icon

Ako zvládnuť rozvod s deťmi bez pomoci rodiny?

30. jún 2025

ahojte. prosim o radu, skusenosti. ako ste zvladli odist/ rozviest sa s 2 detmi bez pomoci rodiny ? myslim najmä financne... chcela by som sa rozviest ale mam velke obavy z toho. ake ste mali argumenty k rozvodu? my si nerozumieme, intimne nezijeme staci to? dakujem

martyzpp
30. jún 2025

Ake velke su deti? Ako to mate s majetkom? Mate nieco spolocne, hypoteku?

kavasmliekom
30. jún 2025

Áno stačí. Ale zase treba pozerať aj na deti. Kde budú, keď sa rozvediete, budú mať strechu nad hlavou? Budeš môcť pracovať? Budeš vedieť vyžiť z výplaty? Otec musí platiť alimenty, ale nevieme, koľko to bude a co všetko si budete deliť po rozvode.
Ja som odišla od ex do podnájmu s dcérou, nemala som nikoho, kto by mi pomohol, mama ďaleko, ostatní nič. Musela som zmeniť prácu, prišla som skoro o 1000e mesačne, ale ex bol aspoň normálny a sam navrhol výživné aj že si vymení zmeny v práci aby mohol byť s dcérou keď ja budem v práci a naopak.

autor
30. jún 2025
@martyzpp

Ake velke su deti? Ako to mate s majetkom? Mate nieco spolocne, hypoteku?

@martyzpp deti maju 8 a 12r. byt je pisany vyhradne na mna hypo na neho ja som ako spoludlznik pocas manzelstva kupil auto bez mojo suhlasu

pribinak
30. jún 2025

Áno, tieto dôvody stačia na rozvod

autor
30. jún 2025
@kavasmliekom

Áno stačí. Ale zase treba pozerať aj na deti. Kde budú, keď sa rozvediete, budú mať strechu nad hlavou? Budeš môcť pracovať? Budeš vedieť vyžiť z výplaty? Otec musí platiť alimenty, ale nevieme, koľko to bude a co všetko si budete deliť po rozvode.
Ja som odišla od ex do podnájmu s dcérou, nemala som nikoho, kto by mi pomohol, mama ďaleko, ostatní nič. Musela som zmeniť prácu, prišla som skoro o 1000e mesačne, ale ex bol aspoň normálny a sam navrhol výživné aj že si vymení zmeny v práci aby mohol byť s dcérou keď ja budem v práci a naopak.

@kavasmliekom pracovat pracujem. viem mat aj home office byt je na mna s tou hypo bude tazsie

barka1
30. jún 2025

Rozviedla som sa, pomoc od rodiny som nemala absolutne žiadnu. Ani som ju nechcela, ani nepotrebovala. Moj životný standard nie je nijak vysoký, žijem skromne. Na rozvode sme sa dohodli, ziadne dovody sme myslím neuvadzali. Alebo aj áno, ale nikoho to v podstate nezajímalo.

autor
30. jún 2025
@barka1

Rozviedla som sa, pomoc od rodiny som nemala absolutne žiadnu. Ani som ju nechcela, ani nepotrebovala. Moj životný standard nie je nijak vysoký, žijem skromne. Na rozvode sme sa dohodli, ziadne dovody sme myslím neuvadzali. Alebo aj áno, ale nikoho to v podstate nezajímalo.

@barka1 asi nieco ste uviest museli nie?

any3108
30. jún 2025

Dnes ak sa čo i len jeden z manželov chce rozviesť, súd manželstvo rozvedie.
Stačí uviesť že manželstvo je trvalo rozvratene, nefunkčné a že intímne spolu dlhodobo nežijete
Skôr sa treba zamerať na úpravu práv a povinností k maloletým deťom

autor
30. jún 2025
@any3108

Dnes ak sa čo i len jeden z manželov chce rozviesť, súd manželstvo rozvedie.
Stačí uviesť že manželstvo je trvalo rozvratene, nefunkčné a že intímne spolu dlhodobo nežijete
Skôr sa treba zamerať na úpravu práv a povinností k maloletým deťom

@any3108 tak ja som za striedavku muz by ich shcel furt

kavasmliekom
30. jún 2025

Hypotéku bral ešte pred manželstvom? Od uzavretia manželstva az do vysporisdania by si mu mala dať polovicu platenej čiastky hypotéky.
Čiže keď bral 100tisic, splatili ste počas manželstva 30tisic....tak 15tisic by si mu mala dať. A zvyšok prepísať na teba, ak už tam nebude s tebou bývať. A auto je aj tvoje, je jedno, či ho kúpil on s tým, aby si nevedela, alebo povedal ze to z jeho peňazí. Vsetko, všetko nadobudnuté počas manželstva je spoločné, či sú to výhry, príjmy, alebo dlhy.

mogaa
1. júl 2025

tak ak je byt tvoj, budeš manželovi musieť vyplatiť polovicu splátok zaplatených počas manželstva a samozrejme hypo preniesť na seba.....to že si zobral auto bez tvojho súhlasu je nepodstatné keďže ste manželia a na aute sa vozila celá rodina, takže on ti zaplatí polovicu za auto...to že to bolo bez tvojho súhlasu sa ani nedá dokázať, to by bolo tvrdenie proti tvrdeniu ale využívala ho celá rodina, takže je to majetok získaný počas manželstva.....