icon

Ako riešiť predaj auta bez súhlasu v BSM?

dievca_z_vidieka
2. feb 2025

Ahojte žienky, riešim taký problém. Rozvádzam sa a dozvedela som sa, že manžel ešte počas manželstva predal naše auto bez môjho súhlasu za 15 000e. Ani som o tom nevedela. Predal ho v hotovosti(po novom to je možné)

Nikdy som ani euro z toho nevidela a je vôbec otázka či predaj nie je fiktívny, keďže ho predal svojmu kamošovi.

Plánujem podať žalobu o relatívnu neplatnosť, ale keby aj súd rozhodol v môj prospech, tak sa síce auto vráti do BSM, ale predajnú cenu budeme kupcovi vracať z BSM, čiže ja ešte zaplatím 7,5k zo svojho.

Je to podvod ako vyšitý, chcú ma očividne obrať o peniaze. Som bezmocná. Bez môjho vedomia predal naše auto a ešte zo svojho budem platiť 😠

Viem sa nejak proti tomu brániť? Ďakujem

sissy27
2. feb 2025

@dievca_z_vidieka preco by sa malo auto vracat do bsm? Ved ked ziskal 15k z predaja auta, tak nech ti 7500 vyplati.

janagem
2. feb 2025

Kedy bolo auto predané? Ak dávnejšie, môže tvrdiť, že financie použil na chod domácnosti, výlety etc

dievca_z_vidieka
autor
2. feb 2025

@janagem po mojom odchode s deťmi z domácnosti, ak aj nejaké peniaze utŕžil, tak ich minul na svoje potreby

janagem
2. feb 2025

@dievca_z_vidieka nestrávil s deťmi žiadny čas? Ako dávno to bolo?

dievca_z_vidieka
autor
2. feb 2025

@sissy27 nevyplatí a tým, že je predané, už do BSM nepatrí.

dievca_z_vidieka
autor
2. feb 2025

@janagem iba víkendy a počas týždňa krátke styky. Nič kontinuálne. Neboli na žiadnych výletoch, nič. Ak niečo za predaj zinkasoval, všetko si nechal

janagem
2. feb 2025

A ako dávno bolo auto predané? To si stále neodpovedala.

dievca_z_vidieka
autor
2. feb 2025

@janagem asi pred pár mesiacmi. Neviem presne. Nikdy som zmluvu nevidela. Nechce mi ju ukázať. Neviem ho k tomu donútiť.

dievca_z_vidieka
autor
2. feb 2025

@janagem ak aj nejaké peniaze dostal, tak ich míňa na svoje potreby, platí si z nich rozvodového právnika atď. Iróniou je, že naďalej na ňom jazdí. Asi sa tak s tým kamošom dohodol

sissy27
2. feb 2025

@dievca_z_vidieka ved ale ak to auto predal pocas trvania manzelstva, tak peniaze, ktore zan dostal, patria do bsm, takze mne z toho vychadza, ze toto treba uviest na sude pri vysporiadani bsm a o tu ciastku bude navyseny tvoj podiel. Ale tak mozno bude lepsie poradit sa s pravnikom.

misinka20
2. feb 2025

@dievca_z_vidieka Ahoj, nepoteším ťa, s tými peniazmi sa rozlúč. Môj vtedy ešte manžel predal auto počas rozvodu, ktorého veľký technický preukaz aj náhradné kľúče mám do dnes doma. Išiel na dopravný inšpektorát podal čestné vyhlásenie, že veľký technický preukaz stratil a vydali mu nový, dokonca sa s ním odfotil a poslal mi fotku. Ja som ihneď písala na dopravný inšpektorát, bola vypovedať na polícii a aj tak sa nič neudialo. Pri vysporiadaní BSM povedal, že on tie peniaze z predaja potreboval na právnika a veci okolo rozvodu a tým skončilo. Tak ti držim palce 🙏🙏🙏 aby to u teba bolo lepšie...

purple_wolf
2. feb 2025

ty ho nemusis k nicomu nutit... chod za pravnikom a jemu to ukazat musi a ked povie ze zmluva nebola tak sa najde sudny znalec ktory prezrie auto stanovi cenu a vyplati ti z toho polovicu ... vtipne bude ak auto bude mat hodnotu viac ako 15 000

zabka79
5. feb 2025

@dievca_z_vidieka ak existuje predajna zmluva tak sa to mozno da. Ale predpokladam ze sa k nej nedostanes.