Ako podať trestné oznámenie za nezaplatené výživné?

25. feb 2025

Exmanzel nezaplatil viac mesiacov vyzivne aky je postup ked chcem podat trestne oznamenie? co mi treba na policiu? Exekuciu som podala, ta bezi. No nechal nas bez penazi a este mu to je cele vtipne a vymysla vyhovorky.

minenkaa
25. feb 2025

Normálne chod na policajnú stanicu nachystaj si rozzsudok výpis z úctu za posledných pár mesiacov ,jeho adresu a ešte papier od exekútora a je

fkata
25. feb 2025

Buď podaj trestné oznámenie písomne, alebo osobne. Potrebuješ právoplatný, vykonateľný rozsudok, dôkaz o tom, že výživné neplatí - výpis z účtu. Taktiež, požiadaj UPSVaR o náhradné výživné.

steanlyprince
25. feb 2025

Dobrý deň. Od roku 2022 som sa rozišiel s exmanželkou. Máme spoločné tri deti. Jedno mám ja v opatery ktorý má 13rokou. S dôvodu lebo nechce byť s svojou matkou. Je toho veľa čo by som vám písal prečo ale skratka je to, že veľa mu ubližovala. A dve deti ma moja ex. Tie detičky majú Tri a štyri roky. V roku konci roka v roku 2022 sme mali súd a nastavil nám výživné. V roku 2023 chcela sa ku mne vrátiť. Odpustil som jej všetko. Tak sme spolu žili. Potom zrazu zase spravila niečo a sme sa rozišli. Je toho veľa ale mali sme na to dôvody. Tak a späť sme si platili výživné. V roku 2024 zase chcela sa vrátiť späť ku mne ale ta dôvera bola u nej polámaná a neveril som jej. Stretávali sme sa každý deň. Aj s deťmi. Ja som bol rád že som bol z nimi lebo mi zakazovala styk z nimi. Potom od septembra sme sa už prestalo stretávať lebo sme sa pohádali a neveril som jej nič. Ja som si dával na ňu veľký pozor aké má správanie. No ta dôvera nebola čistá. A tak tento rok ma dala na trestné oznámenie a teraz mi vymáha exekútor peniaze za to že ja som zabudol vybrať list ktorý mi došiel s pošty. A tak rozhodol súd že od roku 2022 som jej neplatil výživné. Dal som návrh na zastavenie exekúcie a teraz toho v roku 2024 nemám pohyb transakcie z účtu s toho dôvodu lebo sme si fyzický pomáhali. No mám iba fotky. Mám iba to že ako sme v nákupných centrách, ako som s deťmi u kaderníka, u mňa doma a videá. A každý mesiac v tom roku 2024 som nakupoval po 400 až 500 eura na deti, či už to boli hračky oblečenia alebo potraviny. Bojím sa o tom že môže mi to spraviť problém. Problém mám už v práci lebo môj zamestnávateľ už iný názor na mňa. Je to veľmi nefér voči mne. Pomôžte mi a napíšte mi aký mate na to názor. Dakujem.

petronelka47
26. feb 2025

Niekdy ani TO nepomôže, môj pripad

autor
27. feb 2025
petronelka47
27. feb 2025

Tak lebo si ešte behá po slobode..2 roky po podaní TO

autor
28. feb 2025

@petronelka47 nic neriesia?

petronelka47
1. mar 2025

Vyzerá že nie

zara1357
1. mar 2025

Ak budeš žiadať o náhradné výživné- najskôr sa informuj o jeho vrátení úradu, viem že to tam bolo tak zvláštne spravené, že stačilo ked muž z dlžnej sumy poslal povedzme 10% a úrad žiadal od matky splatit celú sumu hned.