icon

Ako prebieha rozdelenie nehnuteľností pri rozvode?

27. okt 2025

Idem podať o rozvod, máme 4 nehnuteľnosti v Bsm, dohodli sme sa ktoré budú koho. Ako to prebieha a co je potrebne aby kataster po rozvode zapísal na list vlastníctva na kazdu nehnuteľnosť už len jedného vlastnika. Je to potrebné mať odsúhlasené súdom, alebo sa píše nejaké prehlásenie? Ďakujem.

monro
27. okt 2025

Píše sa dohoda o vyporiadaní BSM. Táto dohoda sa potom dáva na kataster. Na nete je nespočetne vzorov takejto dohody. Najprv Vás súd musí rozviesť a až potom sa spisuje dohoda.

autor
27. okt 2025
@monro

Píše sa dohoda o vyporiadaní BSM. Táto dohoda sa potom dáva na kataster. Na nete je nespočetne vzorov takejto dohody. Najprv Vás súd musí rozviesť a až potom sa spisuje dohoda.

@monro dakujem a co sa týka podania o rozvod tlačivo sa dá stiahnuť vytlačiť? Alebo treba ísť zobrať na sud

monro
27. okt 2025

Aj návrh na rozvod ako vzor nájdeš na nete. Potom samozrejme na súd to treba podať.

anonym_023b98
27. okt 2025

máte aj hypo na tie nehn.? lebo ak áno tak to je troška problém.

anonym_fb4c9d
27. okt 2025

Dohoda o vysporiadani BSM ak sa tyka nehnutelnosti musi byt odobrena sudom. Inak ti ju kataster nevezme. Ak je tam hypo, treba najskor informovat banku, ktora da suhlas s takym rozdelenim.
Riesila som to sice v 2016, ale nemyslim, ze sa nieco zmenilo.

didi35
27. okt 2025
@anonym_fb4c9d

Dohoda o vysporiadani BSM ak sa tyka nehnutelnosti musi byt odobrena sudom. Inak ti ju kataster nevezme. Ak je tam hypo, treba najskor informovat banku, ktora da suhlas s takym rozdelenim.

@anonym_fb4c9d Nemusi byť odobrená súdom. Stačí, aby dohoda ohladne nehnutelností bola písomná a spĺňala náležitosti vyžadované katastrálnym zákonom. Ingerencia súdi nie je potrebná, to by museli platiť sudny poplatok, ak BSM vysporiadava sud.

lienka.7
27. okt 2025
@anonym_fb4c9d

@anonym_fb4c9d nemusi byt odobrena súdom, pokial sa po rozvode dohodnú

anonym_92397a
27. okt 2025

@anonym_autor keď to je na hypo aj banka musí súhlasiť či je príjem adekvátny atď.