icon

Ako postupovať pri rozvode?

rony156
23. jún 2025

Ahojte viete mi poradiť ako postupovať pri rozvode ? Stačí si nájsť právnika a všetko urobí on alebo na koho sa prosím obrátiť ? Ďakujem za rady

evinku
23. jún 2025

@rony156 ahoj... Neviem ci máš deti, či nie... Podľa toho treba postupovať... Ak máš deti, treba sa spojiť s úradom sociálnych vecí a rodiny odbor kuratela, kde oni budu zastupovať na súde deti ako ich porucnikov... A pokiaľ tam deti niesu, treba spísať návrh.. Ale kľudne môžeš skontaktovať právnika ( Každý jeden úkon si budeš platiť) a on dá inštrukcie co všetko treba urobiť, doložiť a ako to bude prebiehať...

rachel36a
24. jún 2025

@rony156 pokiaľ si nevieš napísal návrh sama, tak sa obrat na právnika...ja som si piaala sama, qno žiadnu kurately nepotrebujes riešiť keď máš deti, kurátor ti bude pridelený sudom

belllinka
24. jún 2025

žiadneho právnika nepotrebuješ, podáš žiadosť a čakáš

rony156
autor
25. jún 2025
@evinku

@rony156 ahoj... Neviem ci máš deti, či nie... Podľa toho treba postupovať... Ak máš deti, treba sa spojiť s úradom sociálnych vecí a rodiny odbor kuratela, kde oni budu zastupovať na súde deti ako ich porucnikov... A pokiaľ tam deti niesu, treba spísať návrh.. Ale kľudne môžeš skontaktovať právnika ( Každý jeden úkon si budeš platiť) a on dá inštrukcie co všetko treba urobiť, doložiť a ako to bude prebiehať...

@evinku ďakujem krásne, deti sú až 3 vo vzťahu, tak zo bude náročnejšie

rony156
autor
25. jún 2025
@belllinka

žiadneho právnika nepotrebuješ, podáš žiadosť a čakáš

@belllinka aha ďakujem, už som sa bála koľko zo bude všetko stať