Bývalý manžel vôbec nekomunikuje, keď je syn u neho na víkend
S mojim ex sme rozvedení, syn (5r.) bol zverený mne. Bývalý manžel si ho berie každý druhý víkend, ako určil súd. A tu je problém. Syna vyzdvihne zo školky už v piatok na obed a donesie ho v nedeľu večer. Za celý víkend, čo je syn uňho mi nezdvihne ani raz telefón, ani neodpovie na sms. Má len 5 rokov a mňa to trápi, že celý víkend ani len netuším, ako sa môj má a či je v poriadku. Je to hrozný pocit. Minule som dala synovi starý telefón, aby som mu mohla aspoň zavolať, ale on mu najskôr stíšil zvonenie a potom ho vypol úplne. Riešila som to aj na sociálke, pani povedala, že exa predvolá a dohovorí mu, ale predpokladám, že zatiaľ ho nepredvolali. Zároveň povedala, že nie je povinný mi zodvihnúť telefon, že to je na našej dohode. Podotýkam, že sme sa rozviedli kvôli jeho alkoholizmu a rada by som vedela ako sa má môj syn, keď je uňho....Bojím sa o neho a strašne mi chýba, že s ním nemôžem ani hovoriť, keď nie je celý víkend doma...máte s tým niektorá skúsenosť?ako sa to dá riešiť? ďakujem za každú radu :(
@vladinka 5 rokov, to je už rozumný chlapček. Je to jeho telefón, on si má s ním gazdovať. Nemal by mu ho vypínať, nie je to jeho vec. Daj mu pekne telefón, synovi a dohodnite sa, že nech Ti napr. večer zavolá, raz za deň. Otcovi normálne povedz, že nech mu ho nevypína , že si chcete volať. Či nechápe?
@natalym chlapček je to rozumný až až 😉 a vždy sa dohodneme, že si zavoláme, ale môj ex ho vždy dokáže nejako oblbnúť...bývalému vždy prízvukujem, že v podvečer malému zavolám ako sa má, alebo nech mi zavolá on....ale on to nechce pochopiť...už som skúšala všetky možnosti :(
@vladinka No asi je to debil. Podľa mňa je to normálne, že decko volá mame. Tak skús teda nevolať a ani mu nedávaj ten mobil. Keď bude väčší, tak ho z ruky nedá, aj tak. Porozpráva Ti keď príde domov. Ak je v pohode, tak nerieš, využi čas a netráp sa. Skrátka si budeš musieť zvyknúť. 😉
🙂 🙂 🙂 veď aj ja...stále si poviem, že kašlem naňho a nebudem to riešiť, ale pritom ma to zožiera a riadne 😢 😢
@vladinka úplne ťa chápem, s niektorými ex sa nedá dohodnúť... ale počuj, veď keď ti dlží výživné, nedá sa s tým ísť aj na políciu? tuším už dva mesiace keď nezaplatí, tak sa s tým dá niečo robiť, buď sa o tom informuj, že či a kde to máš nahlásiť, aby ti to teda platil alebo ak aj nechceš, aby ti to platil, tak normálne ho tým postraš, že s tým pôjdeš na políciu, ak ti nebude dávať malého cez víkend k telefónu. držím palce.
s políciou nemám chuť to riešiť..políciu som naňho musela zavolať, aby sa vysťahoval z bytu...po rozvode sme bývali stale spolu, môj ex je veľmi komplikovaná povaha..najradšej by som s ním prerušila akýkoľvek kontakt...ustupujem len kvôli synovi, hoci môj priateľ by mu bol 100krát lepší otec, majú sa strašne radi a pekne spolu vychádzajú....
@vladinka moj ex si brava obe deti a iez mi nevolaju. sice je ex blb a ja mam s nim problem, ale o deti je vzdy postarane, v tomto mu doverujem (mam na mysli najedzene, oblecene, v pohode). to, ze sa vajalu cele dne na gauci pred telkou uz neriesim, aj ked ma to vytaca, nikam ich nezoberie ani s nimi nic nevymysli, ale ja mu prikazovat nemozem nic. ked su s nim, ma za ne zodpovednost a myslim, ze v tomto si dava bacha. ked boli u neho 12 dni, JA som im volala po tyzdni, ci ziju a deti boli ok. nechcem dusit vlastne deti len preto, ze ja mam averziu voci exovi. aj on ma na deti pravo a aj oni na neho. sak aj tak su viac so mnou, tak co. sa nezblaznim z vikendu, ze sa neozvu. skus sa na to pozriet z nadhladu trochu.
