icon

Ako prebieha súd pri výživnom na dieťa?

11. sep 2025

Ahojte. Čaká na mňa súd kvôli výživné na dieťa. Bude to výsluch,čo mám očakávať? Ako to prebieha? Ďakujem.

pribinak
11. sep 2025

Budeš obhajovať svoj návrh na výživné, teda aké máš náklady na deti, čo všetko platíš, čo potrebuju

kavasmliekom
11. sep 2025

@anonym_autor dostal si list, kde sa máš vyjadriť k návrhu, doložiť doklady. Výsluch bude v tom istom ponímaní, či súhlasíš, aký máš príjem, kde pracuješ, aké máš výdavky, ešte nejaký vyživovací povinnost, kde bývaš, s kým atď.

autor
11. sep 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor dostal si list, kde sa máš vyjadriť k návrhu, doložiť doklady. Výsluch bude v tom istom ponímaní, či súhlasíš, aký máš príjem, kde pracuješ, aké máš výdavky, ešte nejaký vyživovací povinnost, kde bývaš, s kým atď.

@kavasmliekom ďakujem. A cca. koľko to trvá? Či je to individuálne? Dotyčný teraz platí 100 € a zarába 2400 v čistom,ale on nechce viac platiť. Tak som trošku nervózna a zvedavá,že ako to bude prebiehať.

anonym_dc8fc3
11. sep 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom ďakujem. A cca. koľko to trvá? Či je to individuálne? Dotyčný teraz platí 100 € a zarába 2400 v čistom,ale on nechce viac platiť. Tak som trošku nervózna a zvedavá,že ako to bude prebiehať.

@anonym_autor to je jeho problém, že nechce platiť viac. Je to jeho dieťa. Koľko má rokov?

kavasmliekom
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 100 e je malo, ale nezáleží len na jeho prijme, ale celkovo na tvojich výdavkach, aj jeho.
V takom prípade, keď on odmieta viac platiť a nemá celý prijem na páske, tak bude dokazovať. Môže to byť na hodinu a môže to byť aj na polroka.

autor
11. sep 2025
@anonym_dc8fc3

@anonym_autor to je jeho problém, že nechce platiť viac. Je to jeho dieťa. Koľko má rokov?

@anonym_dc8fc3 dcérka má 9 rokov.

anonym_dc8fc3
11. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_dc8fc3 dcérka má 9 rokov.

@anonym_autor tak to by som žiadala minimálne 300 eur, ak nemá ďalšiu vyživovaciu povinnosť. Aj keď by časť výživného išla na sporenie, neexistuje, aby si v dnešnej dobe uživila 9 ročné dieťa za 200 eur, keď počátam 100 ty a 100 otec. Okrem toho, ty jej zabezpečuješ bývanie, staráš sa o jedlo, ošatenie, pomôcky do školy, berieš si OČR, ak treba, chodíš po vyšetreniach, zubárovi a nemôžeš zobrať možno lepšie platenú prácu na zmeny, lebo by s dieťaťom nemal kto poobede byť. Všetko si započítaj, nezabudni na lieky, zubára, poistenie, škola v prírode, výlety, okuliare, ak potrebuje.

anonym_abb523
11. sep 2025

Je smutné, ako ženy pred dieťaťom / vstupom do manželstva sľubujú mužovi vernosť a večnú lásku. Tí muži sa namiesto toho dočkajú len rozvodu, problémov kvôli tej žene a ešte sú aj dlhoročne zdieraný o peniaze za dieťa, ktoré žena predom zmanipuluje .... Muži buďte opatrný, akú ženu si vyberáte.

bambulkaaskatulka
11. sep 2025

Ach ach stále dokolecka to isté... ministerstvo spravodlivosti vydalo metodiku na určovanie výživného...nech sa páči...https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...

majlo1234
11. sep 2025
@anonym_abb523

Je smutné, ako ženy pred dieťaťom / vstupom do manželstva sľubujú mužovi vernosť a večnú lásku. Tí muži sa namiesto toho dočkajú len rozvodu, problémov kvôli tej žene a ešte sú aj dlhoročne zdieraný o peniaze za dieťa, ktoré žena predom zmanipuluje .... Muži buďte opatrný, akú ženu si vyberáte.

@anonym_abb523 kvitujem tento nazor, ze treba davat dobry pozor pri vybere. Ale obcas za rozvod moze aj muz☺️

anonym_a60499
11. sep 2025
@anonym_abb523

@anonym_abb523 vieš, to platí aj opačne. Ja som mu nadržala zbraň pri hlave, aby pichal moju kolegynu a už vôbec nie v čase, ked som chodila s deckami z družiny domov. Zdierat z peňazí znamená starať sa o decko. Lebo ja som zratala, ze dve deti ma mesacne stoja cez 1200€. Samozrejme su starší. Hlavne, aby sa mal tatinko dobre, kingkong si to naprcal, posle kilečko a vysmiaty si ide do Karibiku, s myšlienkou, ako sa úžasne stará.