Ako správne vypočítať výživné z príjmu vrátane odmien?
Pozdravujem, chcem sa poradiť ohľadom výživného. Mám 13 ročnú dcéru a naposledy bolo výživné upravené pred 8 rokmi. Otec nechce viac prispievať a tak som dala návrh na súd. Príjem otca v čistom je 2300€, má ešte jedno dieťa s novou ženou ( 7 rokov). Jeho príjem ten, ktorý uvádzam, je aj s odmenami. On tvrdí, že odmeny nesmiem zarátavat do príjmu, lebo sú nepravidelne ( vraj). Z akej výšky príjmu mám teda počítať výživné? Podľa mňa sa berie do úvahy čistý príjem vrátane odmien. Prosím o radu. Ďakujem.
@anonym_autor to čo ma na výplatnej páske a čo mu ide na účet je príjem ,je to aj príspevok na cestu,stravu a aj odmeny,ale nezabudaj že tvoj príjem sú aj prídavky a daňový bonus
@anonym_autor to čo ma na výplatnej páske a čo mu ide na účet je príjem ,je to aj príspevok na cestu,stravu a aj odmeny,ale nezabudaj že tvoj príjem sú aj prídavky a daňový bonus
@minenkaa ďakujem
Mna vzdy zaujima odkial mozete vediet jeho prijem???
My mame na paske,komplet vsetky mzdy v hrubom,v cistom.A z toho sa rata priemer,ano su v tom aj odment,13,14te platy.Vsade kde treba uvadzame prave ten priemerny plat.Aj ked je niekedy vyssi alebo nizsi.Takze ano mas to pocitat priemerom.A tak uvadzame aj v banke,takze priemer.
@anonym_autor ako vieš tak presne jeho príjem keď ste už toľko rokov rozvedení?
odmeny su nenarokovatelna polozka mzdy, nie su pravidelne ani nie je iste, ze ich bude nadalej dostavat, taktiez prispevok na stravu nie je mzda...
@anonym_autor Odmeny nie su narokovatelne, ak ich nema v zmlve uvedene ako zlozku platu.
@anonym_autor o to sa starat nemusis. Sud nebude zaujimat tvoj vypocet. Zdokladuj co je pre tvoje deti opodstatnene o zvysok sa postara sud. Pomimo odmeny su zatratane len sa priemeruju podla potreby aj za par rokov z toho sud urci aky je priemerny mozny prijem otca. Vijde ti na deti x eur a ak ma vacsie moznosti da aj sporenia detom na ktore nebudes mat dosah.
zamastnávateľ musí odpovedať na dotaz súdu - priemerný príjem povinného za 12 mesiacov spätne. všetko čo išlo na účet. ( napr. aj odstupné ...)
súd si to overuje aj na sociálnej poisťovni, napr. či nemá príjem aj niekde inde ( sudkyňa v priamom prenose vytiahla aj brigádu na dohodu v sume cca 500 e za rok)
Mna vzdy zaujima odkial mozete vediet jeho prijem???
@alkoholik zas ďalšia čo chce muža zdierat o peniaze lebo nevie ako viac by mu mohla znepríjemniť život, poznám také prípady.
@anonym_17d44e ...alebo zas ďalší debil, ktorý serie na jedno dieťa pretože si urobil ďalšie, že😉 Nevidíš do hrnca, nesúď.
@tiezjedna a ty čo sudis, keď nevieš. Mimochodom myslieť si, že som muž je od teba smiešne. Nie každá žena automaticky zastáva druhú ženu. Ja zastávam rovnosť pohlaví, nie som žiadna feministka ako ty. Skôr mám zlé skúsenosti s rovnakým pohlavím lebo ženy su zlé a zákerné, ja však medzi ne nespadam.
@tiezjedna a ty čo sudis, keď nevieš. Mimochodom myslieť si, že som muž je od teba smiešne. Nie každá žena automaticky zastáva druhú ženu. Ja zastávam rovnosť pohlaví, nie som žiadna feministka ako ty. Skôr mám zlé skúsenosti s rovnakým pohlavím lebo ženy su zlé a zákerné, ja však medzi ne nespadam.
@anonym_17d44e Ty si ina 🤣🤣. Ano ty budes na druhej strane, ten tvoj recyklovany kus musi platit byvalej.. Raz ma to dieta narok na urcite % z prijmu otca/matky, tak teraz nebudeme obvinovat matky z vydierania, ublizovania, zakernosti.. aby si ty sama nebola raz v tej situacii..
@anonym_17d44e ty si dobrý mimoň. Ty tu pištíš, že ho chce ošklbať o prachy, ale ja súdim, hej? 😎 daj si obklad.

Najpodstatnejšie sú tvoje náklady na dieťa