Ako dlho trvá súdne pojednávanie?

24. sep 2022

Dobry den.
Zaujimalo by ma ako priblizne dlho trva jedno sudne pojdenavanie ohladne vyzivneho a starostlivosti o dieta. Mam totiz male dieta a neviem, ci ho tam mam zobrat alebo vybavit opatrovanie a na ako dlho vybavit opatrovanie.
Dakujem za vase skusenosti.

zuzana2299
24. sep 2022

No nebrala by som dieťa na súd nech je akokoľvek staré. Môže to trvať pol hodinu aj dve hodiny. Je to veľmi individuálne.

pribinak
24. sep 2022

Na pojednávanie dieťa určite neber. To nie je ani trochu dobrý nápad
Pojednávanie môže trvať 10 minút ale môže trvať aj hodinu, alebo aj viac. Závisí to od oboch strán ako rýchlo sa dohodnete, alebo ako dlho sa budete hádať

autor
24. sep 2022

@pribinak preco nebrat? Jedna sa o dieta v kociku.

pribinak
25. sep 2022

Začne plakať a je po pojednávaní. Fakt nemáš nikoho kto by bol s dieťaťom?

elizabet173
25. sep 2022

určite si vybav stráženie, to si neviem ani predstaviť ťahať dieťa na pojednávanie

mogaa
25. sep 2022

súd nebude pojednávať pri plačúcom dieťati ani pri dieťati čo budeš tíšiť na rukách....v ich očiach hlavne ak ide o výživné to bude ako citové vydieranie....zožeň si stráženie pre dieťa, veď ťa môžu čakať pred budovou súdu....

kaktusik007
25. sep 2022

brat dieta na sudne pojednavanie? to akoze ta napadlo naozaj? samozrejme ze si mas poriesit strazenie. A uplne postaci ak to bude na tu hodinku vonku pred budovou.

autor
25. sep 2022

@pribinak @kaktusik007 nemam nikoho v tom meste, kde bude pojednavanie. Zijem s nim sama. Mala som aj opatrovatelky, no nevydrzi s nimi sam. Ma teraz separacnu uzkost. Preto som sa normalne a slusne opytala, ci je to v poriadku zobrat so sebou dieta, kedze na sud idem prvy krat v zivote. Inak ho bravam vsade na rozne vybavovacky a nikdy s tym problem nebol.

pribinak
25. sep 2022

Urob ako chceš, ale už sme ti tu všetci povedali že vziat dieťa na súd je jednoducho zlý nápad

Tvoja mama ti ho nepostrazi?

lucia147852
25. sep 2022

Na pojednávanie určite, určite malé dieťa nebrať.

kaktusik007
25. sep 2022

rozne vybavovacky nie su sudne pojednavanie.. A nemusis mat nikoho v tom meste kde je sud, tak proste niekto pricestuje aby ti dieta postrazil. A vyhovarat sa na separacnu uzkost? pre hodinove pojednavanie, co moze byt vonku v kociku? och...

autor
25. sep 2022

@pribinak nie, ako som pisala, nikto z rodiny nemoze prist.

veronikaszabova
25. sep 2022

Nie, urcite ho neber na sud. Neverim, ze nemas niekoho, kto by ti ho chvilku postrazil. Suseda,kamoska, rodina.

pribinak
25. sep 2022

Ano vziat si 1 deň volno? Veď vysvetli o čo ide. Ako chceš riešiť veci na pojednávaní ak sa tam rozplače?

Budú tam pre neho cudzí ludia, hlasný hovor - plač zaručený

autor
25. sep 2022

@pribinak je skvele, ze Vam rodina pomaha a su zdavi a mozu prist. Ja, zial, v tejto situacii nie som.

kaktusik007
25. sep 2022

o ake sudne pojednavanie ide? teoreticky si viem predstavit, ze by si sa spytala pred zacatim pojednavania ze ci moze byt dieta v sudnej sieni, avsak fakt iba za predpokladu, ze sa sudis s otcom dietata a tvoja rodina uz nezije a rovnako ani jeho, a ze naozaj dieta nema kto postrazit... Ved ked nikto z tvojej rodiny, preco neoslovis rodinu otca dietata?

pribinak
25. sep 2022

Tak potom opatrovateľka, suseda, kamoska, ….snáď nežiješ na opustenej planéte

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 ano, s otcom dietata. Je to v popise.

