Ako prebieha súd pri výživnom na dieťa?
Ahojte. Čaká na mňa súd kvôli výživné na dieťa. Bude to výsluch,čo mám očakávať? Ako to prebieha? Ďakujem.
@anonym_autor dostal si list, kde sa máš vyjadriť k návrhu, doložiť doklady. Výsluch bude v tom istom ponímaní, či súhlasíš, aký máš príjem, kde pracuješ, aké máš výdavky, ešte nejaký vyživovací povinnost, kde bývaš, s kým atď.
@anonym_autor dostal si list, kde sa máš vyjadriť k návrhu, doložiť doklady. Výsluch bude v tom istom ponímaní, či súhlasíš, aký máš príjem, kde pracuješ, aké máš výdavky, ešte nejaký vyživovací povinnost, kde bývaš, s kým atď.
@kavasmliekom ďakujem. A cca. koľko to trvá? Či je to individuálne? Dotyčný teraz platí 100 € a zarába 2400 v čistom,ale on nechce viac platiť. Tak som trošku nervózna a zvedavá,že ako to bude prebiehať.
@kavasmliekom ďakujem. A cca. koľko to trvá? Či je to individuálne? Dotyčný teraz platí 100 € a zarába 2400 v čistom,ale on nechce viac platiť. Tak som trošku nervózna a zvedavá,že ako to bude prebiehať.
@anonym_autor to je jeho problém, že nechce platiť viac. Je to jeho dieťa. Koľko má rokov?
@anonym_autor 100 e je malo, ale nezáleží len na jeho prijme, ale celkovo na tvojich výdavkach, aj jeho.
V takom prípade, keď on odmieta viac platiť a nemá celý prijem na páske, tak bude dokazovať. Môže to byť na hodinu a môže to byť aj na polroka.
@anonym_autor to je jeho problém, že nechce platiť viac. Je to jeho dieťa. Koľko má rokov?
@anonym_dc8fc3 dcérka má 9 rokov.
@anonym_dc8fc3 dcérka má 9 rokov.
@anonym_autor tak to by som žiadala minimálne 300 eur, ak nemá ďalšiu vyživovaciu povinnosť. Aj keď by časť výživného išla na sporenie, neexistuje, aby si v dnešnej dobe uživila 9 ročné dieťa za 200 eur, keď počátam 100 ty a 100 otec. Okrem toho, ty jej zabezpečuješ bývanie, staráš sa o jedlo, ošatenie, pomôcky do školy, berieš si OČR, ak treba, chodíš po vyšetreniach, zubárovi a nemôžeš zobrať možno lepšie platenú prácu na zmeny, lebo by s dieťaťom nemal kto poobede byť. Všetko si započítaj, nezabudni na lieky, zubára, poistenie, škola v prírode, výlety, okuliare, ak potrebuje.
Je smutné, ako ženy pred dieťaťom / vstupom do manželstva sľubujú mužovi vernosť a večnú lásku. Tí muži sa namiesto toho dočkajú len rozvodu, problémov kvôli tej žene a ešte sú aj dlhoročne zdieraný o peniaze za dieťa, ktoré žena predom zmanipuluje .... Muži buďte opatrný, akú ženu si vyberáte.
Ach ach stále dokolecka to isté... ministerstvo spravodlivosti vydalo metodiku na určovanie výživného...nech sa páči...https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...
Je smutné, ako ženy pred dieťaťom / vstupom do manželstva sľubujú mužovi vernosť a večnú lásku. Tí muži sa namiesto toho dočkajú len rozvodu, problémov kvôli tej žene a ešte sú aj dlhoročne zdieraný o peniaze za dieťa, ktoré žena predom zmanipuluje .... Muži buďte opatrný, akú ženu si vyberáte.
@anonym_abb523 kvitujem tento nazor, ze treba davat dobry pozor pri vybere. Ale obcas za rozvod moze aj muz☺️
@anonym_abb523 vieš, to platí aj opačne. Ja som mu nadržala zbraň pri hlave, aby pichal moju kolegynu a už vôbec nie v čase, ked som chodila s deckami z družiny domov. Zdierat z peňazí znamená starať sa o decko. Lebo ja som zratala, ze dve deti ma mesacne stoja cez 1200€. Samozrejme su starší. Hlavne, aby sa mal tatinko dobre, kingkong si to naprcal, posle kilečko a vysmiaty si ide do Karibiku, s myšlienkou, ako sa úžasne stará.

Budeš obhajovať svoj návrh na výživné, teda aké máš náklady na deti, čo všetko platíš, čo potrebuju