icon

Ako často by malo dieťa volať s otcom?

3. sep 2025

Ahojte, tie, ktoré máte dieťa zverené do osobnej starostlivosti a styk s otcom po dohode, prípadne aj tie ktoré máte dieťa v striedavke a podobne, je u vás bežné, že dieťa zavolá otcovi prípadne naopak? Praktizujete video hovory alebo hovory celkovo?

Pýtam sa len čisto zo zvedavosti, zaujíma ma ako to prebieha inde, u nás je norma prakticky denne že si dieťa vypýta volať s otcom, prípadne niekedy si otec pýta volať. Hovory kľudne trvajú aj 45 minút, dieťa sa pri telefóne hrá a otec sleduje. Niekedy je to už pre mňa obťažujúce, hlavne keď sa potrebujem s partnerom o niečom rozprávať a v domácnosti nás takto "odpočúva" ex. Dovoľujem tieto hovory jedine kvôli dieťaťu, ktoré si otca pýta.

Donedávna za dieťaťom dokonca chodil k nám domov, to som ešte nezdieľala domácnosť s partnerom. Tak rozmýšľam čo je tak objektívne ok a čo už definitívne zatrhnúť.

nyusika
3. sep 2025

kks, nemam problem - vyrobim si problem ??
kto tieto debilne temy vymysla ?

snad nemas potrebu kazdy den nieco s ex riesit.
dieta sa zavroe do izby a moze si volat, kolko chce
ty to vybav vtedy, ked budes mat cas na telefonat.
a zmier sa s tym,z e mate novych partnerov..sucastna partnerka tvojho byvaleho urcite nema zaujem zistovat si detaily o vasej domacnosti.

k otazke - moj partner vola so svojmi detmi vzdy, ked moze. a nie, neriesim to.
a ma ich viac, ako vy to jedno.

viestta
3. sep 2025

Keby si nemala potrebu sledovat o com sa dieta s otcom rozprava, nemala by si problem debatit s novym partnerom v inej miestnosti ako je dieta.

anonym_494d6a
3. sep 2025

Moje deti maju vlastny telefon, volaju si s otcom kedy chcu a kolko chcu. Maju vlastne izby, takze mna nijako neobtazuju. Stredny syn pride, povie - idem za otcom a ide. Nepytam sa preco, naco, zaco. Je to uz velky chlapec, nemam dovod ho obmedzovat. Najmensiemu sa nechce, tak toho zas nenutim. Ked sa vsak s otcom dohodnu, nebranim.
Z tvojho prispevku mam dojem, ze dieta sedi s vami v jednej izbe. Nema vlastnu izbu? Takto si aj otec moze mysliet, ze dohliadas na dieta, co si s otcom rozprava, co robia. Dopraj sukromie dietatu s otcom a budes mas aj vlastne sukromie. Ked nema dieta vlastnu izbu, ries to, nie vztah otec dieta.

melanta
3. sep 2025

Áno, môj muž so svojim synom z prvého manželstva volá denne, často sa do videohovoru zapojím aj ja. Ak je muž pracovne preč a vieme, že nebude mať počas dňa príležitosť na videocall, tak volám malému ja ako macocha. Jeho mama pri tom nie je, robí si svoje. Dokonca bežne volám s mužovou ex, ak riešime nejaké výlety, predstavenia v škole a podobne. Vlastne väčšinu záležitostí s ňou riešim ja a nie muž. Nie preto, že by mali zlý vzťah, ale preto, že my dve sa vždy rýchlejšie dohodneme a hlavne na nič nikdy nezabudneme. Nepovažujem to za nič nenormálne. Práve naopak.

evcagabi
3. sep 2025

Chod sa rozpravat do inej izby. Ci vy zijete v garsonke, ze nemas moznost s partnerom debatovat inde?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. sep 2025

Moje dieťa má 2 roky, neexistuje možnosť poslať ho do druhej izby alebo dať do ruky vlastný mobil

nyusika
3. sep 2025
@anonym_autor

Moje dieťa má 2 roky, neexistuje možnosť poslať ho do druhej izby alebo dať do ruky vlastný mobil

@anonym_autor a teraz sup sup, doplnit vsetko, co sme si mali my domysliet...kks

dskjhfdlkdjhl
3. sep 2025

@anonym_autor Je dobre, ze otec nestratil zaujem o dieta a naopak, to, ze to matke vadi, to je len jej osobna blbost.

melanta
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor načo máš dieťa, načo si žena ako ty urobí dieťa? Keď jej vadí, že otec dieťaťa sa o dieťa aktívne zaujíma? Sú deti, ktorých otcovia ich nechcú vidieť celé roky. Tvoje dieťa má otca, ktorý sa o neho zaujíma. Sorry, ale čo si za človeka a matku, že ti vadí, že tvoje dieťa je otcom milované a je pre neho dôležité? Fakt mi je niektorých detičiek ľúto. 2 ročné je malé dieťa, je normálne, že chce tatinka aspoň počuť každý deň.

ika02
3. sep 2025

Ahoj, moje deti, keď sú u mňa, nevolajú dennodenne otcovi, len výnimočne, keď niečo súrne treba (podpis oboch ZZ, ak si niečo zabudli uňho...) a ak sú u otca, nevolajú mne. Nezakazovala by som, ak by aj volali, ale majú to takto prirodzene nastavené už cca 10 rokov.
Keby volal mne každý deň (keďže máš drobca) a musela som ho počuť, porazilo by ma. Nech sa stretnú, keď má súdom určené, alebo keď dieťa bude väčšie, nech ide, keď má potrebu ísť za ním.

babababka
3. sep 2025

Toto nemôže byť reálny prípad.Otec má záujem,dieťa tiež ,kde je chyba?

januska12323
3. sep 2025

Taký problém dohodnúť v akom čase telefonáty vyhovujú tebe?

cacianka
3. sep 2025
@januska12323

Taký problém dohodnúť v akom čase telefonáty vyhovujú tebe?

@januska12323 presne, nastaviť pravidelnosť a medzitým kompromisy.

anonym_6e3639
3. sep 2025

@anonym_autor však dieťa chce, tak prečo to ideš zatrhnúť? Budujú si vzťah, tak ako je to možné. Nech má dieťa svoj mobil a nech volá na ten. Zatvor dvere a môžete si fungovať s novým partnerom.

leo2019
3. sep 2025

@anonym_autor my v striedavej. Od piatku do piatku. Ráno len sms jeden aj druhý cinje v škole a ako sa mu slo par jednoduchých viet večer volanie max 3-5 minút. Dlhšie iba ak my chce viacej hovoriť. Ale žeby 45 minút? Neviem no ked počujem ze nema náladu hovoriť tak si proste ani ex ani ja nevinucujeme ten čas. Ale volavame so kazdy deň na par výnimiek.

lesomila
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor myslim, ze to je dolezita info, lebo urcite to ma inak 2r dieta, 8r ci 15r. 🙂
Moj syn ma 8r., kym je u jedneho, nechce volat s druhym, skor vynimocne, my to respektujeme, ale aspon sa niekolkoX vzajomne informujeme o synovi.
Ked to vadi Tebe, tak ak sa da, kludne sa porozpravaj s ex, ako by to bolo pre Vas okej. Je super, ze maly s nim chce hovorit a ze otec ma zaujem. To kludne ocente. A zaroven, ze v tom potrebujete - mozno system, mozno dohodu, mozno v inom case volat…proste co by bolo pre Vas okej a skusit to zladit s Vami vsetkymi. Takych situacii este bude 🫣. Nieco ide lahsie, nieco tahsie 🙏.