Aké je výživné na 15-ročné dieťa na strednej škole?
Ahojte, prosím Vás tie ktoré ste rozvedené, koľko dostávate výživné na 15 ročné dieťa, ktoré prvý rok navštevuje strednú školu? Ďakujem
@anonym_autor Môj ex platí 50 eur mesačne na dieťa, tiež mám 15 ročného prváka na SŠ.
Tu zas ďalšia chce bývalého muža ožebračovať o peniaze... Verím tomu, že autorka by nebola ochotná platiť na svoje dieťa veľa peňazí ( ak vôbec nejaké ) keby bolo takto v starostlivosti otca.
@anonym_617573 akože nehnevaj sa toto je strašne debilny názor. Mám 2 deti - obaja druhý stupeň ZŠ a teda tie náklady sú istotne viac ako 100€. My sme boli napr v septembri všetci chorí a 200€ som nechala len v lekárni. A to ani nespomínam koľko stojí naše bezplatne školstvo
Tu zas ďalšia chce bývalého muža ožebračovať o peniaze... Verím tomu, že autorka by nebola ochotná platiť na svoje dieťa veľa peňazí ( ak vôbec nejaké ) keby bolo takto v starostlivosti otca.
@anonym_617573 presne takej chorej hlave ako si ty, by som zo srdca dopriala žiť v dnešnej dobe z jedného platu a byť samoživiteľka. Druhý krát si radšej sekni do jazyka
@anonym_617573 akože nehnevaj sa toto je strašne debilny názor. Mám 2 deti - obaja druhý stupeň ZŠ a teda tie náklady sú istotne viac ako 100€. My sme boli napr v septembri všetci chorí a 200€ som nechala len v lekárni. A to ani nespomínam koľko stojí naše bezplatne školstvo
@anonym_9de55c Bývalého nezaujíma, keď ty si chorá ale že deti sú choré, teba nemá čo vyživovať. Výživné je určené na deti. Udivuje ma, keď sa nejaká žena správa akoby jej dieťa nebolo jej, že pýta veľa peňazí od muža, pričom keď ostane s deťmi sama tak musí očakávať, že bude všetko ťahať sama a inak nie je povinná sa tiež starať o tie deti, veď sú aj iné možnosti, tak vyhovárať sa na peniaze bývalého muža je blbosť.
@anonym_9de55c Bývalého nezaujíma, keď ty si chorá ale že deti sú choré, teba nemá čo vyživovať. Výživné je určené na deti. Udivuje ma, keď sa nejaká žena správa akoby jej dieťa nebolo jej, že pýta veľa peňazí od muža, pričom keď ostane s deťmi sama tak musí očakávať, že bude všetko ťahať sama a inak nie je povinná sa tiež starať o tie deti, veď sú aj iné možnosti, tak vyhovárať sa na peniaze bývalého muža je blbosť.
@anonym_617573 pozri ja toto riešiť našťastie nemusím. Ale pozerám na to normálnym pohľadom. Ak by môj cez zarábal 3 tis € a ja tisíc a pošle mi 100 na dieťa tak sa viem uskromnit a uživím nás. ALE prečo by som nebojovala za prava toho dieťaťa? Veď ono ma pravo na rovnaký životný štandard ako jeho otec. Ja by som sa bez tých peňazí zaobišla ale prečo by to malo znášať to dieťa?
Tipnem si. Máš partnera ktorý ma vysoký príjem a platí vysoke výživné a vybíjas si to na všetkých ktorí žiadajú o zvýšenie. Alebo druha možnosť. Nemáš ešte žiadne deti a prišla si sem mudrovať
@anonym_617573 dúfam že sa Vám bude dobre spať po tomto čo ste napísala... A poškkrabkala si ego
@anonym_autor ak prispieva 130 na dieta, nema onho zaujem. Taky rodic ma zaujem len na tom, aby nebol financne skodny. Ani o striedavku nema zaujem, vela by ho to stalo. Len to pouziva ako zbran. A 15 rocnemu staci povedat na sude, ze striedavku nechce. 300 € vysudis bez debaty.
@anonym_617573 100€ je ubohe nic pre 15rocne dieta,a vychovava ho a zabezpecuje ho matka s manzelom a otec na dieta serie z vysky.Takze ano 200 euro je minimum co ma platit dietatu topanky stoja jedno vyzivne,skola tiez nie je zadarmo a aha to dieta by rado aj nieco zjedlo,oblieklo ci slo do kina.Tak ubohy komentar moze napisat len uplny č..rak.Ked to dieta robili boli na to dvaja,tak sa aj maju starat dvaja a nie hodit vsetko na krk len matke a otec posle ubohych 100euro.
@anonym_617573 100€ je ubohe nic pre 15rocne dieta,a vychovava ho a zabezpecuje ho matka s manzelom a otec na dieta serie z vysky.Takze ano 200 euro je minimum co ma platit dietatu topanky stoja jedno vyzivne,skola tiez nie je zadarmo a aha to dieta by rado aj nieco zjedlo,oblieklo ci slo do kina.Tak ubohy komentar moze napisat len uplny č..rak.Ked to dieta robili boli na to dvaja,tak sa aj maju starat dvaja a nie hodit vsetko na krk len matke a otec posle ubohych 100euro.
