icon

Ako riešiť žiadosť bývalej manželky o zvýšenie výživného?

17. sep 2025

Dobrý deň, chcel by som vás v tejto skupine poprosiť o radu.
Som s bývalou manželkou rozvedený už 6 rokov a mame spolu 8 ročného syna. Pracujem v zahraničí kde aj žijem a prišlo mi od exmanželky predvolanie na súd o zvýšenie výživného.
Momentálne posielam na syna 350€, aj keď súdom mám nariadené menej, plus platím nečakane výdaje ako napr zubár, škola v prírode a tak ďalej.
S exmanželkou som sa spojil a zistil som, že očakáva odomňa výživné ešte zvýšiť o 200€ čo by bolo zhruba tých 550€ mesačne. Neviem si predstaviť koľko vyjdú mesačne výdaje na dieťa ale táto suma sa mi zda už prehnaná, nemám najmenší problém na syna platiť keď mám z čoho, ale bol by som nerád keby som posielal zbytočne veľa peňazí, ktoré by išli do vačku exmanželke a teda radšej by som posielal synovi na sporenie.
Čo si o tom myslíte vy?

bukrisek
17. sep 2025
@anonym_37e06a

@lianka123 lenze lyzovanie, lyziarske oblecenie, kazdy rok nove lyze, skola v prirode a dovolenky, su uz luxus, bez kroreho to dieta vie prezit.

@anonym_37e06a a prečo by malo keď jeho otec si to dovoliť môže? Ci sa bavíme o základných životných potrebách a koniec? Bože dievča aspoň ze na súde nesedia trúby ako ty ale vzdelane ženy ktoré presne vedia oco tu ide. Napíšem to ako tu jedna pani spomínala ze sa dialo na sude: Ak bude otec žrať homare bude ich žrať aj jeho dieta.ci ako ti to ešte treba vysvetlit?

anonym_781505
17. sep 2025

fuu, zeny... kolke z vas, ktore pomaly tu hejtujete matku, ste jednorodic? Mate zratane, kolko vlastne dieta stoji? si spravte jednoduchu tabulku - oblecenie na rok, co dieta potrebuje, potom skolske pomocky, rovnako na rok, priratajte minimalne 1/3 z vydavkov za byvanie (nie hypo), rovnako za drogeriu, benzin (vozite predsa v aute aj to dieta!!!)... bezna choroba - okrem poklesu prijmu je to aspon 30 eur vzdy v lekarni. tieto drobne, co su casto par eurove zalezitosti, v rocnom sucte spravia celkom peknu polozku...

mk22
17. sep 2025
@anonym_781505

fuu, zeny... kolke z vas, ktore pomaly tu hejtujete matku, ste jednorodic? Mate zratane, kolko vlastne dieta stoji? si spravte jednoduchu tabulku - oblecenie na rok, co dieta potrebuje, potom skolske pomocky, rovnako na rok, priratajte minimalne 1/3 z vydavkov za byvanie (nie hypo), rovnako za drogeriu, benzin (vozite predsa v aute aj to dieta!!!)... bezna choroba - okrem poklesu prijmu je to aspon 30 eur vzdy v lekarni. tieto drobne, co su casto par eurove zalezitosti, v rocnom sucte spravia celkom peknu polozku...

@anonym_781505 a čas!! Ktorý nezaplatis ani zlatom.
Koľko krát matka lieta, nevie co skôr.
Preto sa pytam autora, koľko paragrafov za rok minul na lek vysetr prehliadky on a koľko matka.

bukrisek
17. sep 2025
@anonym_781505

@anonym_781505 a na druhej strane prečo nie aj hypo? Ved aj to dieťa potrebuje strechu nad hlavou a co ta matka má ísť pod most? Ved platí presne všetky uvedené náklady a hypo je dnes bežný štandard bez ktorého by dieťa nezaopatrila. Ci?

kaktusik007
17. sep 2025
@bukrisek

@anonym_781505 a na druhej strane prečo nie aj hypo? Ved aj to dieťa potrebuje strechu nad hlavou a co ta matka má ísť pod most? Ved platí presne všetky uvedené náklady a hypo je dnes bežný štandard bez ktorého by dieťa nezaopatrila. Ci?

