icon

Alimenty na manželovu nemanželskú dcéru

esteresterester
12. júl 2023

Dobrý deň/Ahojte
Ide o to Môj Manžel má nemanželské dcéru (10)
Platí svojej Ex manželke alimenty v sume uznania na súde plus ona od neho pýta peniaze navyše a pomimo na plavecký na papuče a tak ďalej oblecenie ma u nás všetko čo potrebuje od ponožiek cez plavky až po bundy všetko zimné aj letné prechodné plus oblečenie ma kone obuv ma u nás tiež (vraj to ma všetko aj u nej ) na začiatku septembra sme jej kúpili celú školskú výbavu na meno Jej mamy teraz to chce znovu od septembra chcem sa opýtať môže toto všetko vyžadovať od môjho manžela? Teraz bude u nás celý mesiac až dva rozmýšľali sme čo by mohla urobiť ak by sme alimenti neposlali je to striedava starostlivosť
Ale keďže býva s matkou od nás ce, 300km je u nás cez školu len každé 2 týždne cez víkend v piatok po skole pre ňu a v nedeľu na 15 domov čiže u nás ma v prepočte vysie výdavky ako u matky poprosím vás o radu cestujeme pre ňu autom len my vždy

zuza265
13. júl 2023

@cookie29 vzdy su problemy aj tam aj tam pokial obaja netahaju za jeden koniec a to je dieta. My mame doma oba pripady (priatel ma dieta s ex, ja mam dieta s ex a mame spolocne dieta). Takze to porovnavam celkom z kazdej strany. Najnarocnejsia starostlivost v kazdom smere je prave o dietatko co ma priatel s ex. Chodenie hore dole kedze byvaju naozaj daleko je narocne. Financne je to najnarocnejsie (naozaj to nekonci vyzivnym ako si mnohi myslia). A pritom ex si nasla ineho pocas vztahu a odisla daleko byvat za nim. Nevravim, ze za jednu chybu ma niest neustale nasledky, ale je to z casti nefer, ked zabijate kazdy druhy vikend nekonecnym cestovanim… (aby neboli dohady - ja dieta hocikedy doveziem ex 🙂 sme spolu ok)

esteresterester
autor
13. júl 2023

@simona20201309 nieje slobodná prvá vec ona ma muža a sním ďalšie dve deti platia si nájom spoločné ma 2 materské a ešte chodí aj do prace jej muž je na materskej takže majú vyššiu materskú posielame jej peniaze načas a vždy len toto nás napadlo vadí nám to obom preto sa pýtam my mame spoločné syna nieje to o tom ci chyba ci nie len ona bola s mojim mužom 10 rokov a potom ho podviedla a odišla s druhým a po tých rokoch vie co na neho platí a využíva jeho dobrosrdecnost peniaze navyše si nepita ona osobne slovné ci písomne ale cez ich dcéru dcére povie ze keď jej on nezaplatí plavecký tak nejde keď jej nedá na školský výlet tak ze nepôjde a ona citovom vydieranim z neho takto ťahá peniaze ja chápem ako to myslíte ale je tam toho ešte viac oni s deťmi von takmer nejdu na zmrzlinu bola cez školu pred letom 1 a to bolo všetko nakupujú jej napríklad hračky aké by chcela a ďalšia vec s mužom sme jej kúpili telefón (matka súhlasia) s tým ze keď bude u mami aby sa jej otec vedel dovolať jeho dcera žiaľ ten telefón u matky nemá len 1 hodinu max ak je dobra nevie sa jej dovolať a ak vola jej matke nezdvíha a ak zdvihne povie ze ústava deti keď nezdvíha a otec sa skúša opäť dovolať na dcérou mobil je nedostupná a matka vraví ze ona nevie co s tým Zoja robí ale ma vypnutý zvuk nepočuje a samé výhovorky

esteresterester
autor
13. júl 2023

@klarolinne
@klarolinne to ma veľmi mrzí asi mj To nedošlo

ukulela
13. júl 2023

@esteresterester 2 materske plus muz na materskej nie su realône mozne, nikdy a nikde.
vyzivne platit musite mesacne. ze ma dieta u vas vsetky veci - ok, ku cti vam to sluzi. kupovat/platit veci naviac, platit za kazde prezuvky atd - to teda nemusite.

