icon

Aké výživné pri príjme 4000 eur?

veronikadan
28. aug 2013

som matkou jedenastmesacneho syna.dostavam od expartnera vyzivne vo vyske 100€...ake vyzivne mozem dostavat ak expartner ma prijem vo vyske cca4000 €?

Strana
z2
dana341
23. feb 2014

Ďakujem všetkým rozvedeným mamičkám za vyplnenie dotazníka. Dotazník je ešte stále aktuálny tak môžete vypĺňať aj ostatné rozvedené mamičky 🙂 na záver stačí kliknúť na odoslať, Ďakujeeeeem https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... je anonymnýýýý 🙂

oktacore
11. dec 2021

@sisaha DIETA má nárok na taký štandard. Nie jeho matka....takže keď dostane dieťa 1000€ mesačne nemusí do 30 pohnúť ani palcom a otec sa s prepáčením môže zodrat lebo sukuba chce sedieť doma na prdeli...

bluka2
11. dec 2021

Blbosť, že 1000€. Napríklad v Rakúsku existuje tzv. Playboy hranica, čo je dvojnásobok priemerného výdavku na dieťa (to sú také tabuľky, pre rôzne veky dieťaťa). Takže povedzme, aj keby zarábal mesačne milión, na bábätko ti vyjde Max. zhruba do 500€. Neviem presne koľko je to teraz. Pred takými 6 rokmi to bolo Max. 400€ na dieťa do 3 rokov a potom sa to trochu zvyšuje. Nemyslím, že keď zarába napríklad milión, tak dostaneš z toho 20%.

oktacore
19. mar 2023

@bluka2 neviem či to u nás funguje. Ex si z výživného robia slušný príjem na úkor štandardu exmanžela. Tzn že súd jej priklepne 1000€ výživné a buchta si chodí po nechtoch a baroch a o robote ani počuť. Preto hovorím že DIEŤA má nárok na životnú úroveň exchlapa. NIE SUKUBA CO CHCE PARAZITOVAŤ. takže vážené dámy nehnevajte sa ale toto je jeden z dôvodov preco sa chlapi nechcú ženiť. Takže ja byť tvojím drahým ex tak podám návrh na súd preskúmať životné náklady dieťaťa a z toho polka. Najnovsie by ex chceli aby si za nich platil hypotéku stravu benzín do auta atď.... Zabezpečte si svoj štandard samé kks

Strana
z2