@bukrisek dovolim si odpovedat, hypotekou sa akoby "zveladuje" majetok matky, je to jej osobny uver, ktory nema nic spolocne s vyzivnym.... Avsak uhrada za byt, ako su energie, vodne, stocne -- to tam patri. ano, je tu mierna akoby nespravodlivost, ak by matka byvala v najme, v sucte vyjde za byvanie vyssia suma ktoru sud akceptuje ako byvanie dietata, ako ked matka plati si svoju hypo a energie... to su proste uz tie vydavky, ktore osamely rodic proste dava automaticky navyse a neriesi.

anonym_781505
Autor odpoveď zmazal
anonym_eeae10
17. sep 2025
@mk22

@anonym_781505 a čas!! Ktorý nezaplatis ani zlatom.
Koľko krát matka lieta, nevie co skôr.
Preto sa pytam autora, koľko paragrafov za rok minul na lek vysetr prehliadky on a koľko matka.

@mk22 Do autora rýpať nemusíš, on má rozum na mieste. To, že ex manželka autora má dieťa vo svojej starostlivosti ešte automaticky neznamená, že mu venuje veľa času alebo že by mu išla dobrým príkladom. Čo ty vieš ako ho vychováva a či nemá celkovo zlý životný štýl, zlé návyky ? A čo vieš, možno sa autor nestretáva s dieťaťom za to, že exka je toxická a mimo, nikdy nevieš.

@anonym_781505 Už len to by chýbalo, aby ex platil exke hypotéku, že by ju takto vyživoval. Jemu môže byť úprimne jedno, čo je s tou ženou, veď s ňou už nič nemá.

maris5
17. sep 2025

Dieta nie je len o tom, ze chodi do skoly a zje 2 rozky. Do nakladov sa rata aj elektrina, plyn, zalohove platby za byt, benzin...

mk22
17. sep 2025
@anonym_eeae10

@mk22 Do autora rýpať nemusíš, on má rozum na mieste. To, že ex manželka autora má dieťa vo svojej starostlivosti ešte automaticky neznamená, že mu venuje veľa času alebo že by mu išla dobrým príkladom. Čo ty vieš ako ho vychováva a či nemá celkovo zlý životný štýl, zlé návyky ? A čo vieš, možno sa autor nestretáva s dieťaťom za to, že exka je toxická a mimo, nikdy nevieš.

@anonym_781505 Už len to by chýbalo, aby ex platil exke hypotéku, že by ju takto vyživoval. Jemu môže byť úprimne jedno, čo je s tou ženou, veď s ňou už nič nemá.

@anonym_eeae10 kde rypem??
A ty vieš co o autorovi?? Nič.
Ja som sa ho opýtala a nie ze obvinila.

maminkadeticiek
17. sep 2025
@anjelicek26

Zavisi aky mas prijem, dieta ma mat zivotny standard rodicov. Ja na kazde dieta davam mesacne vyssiu sumu o hodne, maju kruzky, doucko, trening, obliekam ich "normalne" a teda rastu neskutocne uz len zrataj tenisky na sport do skoly na telesnu, na hadzanu ine, na tenis ine, normalne tenisky potrebuje tiez na von a prechodne topanky teraz na jesen a to mas minimalne v dvoch velkostiach rocne...nesrandujem... a stravujem zdravo..tych 550e nie je ziadna nad suma, ze by ma s toho vykotit islo... na druhej strane - rodicia ste dvaja, na nakladoch na dieta sa mate podielat rovnako...

@anjelicek26 Tak ale ty nezijes preboha na Slovensku,ze,a deti maju kazdy minimalne 2 nie lavne kruzky,ze,tak neporovnavaj jablka s hruskami.Navyse tu sa bavime o vyzivnom.Takze maju si delit vydavky na polovicu.Takze vyjde ju dieta mesacne na 1100 eur?Ako halo.Evidentne si mysli,ze dieta bude zivit vyjradne muz.

bukrisek
17. sep 2025
@kaktusik007

@bukrisek dovolim si odpovedat, hypotekou sa akoby "zveladuje" majetok matky, je to jej osobny uver, ktory nema nic spolocne s vyzivnym.... Avsak uhrada za byt, ako su energie, vodne, stocne -- to tam patri. ano, je tu mierna akoby nespravodlivost, ak by matka byvala v najme, v sucte vyjde za byvanie vyssia suma ktoru sud akceptuje ako byvanie dietata, ako ked matka plati si svoju hypo a energie... to su proste uz tie vydavky, ktore osamely rodic proste dava automaticky navyse a neriesi.