esteresterester
autor
13. júl 2023

@cacianka
@cacianka práve naopak poplietli sq mi len slová manželovi dcéru milujem a som rada ze môže byt snami je to krásne dala by som jej svoje srdce veľmi si spolu vychádzame a niesom macocha nechcem dokonca aby mi hovorila mama ako to niekedy v iných vzťahoch je som je priateľka nechcem jej žiadnom prípade nahradiť matku ta je len jedna a vždy jej to an pripomínam ze matka pre ňu robí najlepšie čo vie každopádne som rada ze ste niečo napísala

esteresterester
autor
13. júl 2023

@ukulela majú dve malé deti do 3 rokov a muž je na materskej nie matka

miamaria
13. júl 2023

@zuza265 Nie je vyzivne urcene vzdy....

cacianka
13. júl 2023

@esteresterester teraz vidíš aké je dôležité správne napísať výrazy , slovné spojenia a podstatné informácie o ktorých chces vieš debatu.
Dcére vysvetlite, že otec posiela máme € podľa rozhodnutia súdu, platí a prispieva nad rámec , a už nie je povinný platiť viac. Že jej kúpi a zaplatí potrebné veci, ale nech ho nepovaži vydierať, lebo jej už nekúpi nič.
Dievča nie je hlúpe, tak jej treba prehovoriť do duše, a to vydieranie zastaviť.
Decko si dovolí iba toľko koľko mu dovolíte vy dvaja,

ukulela
13. júl 2023

@esteresterester a? Tak poberá materskú muž. Vyčítas im to, či závidíš? Áno, dcére prispievate aj na veci, na ktoré nemusíte. Ale výživné je povinnosť. Nik vás ale nenúti platiť veci nad rámec rozsudku. To už je o postoji a komunikácii. Smerom k ex aj k dcére.

andulik
13. júl 2023

@esteresterester moja švagriná toto riešila s ex, dieťa nemajú v striedavej starostlivosti, ex je živnostník a robí si dane tak aby bol na nule, tým pádom ma výživné minimálne, smiešne, malý chodí na krúžky a švagriná chcela aby prispel, odmietol dala to na súd a tam jej povedali ze všetky krúžky, hobby je prebytocnost a ex nemusí prispievať okrem výživného vôbec nič, takže keď jej prestanete dotovať krúžky, výbavu do školy, matka s tým nespraví nič aj keby to dala na súd.

taminka1986
13. júl 2023

@esteresterester ja by som to spravila asi tak ze co mam platit by som platila,teraz 2 mesiace bude u vas,tiez zaplatim, ale v septembri ked sa pojde do skoly to dobrovolne na pomocky atd.by som uz nezaplatila. Ked by sa matka ohradila,vysvetlila by som. A vybavene

kristinapetronela
13. júl 2023

@simona20201309 pokiaľ neplatí výživné 600 eur ,tak jej pošlite. Ona za to určite nakúpi pomôcky ktoré vy zabudnete alebo zaplatí nájom alebo strava v škole september budú veľké výdavky ,učebnice sme už v júni platili na budúci školský rok .proste stále niečo ... Verím ,že sa rozumne dohodnete .10 ročne dievča toho dosť potrebuje ,hlavne rastie a topánky ktoré jej boli pred 2 mesiacmi dobre budú v septembri malé ...dúfam ,že som pomohla

zuza265
13. júl 2023

@miamaria nerozumiem

zuza265
13. júl 2023

@miamaria aha uz chapem kde si to zle pochopila - “vyzivne je vzdy” nadvazovalo na predoslu vetu, kde uvadzam, ze ak je v rozsudku kazdy mesiac k 15 dnu napr tak sa vyzivne plati kazdy mesiac - na tuto info bolo viazane slovicko vzdy🙂 vyplyva to z kontextu

simona20201309
13. júl 2023

@esteresterester jaaaj tak to je úplne iná situácia. Jasne.... tak snáď poradili dievčatá vyššie. Toto si treba vydiskutovat, zapisovat si co platí navyše.

simona20201309
13. júl 2023

@kristinapetronela ja nie som autor

klarolinne
14. júl 2023

@esteresterester v pohode. To sa neospravedlňuj, len naozaj si daj pozor do budúcnosti lebo to vyznelo dosť inak 🙈

andigab
19. júl 2023

@zuza265 tak to máte dosť zlé. Manželove deti si k nám svoje veci nosia, keď prídu. Ako to tak sledujem, bohuvďaka za to.

