Exmanzel nezaplatil viac mesiacov vyzivne aky je postup ked chcem podat trestne oznamenie? co mi treba na policiu? Exekuciu som podala, ta bezi. No nechal nas bez penazi a este mu to je cele vtipne a vymysla vyhovorky.
Buď podaj trestné oznámenie písomne, alebo osobne. Potrebuješ právoplatný, vykonateľný rozsudok, dôkaz o tom, že výživné neplatí - výpis z účtu. Taktiež, požiadaj UPSVaR o náhradné výživné.
Dobrý deň. Od roku 2022 som sa rozišiel s exmanželkou. Máme spoločné tri deti. Jedno mám ja v opatery ktorý má 13rokou. S dôvodu lebo nechce byť s svojou matkou. Je toho veľa čo by som vám písal prečo ale skratka je to, že veľa mu ubližovala. A dve deti ma moja ex. Tie detičky majú Tri a štyri roky. V roku konci roka v roku 2022 sme mali súd a nastavil nám výživné. V roku 2023 chcela sa ku mne vrátiť. Odpustil som jej všetko. Tak sme spolu žili. Potom zrazu zase spravila niečo a sme sa rozišli. Je toho veľa ale mali sme na to dôvody. Tak a späť sme si platili výživné. V roku 2024 zase chcela sa vrátiť späť ku mne ale ta dôvera bola u nej polámaná a neveril som jej. Stretávali sme sa každý deň. Aj s deťmi. Ja som bol rád že som bol z nimi lebo mi zakazovala styk z nimi. Potom od septembra sme sa už prestalo stretávať lebo sme sa pohádali a neveril som jej nič. Ja som si dával na ňu veľký pozor aké má správanie. No ta dôvera nebola čistá. A tak tento rok ma dala na trestné oznámenie a teraz mi vymáha exekútor peniaze za to že ja som zabudol vybrať list ktorý mi došiel s pošty. A tak rozhodol súd že od roku 2022 som jej neplatil výživné. Dal som návrh na zastavenie exekúcie a teraz toho v roku 2024 nemám pohyb transakcie z účtu s toho dôvodu lebo sme si fyzický pomáhali. No mám iba fotky. Mám iba to že ako sme v nákupných centrách, ako som s deťmi u kaderníka, u mňa doma a videá. A každý mesiac v tom roku 2024 som nakupoval po 400 až 500 eura na deti, či už to boli hračky oblečenia alebo potraviny. Bojím sa o tom že môže mi to spraviť problém. Problém mám už v práci lebo môj zamestnávateľ už iný názor na mňa. Je to veľmi nefér voči mne. Pomôžte mi a napíšte mi aký mate na to názor. Dakujem.
Niekdy ani TO nepomôže, môj pripad
@petronelka47 preco
Tak lebo si ešte behá po slobode..2 roky po podaní TO
@petronelka47 nic neriesia?
Vyzerá že nie
Ak budeš žiadať o náhradné výživné- najskôr sa informuj o jeho vrátení úradu, viem že to tam bolo tak zvláštne spravené, že stačilo ked muž z dlžnej sumy poslal povedzme 10% a úrad žiadal od matky splatit celú sumu hned.
Normálne chod na policajnú stanicu nachystaj si rozzsudok výpis z úctu za posledných pár mesiacov ,jeho adresu a ešte papier od exekútora a je