@kaktusik007 áno ja toto všetko viem a chápem ale udivuju ma tu proste niektoré reakcie ktoré ma zdvihli zo stoličky. Ale presne chápem kde je sever.

maminkadeticiek
17. sep 2025

Nech zdokladuje,ze dieta ju mesacne stoji 1100 eur.Ak sa jej to podari,tak by si mal prispievat 550.Ale pokial sa tak nestane tak ste rodicia obaja a ona by mala na dieta davat rovnaku sumu ako aj ty.Uplne fiftt fifty.Takze ak ju stoji dieta 550 eur,tak by mala od teba pytat 50% nakladov.Ak pyta 550,ok,ale musi dokazat kvoli comu ma naklady na dieta 1100 eur.Rosumies ako to myslim verim.

bonboniera
17. sep 2025
@maminkadeticiek

Nech zdokladuje,ze dieta ju mesacne stoji 1100 eur.Ak sa jej to podari,tak by si mal prispievat 550.Ale pokial sa tak nestane tak ste rodicia obaja a ona by mala na dieta davat rovnaku sumu ako aj ty.Uplne fiftt fifty.Takze ak ju stoji dieta 550 eur,tak by mala od teba pytat 50% nakladov.Ak pyta 550,ok,ale musi dokazat kvoli comu ma naklady na dieta 1100 eur.Rosumies ako to myslim verim.

@maminkadeticiek Mila maminka, fifty fifty sa vzťahuje len na peniaze alebo aj na všetok čas ktorý matka dieťaťu venuje? Ten si tiež delia rovnako? 🙂

bukrisek
17. sep 2025
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek aha takže keď tatko bude 3x za zimu v alpach lyžovať ty tvojmu dieťaťu povieš nie ty nemôžeš lebo ja zarábam menej a tatko ti musí dať iba to co ti dám ja. Smola budeš doma. Žiadne rekreácie a život vo vate lebo máš chudobnu matku. Hold tatko spravil dieťa zlej žene vedel co robí. Fifty fifty.

maminkadeticiek
17. sep 2025
@bonboniera

@maminkadeticiek Mila maminka, fifty fifty sa vzťahuje len na peniaze alebo aj na všetok čas ktorý matka dieťaťu venuje? Ten si tiež delia rovnako? 🙂

@bonboniera Aj ty splietas jablka s hruskamk.Co tontaras prosim ta.Vo vyzivnom pokial sa rodicia priatelsky nedohodnu inak a rozhoduje sud upravi cas straveny s dietatom,samozrejme a financie sa delia pol na pol.Otec ma prispievat polovicou.Hadam to nie je o tom,ze ma preplacat matke cas straveny s dietatom?!😯

kaktusik007
17. sep 2025
@maminkadeticiek

@anjelicek26 Tak ale ty nezijes preboha na Slovensku,ze,a deti maju kazdy minimalne 2 nie lavne kruzky,ze,tak neporovnavaj jablka s hruskami.Navyse tu sa bavime o vyzivnom.Takze maju si delit vydavky na polovicu.Takze vyjde ju dieta mesacne na 1100 eur?Ako halo.Evidentne si mysli,ze dieta bude zivit vyjradne muz.

@maminkadeticiek zopakujem to, aj ked v tejto diskusii to zaznelo uz zopar krat.

vyzivne nie je fifty fifty, ako pises. Ze matka a otec rovnaka suma. Nerozumiem, preco vacsina zien vychadza z takehoto predpokladu.

otec zije v zahranici - mozno pride raz mesacne na 3 dni, kedy si dieta prevezme. Cize matka je 27 dni s dietatom, otec 3 dni. v percentualnom pomere to mame 90% casu matka, 10% otec. Matka robi na SVK, dajme jej standardny tabulkovy plat - 1300 netto. Otec robi v zahranici, nevieme kde a co, ale dajme mu 2.700 eur - menej sotva zarobi. Ak to vyjadrim percentualne, matka zarobi 32%, otec 68%.