zuza265
19. júl 2023

@andigab nuz - je to aj v rozsudku, ale ked si donesie (mamka zbali) iba mikinu a von je -10… 🤦🏼‍♀️ takze tu ma kompletnu vybavu vsetkeho a moze tu normalne zit …

kaktusik007
19. júl 2023

@andigab ano. su matky co proste nedaju ani ponozku navyse. A tiez som bola taka, lebo sa mi od neho vracalo oblecenie iba smradlave od krbu, ale nepouzivane --- zbalila som totiz do vnutra triciek alobaly, dala som si tu namahu.... lebo som mala pochybnosti, ze tie veci im realne dava... vysledok? kazdy druhy vikend som prala o 2 pracky menej ;) a odvtedy odo mna dostal k detom iba topanky. Teraz su velki, uz im dve - tri tricka zbalim, zase tam su raz za rok a ex plati navyse, tak ok... no naozaj bolo obdobie kedy som mu ich davala iba s vecami co mali na sebe. Ta zena co toto robi ma na 80% za sebou handrkovanie o peniaze a nie je to iba jej rozmar, ze spravim ex zle

andigab
19. júl 2023

@kaktusik007 dáva to zmysel, že je to najpravdepodobnejšie handrkovaním. V tom prípade sa jej nemôžem diviť. Manžel zase exke pomáha, býva v dome, čo jej nechal a čokoľvek nefunguje, už píše. Ale ok, sú tam ich spoločné deti, tak je to potrebné, aby nemusela platiť predražených majstrov.

andigab
19. júl 2023

@zuza265 aké veľké je to dieťa?

kaktusik007
19. júl 2023

@andigab vidis. a za takyto pristup je uplne normalne, ze si deti donesu svoje veci k vam. Kamoska co ma malu - ex roky bojuje o znizenie vyzivneho a rozprava ako ju on zivi a ako si ona zije nad pomery z jeho penazi --- plati jej asi polovicu zo sumy co plati moj..... takze fakt sa jej po tomto uz nedivim ze jej ani nohavicky nezbali a malej iba povie - oco ti ma zabezpecit veci ked si u neho.

gabikaa96
19. júl 2023

Vieš čo môj ex platí na malú 150€ a nič navyše, dokonca mi neraz vyhodil na oči že mám nadštandardné výživné,a že mne sa žije keď platí tak veľa na dcérku. Na Vianoce a narodeniny jej síce kúpi oblečenie ale aj to tak že kúpi o číslo menšiu veľkosť než mu poviem a rovno viac kusov (napríklad na Vianoce kúpil 5tričiek s dlhým rukávom z tej istej veľkosti a už jej boli skoro malé čiže väčšinu z nich ani nemala na sebe). Teraz ide malá do škôlky a zatiaľ to nevyzerá tak že by niečo kúpil on z výbavy ktorú bude potrebovať. Čiže dole klobúk pred vami že sa takto starate o dievča.

sense
19. júl 2023

@gabikaa96 na odľahčenie, povedz mi vždy 2-3 veľkosti väčšie, možno sa aspoň raz trafí 😇

esteresterester
autor
30. aug 2023

@andigab v apríli mala 10

esteresterester
autor
30. aug 2023

@kaktusik007 vo všetkom sa jej vždy vyhovie veci periem šetrné a vždy vonia ukladám a žehlim ja si na tom potrpim nieje tam nič čo by mala zničené alebo špinavé vždy ma čisté a keď sa báli domov oblecenie vždy skontrolujem a zbalim osobne ja (oblecenie v ktorom príde) iné ma u nás používam kvalitný prášok a avyvaz vždy jej vyjdeme s ústrety aj s návštevami pomocou Zo všetkým vždy v dobrom no ona nemá v láske keď jej náhodou povieme navrhneme iný dátum na návštevu k nám napríklad manžel je v práci a ja som s malým u doktorky alebo u mojej chorej matky tak nám nevyhovuje čas ktorý ona určí ale snažíme sa nájsť vhodný čas a deň kedy to vyhovuje aj nám aj jej no ona všetky zruší a povie ze k nám mala chodiť ani nemusí a ani nepríde ak ju nezoberieme teraz tak až na prázdniny čiže o rok manželovi dcéra je celiatička jeho Ex objedna všetko možné pre ňu a my sme ochotný jej to kedykoľvek priniesť len by som chcela vedieť ako docieliť aby sa aj ona správala k nám tak úctivo ako mu k nim aby bola tiež chápava
Ja s manželom mame malého syna a strazime jeho zdravie a vždy keď je chorý alebo ma len soplik alebo sme chorý mi vždy jej dáme dopredu vedieť a vždy je upozorníme ale ona nikdy pošle sem dcéru zo 40 teplotami a presviedča nás že keď odchádzala bola zdravá aj keď nám manželovi dcéra povie ze už 2 dni jej je zle tak nám klame do očí ze ona je zdravá a ze musela ochorieť u nás nedávno ju poslala celý týždeň do školy chorú s tým ze keď nepôjde do školy nepôjde ani k otcovi ako ďalej