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 aj k advokatovi, psychologovi, na policiu alebo hocikde je mozne ist s dietatom. Zatial som sa stretla len s ustretovostou. Pytam sa na realne skusenosti ludi. Je lahke povedat niekomu "ved vybav si opatrovanie", ale kto s tym nema vlastnu skusenost, tak to tazko pochopi. Mne uz sa stalo, ze opatrovatelka meskala na opatrovanie vyse hodiny. Alebo sa rozplakal a nevedela, co s nim. Kym s nim prisla, bol cely cerveny, vynervovany.

veronikaszabova
25. sep 2022

Kolko ma dieta rokov?

autor
25. sep 2022
leskky
25. sep 2022

Za roky rokúce čo pracujem na súde, som dieťa v kočíku v PM nezazila

autor
25. sep 2022

@leskky dakujem pekne. Toto je koment, co som chcela. Proste aka je realita.

veronikaszabova
25. sep 2022

Pochybujem, ze rocne dieta ti tak dlho obsedi v kociku. Neskusila si sa spytat v nejakych sukromnych jasliach, zeby ti ho chvilku postrazili?

kaktusik007
25. sep 2022

tiez mam kamosku co nemala dieta kam dat, lebo slobodna matka a rodicia a sestra sa kvoli tomu s nou nebavili... takze viem co to obnasa ked si na dieta samotna, avsak ako pisem - sudne pojednavanie naozaj nie je vybavovacka na urade, tam proste dieta naozaj nepatri. K svokre ani k rodine dietata si sa nevyjadrila, ta pomoct nemoze?

clarissa96
25. sep 2022

Mám za sebou niekoľko súdnych pojednávaní s otcom môjho dieťaťom. Podľa mna keby prídeš s dieťaťom, odročili by to. Ak nechceš dieťa dať postrážiť, radšej si napíšte dohodu, s ktorou súhlasíte a nech tvoj právnik v tvojom zastupeni to pred súdom odsúhlasí. My sme to tak mali na poslednom pojednávaní, keď som už odmietla tam ísť zase šaškovať a počúvať tie jeho bludy. Ale medzi rečou máš už ročne bábätko, si sama, o chvíľku musíš asi aj do prace, cas už trénovať byt bez teba. Tie jasličky sú dobrý nápad.

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 tak mozno si to vies predstavit. Moje kamosky sa na mma vykaslali. Na zaciatku reci, ze ked budem nieco potrebovat, nech sa ozvem. Ale ked som nahodou nieco chcela, tak raz pomohli, ale viac nie a radsej sa uz neozyvali.
Co sa tyka rodiny otca dietata, tak ja som zalobca a ziadam vyzivne. Takze som "ta zla". Nebudu pomahat.

kaktusik007
25. sep 2022

viem si to predstavit. ja som mala rodicov, moja kamoska ma iba mna. Takze chapem ze niekedy sa proste neda dieta odlozit. To, ze ziadas vyzivne, je predsa v poriadku, na to by sa nemala rodina ex nasierat a uz vobec by nemali brat postrazenie dietata pocas pojednavania ako pomoc tebe... Toto nepochopim, taketo malomestiactvo. Ved ty neziadas o vyzivne len tak, potrebujes to mat proste na papieri a ked ich syn nie je schopny normalnej dohode, inu moznost nemas, iba ho zalovat o vyzivne,.
skus obvolat tie svoje kamosky, ze proste fakt potrebujes teraz pomoc a potrebujes to aj s cestou na 2 hodiny maximalne - viac to urcite nebude. A mozu byt vonku kludne, ide iba o to aby niekto s tym dietatom bol fyzicky - hodinova prechadzka z nikoho predsa neukroji... Odkial si? mozno by si aj tu nasla ochotnu mamicku...

autor
25. sep 2022

@kaktusik007 uz zhanam. Dakujem pekne. Skor pojdem tou cestou, ze si zaplatim opatrovatelku.

gabca025
25. sep 2022

Kde mas sud? Ak je to v blizkosti mojho bydliska, tak ti maleho kludne zadarmo postrazim. Tiez mam maleho syna