icon

Ako často sa ex stretáva s dieťaťom?

mysiatko81
8. dec 2024

Zeny, prosim Vas. Ako casto sa stretavaju vasi ex s dietatom? A v akych casovych intervaloch? Kolko dni cca?

Pripadne ak sa rodicia mimosudne dohodnu? Skor ma zaujina ta prva varianta. Popiste mi prosim Vase skusenosti. Som uplne na zaciatku. Mam ist podat navrh na zverenie do starostlivosti, lebo muz samozrejme si ho nezoberie, lebo ma milenku do kt.sa zalubil, ale stretavat sa chce s dietatom. Vdaka

colsami
8. dec 2024

Ahoj, najma Ti radim mat vsetko odsuhlasene sudom, ak sa aj dohodnete vy dvaja medzi sebou, nenechat to len na tej vasej dohode.

ada_alica
8. dec 2024

@mysiatko81 my sme začínali utorok a štvrtok vyzdvihnúť zo škôlky nosil mi ju okolo 19 a každý druhý víkend ale od soboty doobeda do nedele večer
Ak si dieťa nevyzdvihne nikto ho do toho nedonúti 🤷

kavasmliekom
8. dec 2024

@mysiatko81 ja mam spisanu dohodu s ex, výživné a neobmedzený styk. Dcéra chodí k nemu kedy chce, kedy on môže. My sa odhadujeme, kedy kde bude cez sviatky, prázdniny atď. On je s ňou aj keď je chorá, nemá problém. Ale zase keď som nebola presvedčená o tom, aby bola v nejakej situácii s nim, tak som ju nepustila.
Môj manžel má s ex súdom určené stretávanie, a ona mu syna nedá ani o minútu dlhšie 😅

barka1
8. dec 2024

@mysiatko81 ja mám striedavku.

Kámoška mala 8m a 2,5r deti, ked ich muž opustil. Od zaciatku do teraz chodí každý utorok poobede k nim, ona chodí tancovat a flákat sa, kým ich neda spat. Potom si ich berie každý druhý víkend od pátku do nedele večera. Takto sa dohodli sami, sud suhlasil.

lucylaw
8. dec 2024

@mysiatko81 Mňa ex opustil keď mal syn 2,5 roka,syn už bude mať 10 a od začiatku to máme tak,že je s ním v utorok a štvrtok od 16-19:00 a v sobotu od 9-19:00.. Štandardne u neho nespí..Vieme sa dohodnúť aj inak,ale takto to máme v rozhodnutí o rozvode a zverení dieťaťa do mojej starostlivosti,nechcela som to nechať úplne na dohode,lebo to by v tom bol pri mojom ex totálny bordel a ja tiež potrebujem vedieť dopredu,kedy si môžem robiť nejaké plány,typu nechty a podobne..V lete si ho berie aj na týždeň na dovolenku,ale počas školskeho roka to máme tak,ako som napísala vyššie..

mysiatko81
autor
8. dec 2024

@lucylaw ahoj mozme si napisat spravu?

mysiatko81
autor
8. dec 2024

@ada_alica A dalej ste to ako mali?

ibajaanikiny
8. dec 2024

@mysiatko81 styk mame na rovnako,cize 50:50. U nas vsak zohralo rolu,ze ma dieta naozaj rad a aj ono jeho a viem,ze sa postarat vie,aj ked su tam take “chalpske skrbliny”,ale najedene,okupane a vyhrate je. A dovod? Mam na salame svoje zronene ego, prvorade su potreby a pocity dietata,kym je spokojne ono,sme aj my. A co si o nom myslim ja alebo co sposobil svojim nezbednym kolibrikom,to sa dietata netyka,on prejavil zaujem,dieta to v “skusobnej” dobe dalo s prehladom,tak mame striedavku. A vies co?ja sa vlastne cudujem zenam,ze o nej akosi neuvazuju,ale to je uvaha do inej temy.

damian85
9. dec 2024

@mysiatko81 všetko záleží len a iba od dieťaťa. Nie od názoru matky / otca čo je pre dieťa najlepšie , lebo tento názor je často skreslený. Moja ex bola čudná partnerka , ale nie je zlá matka. No aj napriek tomu si naša dcéra vybrala že bude 8 dní so mnou a 6 dní s ňou. Niektoré deti sú tak naviazané na jedného rodiča , že by striedavku nedali , niektorý rodičia k dieťaťu nemajú vzťah. Najideálnejšie je sadnúť si vy a deti a vzhľadom k veku sa s nimi o tom porozprávať. Sociálnej pracovníčke , súdu budú tvrdiť to čo im my rodičia do hlavy vtĺčieme , otázka je či to deti skutočne tak budú chcieť , alebo to povedia lebo mamka / ocko tak povedali. Takže ideálne sa odosobniť od problémov partnerkých a urobiť to čo dieťa chce a potrebuje. A to ti nik sem , kto nevie ani kolko ma tvoje dieťa rokov a aké su väzby - nepovie.

mysiatko81
autor
9. dec 2024

@damian85 nase dieta ma 2roky, este moc rozumu z toho nema. Chlap nas opusta koli o 15r mladsej od neho. Striedavku rovno zamietol. Aj prespavanie. Aj keby chodil maly da jasli. Ved on uz teraz nie je doma, neriesi nas a vystahovanie a co dalej. Ale chodi za mladou a oraganizuju si stretnutia s rodicmi, prespava kade tade a idu aj do polska do aqua. Skor on si planuje s nou, a nema vyriesene doma nic. Uplne sa zblaznil. Vcera pristupil na dohodu, ze utorok a stvrtok 16-19.00 a kazdy druhy vikend 1den..a ze by ho chcel vidat aj mimo to ak da mu bude dat. On to nechce sudne, ale advokatka povedala, ze tieti typy dohod mozu byt o 3mesiace uplne inde, aj ked to schvali advokat. Tak som na pochybach. V stredu idem do poradne riesit zverenie dietata do staroslivosti, tak uvidim ci budem mudrejsia. 😢

mysiatko81
autor
9. dec 2024

@ibajaanikiny nase dieta ma 2roky, este moc rozumu z toho nema. Chlap nas opusta koli o 15r mladsej od neho. Striedavku rovno zamietol. Aj prespavanie. Aj keby chodil maly da jasli. Ved on uz teraz nie je doma, neriesi nas a vystahovanie a co dalej. Ale chodi za mladou a oraganizuju si stretnutia s rodicmi, prespava kade tade a idu aj do polska do aqua. Skor on si planuje s nou, a nema vyriesene doma nic. Uplne sa zblaznil. Vcera pristupil na dohodu, ze utorok a stvrtok 16-19.00 a kazdy druhy vikend 1den..a ze by ho chcel vidat aj mimo to ak da mu bude dat. On to nechce sudne, ale advokatka povedala, ze tieti typy dohod mozu byt o 3mesiace uplne inde, aj ked to schvali advokat. Tak som na pochybach. V stredu idem do poradne riesit zverenie dietata do staroslivosti, tak uvidim ci budem mudrejsia. 😢

damian85
9. dec 2024

@mysiatko81 dohoda musí byť schválená súdom , nie advokátom. A ano správne pri rozvode čo platilo ráno , neplatí na obed nieto večer. Takže rodičovska dohoda a na súd. Mladšia pani sa raz na starého capa vyprdne a tebe bude komplikovať život neustálym špekulovaním kedy dieťa chce.