@mawka áno, máš pravdu...musím byť trochu nad vecou...ale nejako sa mi to nedarí :( mám len jedno vytúžené dieťa, podstúpila som všetko možné, aby som otehotnela...a neskutočne mi cez ten víkend chýba...s priateľom si sem tam aj niekam vyrazíme, ale ja len kontrolujem telefon a celý čas myslím len na to ako sa má ...ale skúsim zaťať zuby a vydržať...a môj ex je tiež blb 😀
@vladinka cim skor prestanes mysliet vylucne na to, aky je ex blb, co sa malemu moze stat a vseobecne co by bolo keby, tak ti bude lepsie. ver tomu. mna tiez ex vytaca vselicim a viem, ze robi kopec veci naschval, ale som si povedala, ze je to uboziak. preco by som sa mala rozculovat. kvoli nemu? o, to nie. este aby mi robil nervy aj po rozvode. nie. on sa totiz vyziva v tom, ked brnka na citlivu strunu a viem, ze ho dokaze vykolajit, ked mam uplne v p.... Este nedavno som prilis riesila a teraz mi ej to fuuk. Je mi jedno, co si ex mysli, je mi jedno ako si zije, co je zac, uz to ide mimo mna. A deti, moje uz rastu, takze je len otazka casu, kedy k nemu budu chodit menej a menej lebo uz teraz sa im velmi nechce. a to idu k nemu horko tazko raz za mesiac 😉 normalne sa nadychni, hod vola za hlavu, pokial si maly nestazuje, tak je asi vsetko ok. nadychni sa a bud slobodna 🙂
@natalym niekedy si poviem, že to budem riešiť a potom zase, že tých 55euro od neho mi vôbec nechýba....nemám na to ani silu ani chuť...oficiálne nemá žiadny majetok, takže tam exekútor nič nezmôže si myslím...príjem takisto nemá..výživné mu vypočítali zo životného minima...neviem, či by som tie peniaze niekedy vôbec uvidela...ja syna v pohode uživím..dokonca sme si postavili montovaný dom a min. víkend sme sa sťahovali, myslím, že sme šťastná rodina až na môjho ex...inak môj priateľ si myslí, že môjmu bývalému strašne vadí, že keď sme s malým pár krát volali, keď bol u otca a ešte vtedy zodvihol aj telefón, tak malý sa stále pýtal na priateľa a odkazoval mu ako ho ľúbi a že sa na nás teší atď...takže myslím, že toto bude asi hlavný problém a preto bývalý stopol telefonovanie....lebo on je fakt debil a vadí mu, že malý má rád môjho priateľa a dobre spolu vychádzajú..je to tvrdý oriešok
@vladinka ale pozri sa, ty si len zisti, či môžeš ísť nahlásiť na políciu, že neplatí a len ho tým mierne vydieraj 🙂 keď už ti o výživné nejde, ja by som mu povedala, že to, že mi neplatíš výživné môžem ísť nahlásiť na políciu a budeš mať z toho problém, ale som ochotná to nechať tak pod podmienkou, že mi dieťa cez víkend od teba zavolá.
@butterfly99 Ale možno by to len zhoršilo celú situáciu. ☹
áno, najlepšie je sa aspoň tváriť, že máme všetko na háku, potom exov prestane baviť brnkať na citlivú strunu.
@natalym možno áno, možno nie, ja ju neposielam na políciu, len exa tým postrašiť, ale ona ho musí odhadnúť, či by to malo účinok alebo nie...
@natalyn @butterfly99 on vie, že na výživné nemám páky, lebo nič nemá ani majetok ani príjem...to neriešim vôbec..
@vladinka tak škoda, snažila som sa niečo vymyslieť...

@vladinka Pozri sa, ak sa chlapec u neho cíti dobre a nie sú nejaké výrazné problémy, tak to nechaj tak.