icon

Ako postupovať pri problémoch s doručovaním súdnych zásielok?

chobotnica777
6. okt 2025

Bolo podané na súde cez centrum právnej pomoci ziadost o rozvod a výživné. Uz prešiel pol roka a nic sa nedeje. Mužovi nevedia dorucit poštovú zásielku ani si ju neprevzal. Bolo navrhnuté cas na uzmierenie. Kamarátka ma takýto problém. Prečo sa nic nedeje? Význa sa v tom niekto? Ako ma postupovať?

huxy
6. okt 2025

Ja by som sa v takom prípade ihneď skontaktovala s CPP a žiadala zodpovedať všetky otázky. Oni budú najskôr vedieť, aký je postup

katkaseiner
6. okt 2025

Kazdopadne ak muz ma trvaly pobyt tam kde mu zasielku poslu, on ju nepreberie, povazuje sa za prebratu... s ostatkom zial nepomozem

januska12323
6. okt 2025

Zásielka sa považuje za doručenú uplynutím doby uloženia. Prečo sa nič nedeje nech sa pýta v centre, ktoré jej to rieši.

lienka.7
6. okt 2025

@chobotnica777 ak zásielku nepreberie, uplynutím úložnej doby sa považuje za doručenu. Je to práve kvoli takýmto prípadom, kedy sa účelovo nepreberaju zásielky.
Inak zásielka sa dá doručiť aj políciou do prace, keď už ide o to. A tam im to podpíšes. Len treba chcieť a vedieť využívať všetky možnosti. Prečo sa to nerobí, treba sa pýtať CPP, pravnika, ktorého má prideleného....

bielasovicka
6. okt 2025
@lienka.7

@chobotnica777 ak zásielku nepreberie, uplynutím úložnej doby sa považuje za doručenu. Je to práve kvoli takýmto prípadom, kedy sa účelovo nepreberaju zásielky.
Inak zásielka sa dá doručiť aj políciou do prace, keď už ide o to. A tam im to podpíšes. Len treba chcieť a vedieť využívať všetky možnosti. Prečo sa to nerobí, treba sa pýtať CPP, pravnika, ktorého má prideleného....

@lienka.7 ja to nechápem. Ako sa môže považovať za dorucenu, keď to nikto neprebral? Len sa pýtam 🫣

lienka.7
6. okt 2025
@bielasovicka

@lienka.7 ja to nechápem. Ako sa môže považovať za dorucenu, keď to nikto neprebral? Len sa pýtam 🫣

@bielasovicka preto, lebo plati fikcia doručenia. Ako som písala, je to presne kvôli takýmto účelovým nepreberacom zásielok. Si vezmi, ze tvoj muz nebude preberať zásielky, myslíš ze kvôli tomu vás teraz nerozvedu? Tak to sa panko veľmi mýli. Súd výkaze opakovane doručenie a je to. Dokonca ako som písala, dá sa zásielka doručiť do prace cez políciu. Keď sa chce, možnosti sú.
Alebo napr. pri výpovedi. By si nepreberala zásielky a co si myslíš, ze ta zamestnavatel preto "nevyhodi"? Alebo ty by si poslala vypoved poštou a on ju zamerne nepreberie. PP ti potom konci uplynutím lehoty uloženia zásielky. Jednoduché
Fikcia dorucenia neplatí to len vo vymedzených prípadoch, napr.pri platobných rozkazoch.

bielasovicka
6. okt 2025
@lienka.7

@bielasovicka preto, lebo plati fikcia doručenia. Ako som písala, je to presne kvôli takýmto účelovým nepreberacom zásielok. Si vezmi, ze tvoj muz nebude preberať zásielky, myslíš ze kvôli tomu vás teraz nerozvedu? Tak to sa panko veľmi mýli. Súd výkaze opakovane doručenie a je to. Dokonca ako som písala, dá sa zásielka doručiť do prace cez políciu. Keď sa chce, možnosti sú.
Alebo napr. pri výpovedi. By si nepreberala zásielky a co si myslíš, ze ta zamestnavatel preto "nevyhodi"? Alebo ty by si poslala vypoved poštou a on ju zamerne nepreberie. PP ti potom konci uplynutím lehoty uloženia zásielky. Jednoduché
Fikcia dorucenia neplatí to len vo vymedzených prípadoch, napr.pri platobných rozkazoch.

@lienka.7 jaj takto je to myslene. Tak toto poznám také nepreberanie listov, to mam takého suseda. Ale vybabral len sám so sebou, lebo prišli pre nho policajti, a to bola väčšia hanba🤣. Dik.

draik
6. okt 2025

Fikcia doručenia spravidla neplatí pri prvom doručení návrhu, žaloby atď fyzickej osobe. V takom prípade je potrebné urobiť zo strany súdu ďalšie úkony, aby mohli nastúpiť účinky doručenia.

ibrunova
6. okt 2025

Za doručenú sa nepovažuje každá zásielka, iba zásielky s rozhodnutím. Tohto sa to netýka.

chobotnica777
autor
19. okt 2025

A mohlo to byt zastavené? Ked ona sa medzicasom zamestnala asi mesiac po tej žiadosti na Cpp.

chobotnica777
autor
26. okt 2025

Nikto neporadi? Ci to treba odznova podat? A ked nemá svojho právnika aky je cely postup? Chce cim skor výživné na dieta. Aj sa rozviesť ale ako získať bez čakania výživné.

katkaseiner
26. okt 2025

inak su situacie, ked postu moze doručiť aj policia. Pracovala som na sude, len teda tento sposob sa neuplatnuje hocikedy, urcite su situacie kedy sa to da