kaktusik007
30. aug 2023

@esteresterester ale to ze dieta je chore nie je prekazkou v styku. A ano, je to diera tvojho manzela, aj v 40tkach horuckach. To, ze ty pouzivas vonavy orasok a avivaz --- neznamena ze ex to nesmrdi napriklad. Mna osobne teraz ako sa deti vratili od svokry z tyzdnovych prazdnin doslova naplo z ich pradla --- ktore svokra oprala. Lebo proste pouzivam iny prasok a to jej mi fakt strasne zasmrdelo a vsetky veci / aj tie cerstvo svokrou oprate / skoncili v spinavom. ak manzel ma rozsudkom kedy si ma prebrat dceru - tak si ju ma prebrat vtedy a je nepodstatne, ze je v praci alebo ty u lekara. A spravne - ak nepride vyedy kedy ma, tak dovi dopo, preberie si dceru az dalsi termin. Toto je spravny pristup exmanzelky --- neni na spagatiku vam davat dieta vtedy, kedy sa to vam hodi.

hold, mas chlapa so zavazkom, musis sa prisposobit

esteresterester
autor
30. aug 2023

@kaktusik007 používame rovnaký prášok aj avivaz nieje nikde dane kedy ju mame vyzdvihnúť! Majú striedavý starostlivosť je to medzi dohodou rodičov tak to je b súdny h papieroch no vždy si ona hovorí akí co bude a kedy ja sa prispôsobím ak je to možné ani je to jeho dcéra aj keď je chorá ale Ja /My sme k nej aspoň úprimný a vždy keď trochu ochorieme dáme jej vedieť lebo vieme ze ma doma ďalšie dve malé deti berieme na to ohľad pretože je to dosť ťažké keď je dieťa choré a už dupľom ak je malé nemáme problém ze je chorá alebo ze ma 40 o to vôbec neide ide o ten princíp!! Ak už dieťa vie ze boli choré už týždeň dopredu ako ti nemohol vedieť jej vlastná matka keď ja som si to na nej všimla hneď ako nastúpila so auta tomu ja nechápem ako môže zanedbať liečbu svojho dieťaťa iba o to ide aby nás pripravila na to ze ank je chorá treba jej kúpiť taky a hentaky liek alebo ma nejaké lieky ktoré si musí dať alebo podobne mame doma malé dieťa a lekárnička je hlavne vybavená liekmi a vitamínmi pre deti do 3 rokov takže jej to asi na pre pomôže ( základné mame aj pre ňu ale nie vždy keďže je tam aj exspirácie) nie ze povie je zdravá a ak si to nevšimneme hneď tak sa o pol noci mala zobudí zvacia cela horí a ako jej kúpim lieku keď sú lekárne zatvorené bežať s nou a s malým na pohotovosť trčať tam 5 hodín a zistiť ze ona už má predpísané lieky a ma ich u matky ktorá nám povedala a dala nám ju akí zdravú haló? Toto urobí matka ? Akože môže zabudnúť nehovorím ze nie ale zase zakaždým sa ti nedá a ak áno tak je ti dosť smutne dá sa zabudnúť aj po tom co sa jej Ex manžel 10 krát spíte ci je zdravá a ci jen netreba vybrať alebo dat nejaké lieky ak nemá aldzhajmer alebo niečo podobné tak asi ťažko

kristinapetronela
30. aug 2023

@esteresterester ahoj ,urcite máš pravdu .... A treba to niekde nahlásiť ,že vám nedá vedieť keď je chorá a lieky by tiež mohla dávať aspoň na tri dni kým kúpite aj vy 💗