icon

Boj o spravodlivé výživné

23. aug 2025

Ahojte. Otec mojej dcérky zarába 2500 €. Sme pred súdom. Pred týždňom prišiel sem,a povedal,že máme sa dohodnúť,že bude platiť 200 € a hotovo. Ja som s ním nedohodla a povedala som,že nech určí súd výživné. Teraz jeho mama vyhráža,že čo chcem,aby zabil? Vždy ma psychicky týrajú….
Prepáčte za môj výlev,ale už fakt neviem čo robiť…

Strana
z2
anonym_1d7bbc
23. aug 2025
@anonym_ad13e8

@anonym_1d7bbc vážne? Ma rovnaké možnosti rodic, ktorému je dieťa zverené ako rodic, ktorý nemusí riešiť vyzdvihovanie zo školy, rodičovské, OCR, vyšetrenia, zubára, prazdniny a pod.? Okrem toho, aj ta OCR jej znižuje príjem.

@anonym_ad13e8 no a? To je už jej problém, tak sa nemala rozviesť. Mohla s ním zostať, a nie nájsť si frajera.

viera012345
23. aug 2025
@anonym_autor

Ešte dodám,že iný vyživovací povinnosť nemá,žije so svojou mamou. Zarába 2500 a tvrdí,že má mesačne výdavky cez 2000 €. Neviem,či to mám veriť.

@anonym_autor V prípade,ze Vy viete dokázať svoje výdavky spojené so starostlivosťou o Vaše spoločné dieťa/aj tie zvýšené/ a výšku príjmov/Vaše i manželove/,jeho úlohou je dokázať súdu svoje reálne výdavky.Sud následne rozhodne o tom,ze či výživné, ktoré žiadate,je primerané možnostiam otca dieťaťa.Pri rozhodovaní by mal sud prihliadať aj na Vaše príjmy a výdavky

augustinka1
5. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak dcérka má 9 rokov. My sme sa rozišli,keď dcérka mala 1,5 rokov. Do dnes platí mesačne 100 €. Ja už mám manžela 4 roky.
Dcérka má slabú imunitu,dosť míňame na lieky,okrem toho má okoliare,bude mať strojček na zuby. Chodí na ang. krúžok popri škole.
Jej otec má auto za 50 000 a povedal,že je to nepredá kvôli dcérke. S*re na ňu.

@anonym_autor mne na súde povedali : A vy už ste opäť vydatá, tak vám pomôže nový manžel... takže asi tak.. na 10 ročného platí 180 a navyše výdavky nechce doplácať. Max. zubára ...

pieksamaki
5. sep 2025
@augustinka1

@anonym_autor mne na súde povedali : A vy už ste opäť vydatá, tak vám pomôže nový manžel... takže asi tak.. na 10 ročného platí 180 a navyše výdavky nechce doplácať. Max. zubára ...

@augustinka1 voci tomuto by som sa odvolala......na rodnom liste je ex.....je zákonom dane ze musi platit on......

anonym_8048a0
5. sep 2025

Žiadaj 500€ ako poradila advokátka, koľko odklepne súd uvidiš, za mňa 300€ úplne v pohode, možno viac

Strana
z2