Ako zvýšiť výživné?
Dobrý deň.chcem podať návrh na zvýšenie výživného.Sudkyna mi schválila 100€...Dcéra má 10rokov a chcem dať zvýšiť,poraďte mi čo tam mám napísať a v akej výške...Chcem ho zvýšiť aj preto,pretože otec dieťaťa mi neplatil dva roky ,a keď mi to má vyplatiť,tak stále len sľuby..chcem to mať na papieri ..a chcem sa ešte opýtať..ako to je,keď nezaplatí výživné raz ,tak ho môžem nahlásiť,či kto s tým máte skúsenosť.dakujem.
@milagros74 veď keď máš súdom určených 100 eur s on neplatí tak chod za exekútorom a vybav si náhradné výživné
Môže ísť aj na políciu, dať trestne, ale podatatne je zobrať tvoj občiansky, dcérin rodný list a papiere zo súdu a ísť za exekútorom
Sa čudujem, že toto 2 roky neriešiš
Ak chceš viac, vyššie výživné, tak si daj návrh na súd v mieste aktuálneho pobytu dcéry
Ťažko povedať že koľko si máš vypýtať, nevieme koľko on má deti, aké máš ty náklady na dcéru ..,.proste malo info
Výpis aspoň nejaké náklady má dcéru a podľa toho sa orientuj
@milagros74
doteraz si nemala výživné schválené súdom?
@mondolina áno mala 100€ od roku 2020/2021
@milagros74 veď keď máš súdom určených 100 eur s on neplatí tak chod za exekútorom a vybav si náhradné výživné
Môže ísť aj na políciu, dať trestne, ale podatatne je zobrať tvoj občiansky, dcérin rodný list a papiere zo súdu a ísť za exekútorom
Sa čudujem, že toto 2 roky neriešiš
Ak chceš viac, vyššie výživné, tak si daj návrh na súd v mieste aktuálneho pobytu dcéry
Ťažko povedať že koľko si máš vypýtať, nevieme koľko on má deti, aké máš ty náklady na dcéru ..,.proste malo info
Výpis aspoň nejaké náklady má dcéru a podľa toho sa orientuj
@pribinak teraz mi to má ešte doplatiť,keď mi to doplatil chcem požiadať o zvýšenie...len neviem,ako tam mám napísať náklady na malú ...oblečenie koľko € ročne, hygiena,výlety ,škola,pomôcky... neviem
@pribinak teraz mi to má ešte doplatiť,keď mi to doplatil chcem požiadať o zvýšenie...len neviem,ako tam mám napísať náklady na malú ...oblečenie koľko € ročne, hygiena,výlety ,škola,pomôcky... neviem
@milagros74 nemusíš vôbec čakať kedy ti doplatí (ak ti vôbec doplatí)
Kľudne môžeš požiadať o zvýšenie
A čo sa týka výživného však rozmýšľaj čo platíš?
Jedlo lieky obuv oblečenie nejaký krúžok drogerie zubar školské pomocky ….
Nosí okuliare? Vložky do topánok? Chodíte k zubárovi?
Vserko spočítaj a urob si priemer
@milagros74 spočítaj náklady na dieťa a vydeľ dvomi. Pokiaľ otec neplatí choď s rozhodnutím za exekútorom, on to už porieši.
Čudujem sa, že to riešiš až teraz.
@milagros74 ty musíš vedieť, koľko ťa stojí hygiena, pomôcky, atď. Zrátaj si tvoje reálne náklady, ktoré vieš zdokladovať, spriemeruj na mesiac a máš sumu, koľko približne potrebuješ na dieťa. Žiadaj polovicu a dodaj, že sa otec o dieťa nezaujíma, že neplatí na čas. Svoje požiadavky musíš vedieť vysvetliť, súd sa ťa bude pýtať.
@milagros74
2 roky ti neplatí? a kde si bola doteraz? veď najprv porieš jedno....a potom rieš druhé.
@milagros74 ahoj... Dlžnej výživné vieš tiež udať v návrhu.. Koľko ti dlží a ze žiadas ho splatiť s bežným vyzivnym a ak to tak neurobí, automaticky je splatné hneď... Ohľadne výdavkov na dcéru, tak zhruba asi vieš koľko ta to vyšlo... Co platíš mesačne, ako je cestovné, mobil, krúžky, drogéria, vreckové, oblečenie... A co do školy.. Ako notebook, nejaké výlety, pomôcky a podobne... A určite si odkladaj všetky bločky od podania návrhu na seba a aj na dcéru.. Plus co platíš ty, tiež drogeriu, mobil, energie, nájom...urcite spomeň co kúpil ex, ak niečo kúpil, alebo ci prispel mimo výživného a ci sa stretávajú, či sa zaujíma a podobne.... Kľudne ak chceš, napíš mi súkromnú správu...
@milagros74 daj tam aj byvanie, zubne osetrenia atd
Ja mam ovela mensie dieta, ex plati 250€ a idem ziadat zvysenie raz tolko
@milagros74 Tak ako sa píše vyššie, aj náklady na bývanie nezabudni pripočítať, teda pomernú časť, platbu za komunálny odpad, atď.
Okrem toho samozrejme ako je tiež už spomenuté - oblečenie, obuv, školské potreby, krúžky, náklady na ŠKD, ak potrebuje nejaké zdravotnícke pomôcky, hygienické potreby, časť pracích a čistiacich prostr., zubné ošetrenia, letný tábor počas prázdnin, náklady na stravu, poistku ak dieťa má, ... Jednoducho úplne všetky výdavky, ktoré sa nejako týkajú dieťaťa... Všetko počas roka si spíš a spriemeruj na mesiac. A pokiaľ na zdokladovanie nemáš bločky, úplne stačí aj výpis z účtu, pokiaľ niečo platíš kartou/prevodom.
@milagros74 daj tam aj byvanie, zubne osetrenia atd
Ja mam ovela mensie dieta, ex plati 250€ a idem ziadat zvysenie raz tolko
@anonym_69705d tak to ti držím prsty. Moja dcéra má 18 a minulý rok nám po 2-ročnom doťahovaní a jeho odvolávaní zdvihli na 240€.

@milagros74
doteraz si nemala výživné schválené súdom?