ak chce matka 550 eur, a vezmeme to % podla prijmov, vydavky na dieta by vychadzali na 800 eur / mesiac. Pri starostlivosti 50:50. Avsak otec ma dieta iba jednu desatinu casu oproti matke -- takze kludne sud moze rozhodnut, ak su naklady na dieta 650 eur, ze 550 bude znasat otec prave pre to, ze otec nezabezpecuje osobnu starostlivost a matke akoby bolo "kompenzovane" 150 eur mesacne (do tych 800) ze sa osobne stara o dieta a zabezpecuje vsetky jeho potreby.

maminkadeticiek
17. sep 2025
@bukrisek

@maminkadeticiek aha takže keď tatko bude 3x za zimu v alpach lyžovať ty tvojmu dieťaťu povieš nie ty nemôžeš lebo ja zarábam menej a tatko ti musí dať iba to co ti dám ja. Smola budeš doma. Žiadne rekreácie a život vo vate lebo máš chudobnu matku. Hold tatko spravil dieťa zlej žene vedel co robí. Fifty fifty.

@bukrisek Sibe vam zeny??Co za frustrovane emocne vylevy to tu rad radom vypustate?Nikoho nezaujimaju vase nazory,na urcenie vyzivneho su jasne pravidla.

bukrisek
17. sep 2025
@maminkadeticiek

@bukrisek Sibe vam zeny??Co za frustrovane emocne vylevy to tu rad radom vypustate?Nikoho nezaujimaju vase nazory,na urcenie vyzivneho su jasne pravidla.

@maminkadeticiek áno sú minimálne 20% z príjmu. Ak zarobí malo nemá sa čoho báť koniec

domiklik
17. sep 2025
@betulinka1

@anonym_autor pekne prispievaš a je velmi vzácne, ze davas aj viac. Za mna je tych 500€ asi primeraná suma na 8 rocne dieta aj ked nema kruzky. Vysvetlim. Ked si zoberieme, ze ranajky pre dieta 30 dni v mesiaci su okolo cca. 2€ =60€ mesacne. Za drobné ma nechytaj, je to raz menej a raz viac. Desiata na 20 pracovných dni dajme tomu tiez tak 2€= 40€. Obedy su v skole zadarmo ale nie vzdy ich dieta zje, cize proste sem tam si dieta vypyta pizzu alebo nieco mu objednas. Keby to bolo len 3x za mesiac, dajme tomu to mas 30€. Ked pride zo skoly nieco si da + vecera, tak rátajme 3-4 € ta vyde aj domaca strava. Dajme tomu, ze matka vari kazdy druhy den, cize 60-100€ mesacne. Uz sme pri sume 230€ mesacne len na základnú stravu. A teraz ruku na srdce vsetky matky, urcite dietatu pocas roka kupime aj sladke aj slane, ked sa mu nieco zapáči v obchode alebo chce ochutnať. Urcite z kazdeho nakupu je aspon 10€ nejaka lakocinka, tak dajme tomu 50€ mesacne. Cize sme na sume 280 mesacne a este sme dieta neobliekli, nezaplatili poistku, telefon, doma internet, sem tam nejaku hru na PC, vreckove, zmrzlinu, lieky, topanky, vylet, dovolenka, nejake kino, koncert….na toto vsetko ma dieta pravo…..ak ty ako otec proste nechodis za synom kazdy druhy vikend, tak si uvedom, ze matka ma starostlivost o syna 24/7. Nie je to pre nu lahke. Ak mozes dohodni sa s nou na tych 500€ s tym, ze Ano nech z toho 100€ odloží mesacne a ked bude treba zubar, okuliare alebo tak, nech z toho zaplati. To naviac by si prestal platit ale proste by mala tych 500€ ako istotu, ze budes posielat.

@betulinka1 veľmi pekne zhrnutie. Ešte si zabudla zohľadniť chorobu dieťaťa, kde matka len v lekárni necha minimálne 30 eur, zostať s dieťaťom doma na OCR a nemoct ísť do práce je samostatná kapitola. Predpokladám, ze toto si nedelia, ocko sa nechodí zo zahraničia starat o chorého syna.

bukrisek
17. sep 2025
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek skôr nechápem ocom splietas ty ze ak dá matka 200 dá aj otec. Ty si zisti.... alebo vieš čo chod na súd.

kaktusik007
17. sep 2025
@maminkadeticiek

@bonboniera Aj ty splietas jablka s hruskamk.Co tontaras prosim ta.Vo vyzivnom pokial sa rodicia priatelsky nedohodnu inak a rozhoduje sud upravi cas straveny s dietatom,samozrejme a financie sa delia pol na pol.Otec ma prispievat polovicou.Hadam to nie je o tom,ze ma preplacat matke cas straveny s dietatom?!😯

