Aké výživné máte na novorodenca?

peny33
27. nov 2013

Ahojte maminy,koľko vám uznali výživné na malé hneď po jeho narodení?keď jej bio otec zarába min.600 EUR a ja žijem s rodičmi?

christina123456
27. nov 2013

moja kamarátka dostáva na ročné dieťa 120eur, ktoré doslova vybojovala, ale jej exmanžel nemá inú vyživovaciu povinnosť-žiadne ďalšie deti a ani novú manželku. Býva v byte s priateľkou, ale keďže sú neni manželia, nemá k nej vyživovaciu povinnosť. Súd mu uznal len polovicu výdavkov na bývanie, keďže ona sa berie ako spolubývajúca. Keby býval sám, tak má vyššie výdavky a výživné by platil menej. Záleží všetko od konkrétneho stavu. Či nemá nejaké choroby, výdavky na lieky, zvýšené výdavky, cestovné do práce atď...Opodstatnené výdavky a nevyhnutné. Pozri si aj rozsudky na mssr.sk daj si vyhľadať rodinné právo-vyživovacie povinnosti a váš okres. Nájdeš tam možno podobné prípady a aspoň uvidíš ako sa to na ktorom súde pohybuje. A veľa záleží aj od sudkyne, resp. sudcu.

peny33
autor
28. nov 2013

@christina123456 Dakujem,uz si prave tu stranku prezeram.A vies aj ako dlho trvalo,kym sa sud po podani vobec u nich zacal?

christina123456
28. nov 2013

@peny33 záleží od toho, koľko majú práve na súde práce, ale keďže sa jedná o nezaopatrené neplnoleté dieťa /výživné, alebo starostlivosť/ tak má súd 6mesačnú lehotu odo dňa podania návrhu na súd, aby vám vytýčil pojednávanie, prípadne vyzval k doplneniu niektorých údajov. V skratke najneskôr do 6tich mesiacoch by ti mal prísť papier. Ale neboj, prisúdia mu aj zameškané výživné, ak si na ňom budeš trvať. Zameškané výživné v tvojom prípade, keď máš novorodenca môžeš žiadať od narodenia. Držím palce.

luba28
28. nov 2013

zameskane vyzivne je zase ine pojednavanie,na tom nemozes ziadat,....