iným ľuďom. V tom ja vidím emocnu zrelosť.... Nemôžem hovoriť o svojich právach na dieťa, keď som sa rozhodla svojvoľne mu úplne zmeniť život s tým, ze ja si zatiaľ začnem žiť život aký chcem ja

modry1985
Autor odpoveď zmazal
ckocka
10. apr 2022

@modry1985 Kľud, ono to pôjde aj na Slovensku, len o niečo neskôr.

sisaka
11. apr 2022

@paniduhancikovie jedno nechápem, ako by ten byt, v ktorom sa striedajú rodičia fungoval. To akože by tam chodila matka so svojim novým partnerom a ich spoločným dieťaťom každý druhy týždeň a každý prvý týždeň by tam bol otec so svojou partnerkou a možno aj jej dieťaťom, ktoré by mala s iným mužom a platili by si hypotéky na svoje nové domovy a ešte aj polovicu hypotéky a režijne náklady na spoločný byt, po týždni by vybrali všetko z chladničiek, prezliekli periny zbalili sa a pripravili na príchod druhej rodiny? Či tyto rozvedení rodičia by už nezakladali nové rodiny, alebo by z nich na týždeň odchádzali sami a svoje druhé deti a partnerov by nechávali doma. Toto by ti prišlo normálne? Nejak to nemáš premyslené…. To by sa dalo praktizovať len pri rodičoch, ktorí by už nezakladali nové rodiny a ešte mali kopec peňazí na to, aby si udržiavali 2 domácnosti.

jakubrianka
11. apr 2022

@modry1985 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

vinkel
12. apr 2022

@dievcacitajucelist keď otec nieje alkoholik , narkoman, riadne vedie domácnosť, chodí do prace tak prečo by nemohol mat deti on vo výchove ?

martinzsiga
1. júl 2024

Dobrý deň , som otec 6 ročnej dcéry, chcem sa spýtať akú mám šancu a potrebujem radu ako dcéru odobrať matke keď je zverená je jej . Ide Oto že decko nemá starostlivosť o dieťa ako potrebuje ide Oto že jej matka sa zaoberá večernou z priateľom vkuse je snim a dcérka je neustála sama zatvorená v izbe pri svojej starej máme z tým že celá rodina je psychicky narušení a prepustený niektorý aj z psivhistrii na napadnutie vlastnej starej mami z motorovom pílou ,
Mojej dcérky matka rada popíja a klame dcéru že ide na benzínku a popritom uteká z domu za priateľom , malú nechá po nociach sámu v izbe zatvorenú a ona ide spať l priateľovi po nociach ostáva mala sama v izbe ,. Opakuje sa to každý druhý deň ,. Aj teraz ona sa otrepaná do Nemecka z tým že dcéru mi dala na celý mesiac pretože jej priateľ nechce jej dcéru , a jej to je jedno že jej povedal že on chce ju nie decko že sa starať o cudzie dieta nebude , samozrejme ona nato prikývla že v poriadku malú zanedbáva úplne mala je psichicly hotová pretože jej zakazuje sa baviť z ľuďmi z mojej rodini , mala sa nechce rozprávať pretože že jej zakázala pokiaľ sa že bude báť že jej bude nadávať keď príde domov tak dcérka mi je psychicky na dne ,. Potrebujem radu od vás prosim vás ako jej mám odobrať malú aby mi ju zverili 😔😔

Strana
z3