@maminkadeticiek otec nemusi preplacat matke cas straveny s dietatom. Uplne postaci, ak si ho bude bravat a starat sa on aj ked bude chore -- myslim ze aj autorova ex by potom asi nemala potrebu riesit vyzivne 550 eur, a postacilo by jej aj tych 350....

julish
17. sep 2025
@anonym_autor

@lenka_da nie, syn nemá ani krúžky, žiadne zdravotné problémy ani žiadne extra výdavky navyše

@anonym_eeae10 Ďakujem za typ, návrh na zvýšenie výživného mi už prišiel do schránky tak snáď sa s ňou bude dať nejako dohodnúť

@anonym_autor vyzivne sa posudzuje podla prijmu rodicov. Je to tak preto, aby bola zivotna uroven dietata zachovana po rozvode. Svoj plat poznas…

anonym_07368e
17. sep 2025
@moonlight1210

@anonym_07368e a nejde o sumu, ale tvoju idiotsku radu, aby z exky robil prostitku a zo seba nadrzaneho zakaznika.

Sa spamataj.

@moonlight1210 si sa v tom našla?

Prostitútka spí s každým. Ona by len so svojím ex.

bambulkaaskatulka
17. sep 2025

Nuž takto, kedy bolo naposledy urcovane výživné? Pri rozvode? Keď malo dieťa 2 roky? Odvtedy sa situácia zmenila, minimálne nástupom dieťaťa do školy. V akej sume bolo pôvodne určené? Pri konaní o zvýšenie výživného sú relevantné práve tie zmeny, ku ktorým došlo od poslednej úpravy. Do zahraničia si odišiel až po predchádzajúcom určení? V tom prípade bude tiež toto rozhodujúce. Tvoj príjem a náklady na dieťa. Matka musí náklady preukázať. Ak náklady v žiadanej výške preukázať nevie a zároveň z tvojho príjmu by aj žiadaná suma vychádzala, je možné určiť aj výživné na úspory..

abbey1
17. sep 2025

Žasnem, aké sú zrazu ženy skromné. Áno, dieťa môže vyžiť i z 200 eur mesačne, ak si rodičia nemôžu dovoliť viac. Ale môže si dopriať i za 2000, ak to príjem rodičov dovoľuje.
A tu vieme žalostne málo. Netušíme, koľko otec zarába, či dieťa pravidelne návštevu, berie ho na výlety, dovolenky. Alebo či je naopak všetka starostlivosť na pleciach matky a otec pošle čisto peniaze a dovidenia. To je za mňa rozhodujúci faktor. Samozrejme plat otca. Ak to jeho príjem dovoľuje, nech dopraje i dieťaťu vyššiu životnú úroveň.
Za mňa je blbosť riešiť len čisto výdavky na dieťa. To dieťa potrebuje aj to zariadenie bytu, i strechu nad hlavou. Nehovoriac o ďalších muin drobnosti ach, ktoré mu spríjemňujú život a ktoré bohužiaľ po rozvode často financuje len rodič, ktorý má dieťa v starostlivosti.

bukrisek
17. sep 2025

Vyzivovacia povinnosť na dieťa je nad všetky iné finančné povinnosti rodica. Dieťa je prvoradé a to je súdny verdikt. Preto si pýtajú overené príjmy oboch rodičov. Ak otec peniaze má súd nemá dôvod ich dieťaťu neprideliť.

katrin21
17. sep 2025

@anonym_autor ide o to,ze tvoj prijem je zrejmw vysoky, zijes v zahranici, cize so synom moc nie si.
300e v dnesnej dobe je normalne vyzivne, ak chlap nezara vela. Ty asi viac.... Malo by to byt % z jeho prijmu, nakolko dieta sa ma pravo podielat na zivotnom standarde svojich rodicov.
Ked si vezmeme,ako islo vsetko hore, tak matka ma mozno aj hypoteku a ibe vydavky ,ktore sluzia aj na zabezpecenie potrieb tvojho syna.
On musi aj niekde byvat, nieco jest , energie idu hore , poplatky,vsetko... mozno chce s nim ist aj na dovolenku, mozno s tebou nejde, neviem.
Chcem tym povedat, ze vyzivne by nemalo byt len to, co dieta zje, realne kruzky a oblecenie..
Ale aj tvorba jeho uspor, zazitkov a strecha nad hlavou.
Zalezi , kolko matka zaraba,ale ak ty nepomerne viac, tak moze ziadat aj 500e , aby pokryla potreby.
Za mna ich asi realne nedostane,ale mozno 400.

