Ako napísať žiadosť o zverenie deti matke?

janullikle
27. dec 2012

zdravim vas mamicky, nevedeli by ste niektora poradit mojej kamaratke? chce sudnou cesto poziadat sud o zverenie deti do svojej starostlivosti.. na internete sa jej nedari nic najst. teda nevie ako to sudu predlozit, sformulovat ziadost.. nie su zosobaseny, neziju v spolocnej domacnosti, nemaju rovnaky trvaly pobyt, deti nemaju jeho priezvisko, teda je slobodna matka s dvoma detmi.. dakujem pekne za akekolvek info 😉

tajomna21
27. dec 2012

takto nejako, len si to treba upravit, toto je na striedavu starostlivost
http://www.rozvod-rozchod.sk/vzor-navrhu-na-zve...

alebo
http://www.striedavka.sk/index.php/zakony-a-ine...

sisaha
27. dec 2012

@janullikle nech si zajde na UPSVaR a tam jej pomozu navrh spisat..

janullikle
autor
28. dec 2012

Dakujem pekne. Odkazem. Dufam ze jej to pomoze

zahrika
1. jan 2013

kocky je nejaky cas DOKEDY treba podat o zverenie dietata do starostlivosti ? niekde som pocula ze do 3 rokov.... neviem

erika131722
5. máj 2014

@tajomna21 ahoj, prosim vedela by si mi poradit. Kde mam podat ziadost o zverenie syna do opatery, ci je tam nejaky poplatok a ako ma takato ziadost vyzerat. Velmi mi tym pomozess. Dakujem

fidorka7
5. máj 2014

zahrika, kedykoľvek do jeho plnoletosti
erika131722 žiadosť sa podáva na okresný súd, žiadosť ti pomôžu spísať na úpsvar, oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.

mery54
18. nov 2015

Dobry den ,chcem sa opytat ci m oze podat aj babka ziadost o zverenie dietata do starostlivosti ,ak ano ako, mam vnucku ktora po rozvode mojho syna bola zverena jemu do starostlivosti ,ale o dieta sa staram 24 hod. ja ,dieta je na mna naviazane od narodenia kedze tam ani nevesta sa nestarala o dieta a teraz ani otec ,mam nejaku sancu?, dakujem

patuska1212
20. feb 2016

mozem o radu ako napisem papiere na sud o vyzivne a o to aby mi malu zverilili do mojej starostlivosti potrebujem radu a pomoc ☹

25859
20. sep 2017

Dobrý den,možem poprosit o radu.Jedná sa o moju vnučku ktorá má 14 rokou , chcela by som vnučku do mojej starostlivosti.Potrebujem poradit ako mám spýsat návrh na sud,nakolko býva somnou už dva roky, rodičia a ešte ich dve maloleté deti žiju nedobrých podmienkach. ☹