Aké práva má otec môjho syna?

lucia243
3. dec 2013

Som slobodná matka a mam 21-mesačného synčeka. S jeho otcom sme sa rozišli , keď mal malý 3 mesiace. Nedávno sme mali súd o úpravu práv a povinnosti a zverenie maloletého do opatery rodiča. Malý bol zverený do opatery mne a otec dostal výživne platiť zatiaľ 50€. O stretávanie syna s otcom sa nerozhodovalo akurát na konci súdu sa on opýtal sudkyni či ma právo vydať malého. Samozrejme mu povedala , že áno tak ako sa dohodneme ja s ním. Prešlo pár dni bol ho navštíviť 2x na takú hodinu a keď prišiel 3x si ho chcel zobrať do svojej babky , ja som chcela ísť s nimi ..nechcela som ho nechať s malým sama kedže pred sudom s ním nebol skoro pol roka. No on sa vyjadril , že on nechodí k mojej rodine tak ja nemám chodiť k jeho. A ja som mu nato povedala tak dobre ani malý nikde nepôjde. Lenže sa začal so mnou hádať , že ja nemám právo mu niečo zakazovať či môže alebo nemôže si malého zobrať lebo jemu sudkyňa povedala , že ma právo vydať malého a on si ho bude brať aj na prázdniny. Tak chcem vedieť presne aké práva ma otec môjho syna ?? Kedže robí až na západnom Slovensku tak opäť pošiel na neviem koľko preč a príde a zase si bude nárokovať malého.

farmacka
3. dec 2013

no najrozumnejsie by bolo, keby ste sa vy dvaja vedeli normalne rozpravat a hlavne dohodnut sa.. pravdaze ma ako otec narok na dieta, ale kedze je malicky taky maly zatial, ta predstava, ze ho zoberie na tyzden prec od matky sa mi nezda rozumna.. lepsie by bolo, keby ste cas travili so synom spolu, lez je taky malicky, dieta je naviazane na matku, a ked jeho vidi tak zriedkavo, berie ho za cudzieho, to moze mat zly vplyv na maleho psychiku, ked bude od teba odtrhnuty..

sissy27
3. dec 2013

podať si žiadosť na súd na úpravu styku, súd určí dni a hodiny a je po probléme...

tova
4. dec 2013

otec ma rovnake prava ako mama na dieta, a DIETA ma tiez pravo na oboch rodicov. 2r. neni ziadny kojenec aby nemohol stravit den s otcom. Vela zien nema problem nechat male dieta so svojou mamou alebo v skolke, jasliach ale ma obrovsky problem ho nechat s vlastnym otcom. Tym, ze synovi zakazujes styk s otcom od mala ani nevies ako mu skodis. Neklam samu seba ani syna, ziaden iny muz mu otca nenahradi jeh bio bude stale jeho otcom a je dobre ze ma o syna zaujem.

materina_duska
4. dec 2013

Skús rozmýšľať, za akých podmienok a v akom rozsahu by si mu malého "dala", nie prečo sa ti to nepáči a ako to obmedziť.

dellfi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petulda333
23. aug 2020

@dellfi asi si v zlej diskusii

dellfi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz