Bývalý manžel vôbec nekomunikuje, keď je syn u neho na víkend
S mojim ex sme rozvedení, syn (5r.) bol zverený mne. Bývalý manžel si ho berie každý druhý víkend, ako určil súd. A tu je problém. Syna vyzdvihne zo školky už v piatok na obed a donesie ho v nedeľu večer. Za celý víkend, čo je syn uňho mi nezdvihne ani raz telefón, ani neodpovie na sms. Má len 5 rokov a mňa to trápi, že celý víkend ani len netuším, ako sa môj má a či je v poriadku. Je to hrozný pocit. Minule som dala synovi starý telefón, aby som mu mohla aspoň zavolať, ale on mu najskôr stíšil zvonenie a potom ho vypol úplne. Riešila som to aj na sociálke, pani povedala, že exa predvolá a dohovorí mu, ale predpokladám, že zatiaľ ho nepredvolali. Zároveň povedala, že nie je povinný mi zodvihnúť telefon, že to je na našej dohode. Podotýkam, že sme sa rozviedli kvôli jeho alkoholizmu a rada by som vedela ako sa má môj syn, keď je uňho....Bojím sa o neho a strašne mi chýba, že s ním nemôžem ani hovoriť, keď nie je celý víkend doma...máte s tým niektorá skúsenosť?ako sa to dá riešiť? ďakujem za každú radu :(
a keby som mala písať o mojom... to je na knihu ☹
Ja nemáme exa ale tiež je na knihu, aj na dve. 😀
@butterfly99 všetci bývalí sú asi takí 😉 škoda, že sa od nich nemôžeme len tak odstrihnúť a nechať ich plávať..môj život by bol jednoduchší...tiež by som vedela rozprávať ...s alkoholikom je život ťažký...môj otec bol alkoholik a alkoholika som si aj zobrala, ľúbila som ho ako koňa a nepočúvala som nikoho..sama si za to môžem...
@vladinka neobvinuj sa. Tak to asi malo byt. Minulist uz nezmenime...
@vladinka ale kašlať na ex a na to, čo bolo, ale to by fakt nikomu nevadilo, že dieťa je s človekom, ktorý je možno práve na mol? Ako to vlastne máš možnosť zistiť, či nepije keď ho má u seba, či nie je opitý, keď s ním prechádza cez cestu, alebo zapaľuje plyn a pod. Jasné, že dieťa má byť s otcom a je úplne super, že obaja ten čas spolu tráviť chcú, ale prečo ten človek neberie telefón? Prečo bráni tomu, aby matka komunikovala so synom? Nie je to náhodou preto, že je opitý?
@natalym určite nie. 5 ročné dieťa môže vnímať, že otec sa chová nejak inak, ale nevie prečo, nedokáže ešte vyviesť takýto záver. To by muselo byť od malička upozorňované na súvislosť medzi pitím a následne divným správaním...čo asi žiadna matka nerobí. My sme boli minule na oslave, kamarát sa tam dosť spoločensky uvoľnil...ale fakt, že dosť výrazne a naše deti (5 a 7) iba skonštatovali, že bol zábavný, ani im nenapadlo, že by bol opitý. Ja som alkoholizmus zažila v rodine a vedela som na dotyčnom ten stav rozlíšiť keď som mala možno 8-9 rokov. Pil aj predtým, ale ja som si to neuvedomovala, že je to alkoholom. 5 ročné dieťa je v takej situácii úplne bezradné, ono nevie ani ako prípadne reagovať, keby sa niečo dialo.
@vladinka ....ja ti len poviem, že cez exekútora neporiešiš, to je pravda, a bývalý o tom vie.....ale kedže neplatí už rok a pol, dá sa podať tresné oznámenie ,a ked sa raz začne , tak to bud doplatí ,alebo pôjde do basy....
tak ho môžeš postrašiť tým....lebo v base žiadna flaša alkoholu každý druhý deň nebude.
@jadelka otec nemusi matku o nicom informovat,ked je dieta u neho..ako som uz pisala,riesila som to na UPSVR..ale vyledok je,ze on mi ani telefon nemusi zdvihnut a oni to nemusia vobec riesit..pani sice povedala,ze ho predvolaju a dohovoria mu,ale nemyslim si,ze sa tak aj stalo
@klaudusik7 vies na dohodu treba dvoch...
Ja mam podobnu situaciu,aj ked ex nie je alkoholik. Sme rozvenedi od dcerinych 2 rokov a od zaciatku sud urcil stretavanie kazdy neparny vikend od stvrtku do nedele. Pocas tychto dni neviem co je s malou,ani kde je. Uz od jej dvoch rokov. Dokonca ked sa ex ozenil a prestahoval do ineho okresu,nevedela som ani jeho adresu,kde byva. Nekomunikuje so mnou ohladne dcery,ked sa potrebujem dohodnut ohladne prazdnin, odpoveda po dvoch tyzdnoch,pripadne vobec. Teraz mu sud priklepol este aj polku letnych prazdnin a vianoce- bola u neho dva tyzdne a ja som nielenze nemohla zavolat,ale ani som nevedela,kde sa nachadza. Na socialke mi neporadili nijako. Chystam sa podat navrh na sud, kedze nastupuje od sept.do skoly a ex ju mava aj kazdy nep.piatok-vtedy jej nedovoli ani chodit do skolky,ani ked sa fotili,ani ked mali mikulasa. Ak mas dokazy,ze sa riadne nestara o syna,podaj navrh na sud a ziadaj stretavanie v tvojej pritomnosti. Ak nemas dokazy a o syna sa stara,mas bohuzial smolu. Aj keby mu nariadi sud,ze ti ma dvihat telefon,ako to vymozes? Povie ze nepocul a vybavene. Je to blba situacia,ale asi sa s tym musis zmierit.
@alicka850 to je fakt hrozné, v tomto prípade som na tom ešte celkom dobre...malý zatial u exa nebol dlhšie ako tri dni...dva týždne si ani nechcem predstaviť..najhoršie je, že na to nie sú žiadne páky, pretože ex nie je povinný dvíhať telefon alebo nás informovať, ako sa majú naše deti... v tomto prípade mám smolu, o syna sa ako tak ale predpokladám, že malého uloží a ožerie sa ako sviňa..ale to mu nikdy nedokážem, lebo vždy pil len doma, nikde nie v krčme a pod....a tvoja dcérka chce chodiť k otcovi?
@vladinka moja zatial ano,ale uz nie je z toho nadsena ako kedysi. Uz ju iba nestaci posadit pred tv a dat jej kilo cokolady. Moj ex ju dava niekedy k svokre,ktora pije a na socialke mi poradili,aby som tam isla a odfotila ju s flaskou. No coment. Priprav sa,ze tvoj ex o tie prazdniny casom poziada a sud mu to bez problemov priklepne. Teraz nas cakaju prve vianoce,ked nebude s nami ale s ex.
@vladinka tak to je ten lepsi pripad,ked sa tesi,bud rada. Keby sa netesil a musel by chodit nasilu,bolo by to ovela horsie. Ja som volne vikendy bez malej riesila nadcasmi v praci,bolo viac peniazkov.Neskor ked som si nasla partnera,sme mali chvilku pre seba. Skus to aj ty tak nejako zobrat a pokial vyslovene synovi neublizuje,radsej neries. Drzim palce a vsetko dobre aj tebe.
najdi si nejake hobby alebo nieco aby si na dietatko stale nemyslela 🙂 ty si aspon oddychnes a otec bude spokojny tiez
@agiagi ..ano snažím sa, mám priateľa, máme nový dom, takže mám čo robiť, keď malý nie je doma ....a snažíme sa ísť vždy niekam von...ale ja si to aj tak neviem užiť a vychutnať...vždy myslím na syna a kontrolujem telefon...viete, trvalo 5 rokov, kym som konečne otehotnela,musela som sa postarať o neho sama aj čo sa financií týka, môj ex mi s ničím nepomohol...takže som naňho asi až príliš naviazaná a uvedomujem si to,ale napriek tomu si myslím, že to je ešte v norme 😉 ...jediné čo ma zožiera je, že za tri dni nemám žiadnu informáciu, ako sa má môj syn... 😔

@mawka 😀 😀 😀