bukrisek
17. sep 2025
@katrin21

@anonym_autor ide o to,ze tvoj prijem je zrejmw vysoky, zijes v zahranici, cize so synom moc nie si.
300e v dnesnej dobe je normalne vyzivne, ak chlap nezara vela. Ty asi viac.... Malo by to byt % z jeho prijmu, nakolko dieta sa ma pravo podielat na zivotnom standarde svojich rodicov.
Ked si vezmeme,ako islo vsetko hore, tak matka ma mozno aj hypoteku a ibe vydavky ,ktore sluzia aj na zabezpecenie potrieb tvojho syna.
On musi aj niekde byvat, nieco jest , energie idu hore , poplatky,vsetko... mozno chce s nim ist aj na dovolenku, mozno s tebou nejde, neviem.
Chcem tym povedat, ze vyzivne by nemalo byt len to, co dieta zje, realne kruzky a oblecenie..
Ale aj tvorba jeho uspor, zazitkov a strecha nad hlavou.
Zalezi , kolko matka zaraba,ale ak ty nepomerne viac, tak moze ziadat aj 500e , aby pokryla potreby.
Za mna ich asi realne nedostane,ale mozno 400.

@katrin21 ver ze ak ma vyšší príjem není to problém ich odklepnut. To dokladovanie co tu všetky omielaju je skôr pri takých našich klasických príjmoch. Ze sa naťahujeme a dokazujeme. Pri vyšších príjmoch to netreba.

moonlight1210
18. sep 2025
@anonym_07368e

@moonlight1210 si sa v tom našla?

Prostitútka spí s každým. Ona by len so svojím ex.

@anonym_07368e “ si sa v tom našla?

Prostitútka spí s každým. Ona by len so svojím ex.”

Nestrapnuj sa este viac.

betulinka1
18. sep 2025
@abbey1

Žasnem, aké sú zrazu ženy skromné. Áno, dieťa môže vyžiť i z 200 eur mesačne, ak si rodičia nemôžu dovoliť viac. Ale môže si dopriať i za 2000, ak to príjem rodičov dovoľuje.
A tu vieme žalostne málo. Netušíme, koľko otec zarába, či dieťa pravidelne návštevu, berie ho na výlety, dovolenky. Alebo či je naopak všetka starostlivosť na pleciach matky a otec pošle čisto peniaze a dovidenia. To je za mňa rozhodujúci faktor. Samozrejme plat otca. Ak to jeho príjem dovoľuje, nech dopraje i dieťaťu vyššiu životnú úroveň.
Za mňa je blbosť riešiť len čisto výdavky na dieťa. To dieťa potrebuje aj to zariadenie bytu, i strechu nad hlavou. Nehovoriac o ďalších muin drobnosti ach, ktoré mu spríjemňujú život a ktoré bohužiaľ po rozvode často financuje len rodič, ktorý má dieťa v starostlivosti.

@abbey1 tiez sa cudujem ako sa k tomu stavaju zeny. Proste niekde otec nezarobí a teda nemoze platit viac. Ale pokial otec zarobí, tak preco by nedoprial dietatu nejaky štandard. To dieta to bude vediet a mozno si povie, ked bude vacsi, ze Ano otec isiel do sveta ale vzdy na mna platil a mal som vsetko. Raz za nim do toho zahranicia aj pride. Moj otec z rozvedenej rodiny, doteraz spomína na to ako bol rad, ked mu mama vobec kupila topanky na zimu a nebola mu zima. Pri mori bol az ked uz bol ženatý. To su silne príbehy. Tak pokial otec moze a vie platit, nech ma to dieta vsetko na svete. Ale ked citam tie komentare niektorych zien, tak mam pocit, ze sa stráca ľudskosť. Mojmu dietatu staci 200€, tak bude aj inym. Ale to tak vobec nefunguje. Niekto sa proste moze mat lepsie, tak preco nie.