Dobrý deň. Nedávno sme mali s mojim ex sud ohľade syna kde bola úprava styku a výživného. On je momentálne prepustený do domáceho väzenia na monitorovacom náramku a potom ho čaká ešte dlhá podmienka. Akú mám možnosť aby mi zaplatil výživné ? Lebo tento mesiac ma zaplatiť na mesiac máj plus nejaké drobné za dni od právoplatnosti rozsudku v apríli. Moje správy ignoruje a ak bude ignorovať aj naďalej čím mu môžem pohroziť alebo kde mám ísť aby to neignoroval ? Cele roky nám zameškané výživné chýbalo a teraz keď ho pustili už nechcem aby boli nejaké problémy. :/ ďakujem.
Potom to aj reálne urob a vybav si náhradné výživné
Jeden krát nezaplatené výživné v termíne - smer exekútor. Kľudne najbližší akého máš od domu, vypíšu s tebou žiadosť a pošlú na súd.
Dva krát nezaplatené výživné - smer polícia a podať trestné oznámenie.
O náhradné výživné môžeš žiadať až keď podáš podnet na exekúciu. Píšeš, že celé roky ti chýbalo výživné - nerozumiem. Čiže si neriešila exekútora a následne náhradné výživné od štátu? Chyba.
Netrebalo čakať celé roky, a náhradné výživné si mohla dostávať.
Nebral ohľad na vás tak neber ohľad ani ty na neho.
@melanta Nie, ja som myslela že budeme spolu keď príde. Lenže rozišli sme sa a ja som chcela aby mal cisty štít keď príde kvôli dieťaťu. Lenže ukázal sa ako úplný chudák ktorý mi chce škodiť. A keďže on je teraz na natankujem a nerešpektuje súdne rozhodnutie nedá sa s tým robiť aj niečo iné ? Predsa on si nemôže dovoliť toto keďže je v domácom väzení.
Ale veď ti to píšeme. Nezaplatí ? Tak pôjdeš k exekútorovi a na políciu. Potom si vybavis náhradné výživné
Ostatne veci už budú v rukách exekútora a polície
Takže ty si jeho uprednostnila (aby mal čistý štít) pred výživným, na ktoré má dieťa nárok. Hlúpe, prepáč, ale ozaj hlúpe. Ak je muž v base pre ženu viac ako jej dieťa.
Tak buď peniaze nechceš ani naďalej a nič nerieš ako doteraz. Alebo som ti napísala, ako postupovať a pribinak tiež. Ak nezaplatí raz, choď k exekútorovi. Ak nezaplatí dva krát, podaj na polícii trestné oznámenie.
Aký čistý štít keď bol v base a teraz je stále v podmienke? On má povinnosť platiť, nie kedy sa mu zachce. Dieťa nemôže za to akého tatka si mu vybrala, rieš to.
@melanta Pardon, ale nakoľko sme chceli po návrate tváriť rodinu nechcela som aby mal exekúcie. No pred prepustením sa ukázal čo je za prasa ten človek. Dieatatu nechýbalo nikdy nič, skôr mne ale vedela som sa uskromniť.
Ale tak tým pádom ja neviem či si neuvedomuje že nakoľko si stále odpykáva trest, môže mu to len a len uškodiť. Ale idem to riešiť určite. Mne by strach nedovolil nerešpektovať súdne rozhodnutie.
tebe vsak chybalo na ukor dietata. ja viem, ze detom chceme prve posledne, ale nemozeme na to doplacat potom my. co zrejme tak bolo v tomto pripade. vies, ale teba nemusi zaujimat, ako mu to uskodi. je to dospely clovek a nasledky za svoje ciny nesie sam.
Však mu stačí pohrozil že ak nezaplati tak hazardné že znova bude v base . Však určite podmienky to ma a tak isto aj podmienka tej vie uškodiť aj blbá pokuta za rýchlosť alebo nedajbože keď ma ist na to stretnutie na ktoré chodia keď sú v podmienke a nak by vypité tak to je tiež porušenie podmienky takže ak nezaplati niečo čo je dane súdom tak sám si urobi problém iba mu pripomeň kedy ma splatnosť a bolo by dobre v jeho záujme aby termín dodržiaval
nezaplatene vyživneho je porušenie podmienky ide nazad do basy
Ale ak si nechce plniť svoje zákonne povinnosti tak si robí problemy sám
Normálne mu nápis že pokial nebude riadne platiť tak ako určil súd budeš nútená sa obrátiť na exekútora a policu
Pozri jeho rozhodnutía….potom musí znášať aj doslekdky