@mamaaja82 Poznám ženu, ktorá dostáva veľké výživné na jedno dieťa a to výživné nezodpovedá výdajom dieťaťa. Z výživného niečo zaplatí dieťaťu ( podotýkam, že nemá žiadne krúžky ani špeciálne potreby ) a zo zostávajúcich peňazí si pre seba kupuje kozmetiku a chodí po dovolenkách s kamarátkami, toto nie je správne, práveže choré. Matka sa na súde zahrala na chuderu a tak profituje aj ona z výživného.
@anonym_617573 Neverím, že tento príspevok napísala žena. Ak áno, tak musí mať nejaký veľký emočný problém. Skôr tipujem, že si chlap. A matika ti v škole asi veľmi nešla.
Ďalšia, čo chce bývalého muža ožobračovať o peniaze?🙈 A udivuje ťa, kopírujem: "keď sa nejaká žena správa akoby jej dieťa nebolo jej, že pýta veľa peňazí od muža, pričom keď ostane s deťmi sama tak musí očakávať, že bude všetko ťahať sama..."😨
Vieš, aké náklady sú na takého tínedžera? Mladý muž preje za mesiac minimálne 150-200 Eur. A kde sú náklady za veci na oblečenie (on totiž stále rastie), drogéria, náklady na bývanie (energie), finančné príspevky a pomôcky do školy, mobil, lieky, zubár, krúžky, MHD, občasný výlet/dovolenka...??? A okrem toho materiálneho, sa tá žena o dieťa musí aj postarať (navariť, nakúpiť, oprať, upratať, vybaviť školu, lekára atď.)
Čiže podľa tvojej logiky, keď žena ostane s deťmi sama, tak MUSÍ očakávať, že bude "ťahať" celý servis sama a má jej stačiť príspevok na dieťa 100 Eur, čiže almužna. Však nevadí, že muž dieťa nevidí, čo je mesiac dlhý, nemusí sa o nič starať, celú svoju výplatu si minie na svoje potreby a o dieťa nech sa postará po každej stránke matka - finančne, emočne, prakticky... To on sa správa, ako keby dieťa nebolo aj jeho.
Keby dostal dieťa do striedavky, tak by sa nestačil diviť, koľko peňazí by minul za toho polmesiaca. Tá 100 by nestačila ani na jedlo. Počítaj so mnou: 100:15=6,66 Eur - 5 jedál denne - raňajky, desiata, obed, olovrant, večera - jedno jedlo 1,33 Eur😅 Už chápeš, či stále nič? A teda by musel za tých 15 dní polovicou prispievať na vyššie spomenuté veci + u seba zariadiť izbu pre dieťa a o všetko v domácnosti sa postarať. Sranda by ho veľmi rýchlo prešla😂
@mamaaja82 Poznám ženu, ktorá dostáva veľké výživné na jedno dieťa a to výživné nezodpovedá výdajom dieťaťa. Z výživného niečo zaplatí dieťaťu ( podotýkam, že nemá žiadne krúžky ani špeciálne potreby ) a zo zostávajúcich peňazí si pre seba kupuje kozmetiku a chodí po dovolenkách s kamarátkami, toto nie je správne, práveže choré. Matka sa na súde zahrala na chuderu a tak profituje aj ona z výživného.
@anonym_617573 tak to ma riesit otec sudnou cestou.Take zenske neznasam aj ja,to su len vychcane mrchy,ale 100 euro na dieta je fakt uboho malo.
@anonym_3bb109 áno len začal manipulovať syna, on sa ho bojí a verím že by ho tak zmanipuloval že nakoniec by prešla striedavá starostlivosť.
@anonym_autor Toho by som sa nebála.Vas syn je dosť veľký na to,aby vedel jasne povedať, že nechce byť rovnaký čas u otca ako u mamy.Nemyslim si,ze by to ozaj chcel aj Váš bývalý alebo jeho terajšia , je to len manipulácia, slúžiaca na to,aby ste sa neodvážili zaziadat o zvýšenie výživného.. Máte plné právo a potrebu, keďže vydavky na syna sú vyššie kvôli tomu,ze z malého chlapca je mládenec a aj preto, lebo vo všeobecnosti rastú ceny
@anonym_617573 Trochu sa mýlite, lebo deti nestačí len splodiť, ale je povinnosťou nás rodičov sa o ne postarať do chvíle, kým sa samé o seba nie su schopné postarať/väčšinou to je do ukončenia prípravy na zamestnanie/... rodičia sú ako matka,tak aj otec.Byvaleho možno nezaujíma, keď je jeho bývalá -matka jeho detí chorá/nemyslím na bežnú PN, ale na časté PN,al.dlhodobo nepriaznivý zdr.stav/, ale súd to našťastie zaujíma
@anonym_617573 Môžem jednu osobnú otázku? Máte dieťa,deti?
Ja len dúfam, že keď tie deti raz dospejú, budú si plne uvedomovať akých lakomých zmrdov majú fotrov.