Chcem podať žiadosť o rozvod. Ako začať?

bianca11
25. nov 2017

Ahoj maminky. Tak konecne som sa rozhodla, chcem podat ziadost o rozvod. S mm nezijeme v spolocnej domacnosti uz takmer roky. Mame dve male deticky. Nejavi o nich zaujem. Neviem co ako a kde napisat? som na RD cize by som mala byt oslobodena od toho poplatku len neviem koho o to ziadat. MM je alkoholik, hra automaty, podava tikety, cize aj z tohto dovodu som sa rozhodla podat ziadost, bojim sa aby nas nezadlzil a potom by som musela platit jeho dlhy. Mesacne sme sa dohodli aby prispieval 100€ na dve deti, no to bolo v case kedy zarobil okolo 450€ teraz ma aj 1000-1200 chodi mimo domova. Len posledne tri mesiace som nevidela ani cent. Byvali sme v jeho dome, ja z tejto nehnutelnosti nechcem ani cent. Moze mi niekto pomoct kde zacat? Ako co napisat? Dakujem velmi pekne za pomoc.

neznamaznama
25. nov 2017

Je tu skupina právne poradenstvo, skús to tam prelustrovať, alebo sa opýtaj,

pribinak
25. nov 2017

Na urade prace, odbor soc.-právnej ochrany deti a mládeže. Kurátorka ti pomoze spísať navrh, poradi s výživným a úpravou styku

deti95060810
25. nov 2017

začať treba so žiadosťou, pripojíš prefotený sobášny list, rodné listy detí a pošleš na Okresný súd v mieste bydliska...ak im niečo bude chýbať - napíšu aby si doplnila...

bianca11
autor
25. nov 2017

@pribinak musim ist na upsvar iba do toho pod ktory spadam?
@deti95060810 a kde ziadat o oslobodenie od poplatkov? V tej ziadosti asi nie.

pribinak
25. nov 2017

@bianca11 mozes ist na Urad prace aj tam, kde sa priebežne s detmi byvas. Oni požiadajú o spoluprácu urad prace, kde mas trvaly pobyt.
Inak žiadosť si stiahneš aj z internetu a nemusis chodit na úrad prace. Ked si na rodicaku, požiadaj o oslobodenie od sud.poplatkov.
Na urade sa mozes poradiť.

http://www.rozvod-rozchod.sk

dhlinkova
25. nov 2017

Na UPSVaR spadá prípad pod odd. sociálnoprávnej ochrany detí a mládeže a sociálnej kurately. Tu, ale návrh na rozvod nikto písať nebude a ani v tom pomáhať. Sociálna kuratela zastupuje dieťa pri rozvode, zisťuje podmienky v akých dieťa žije a prideľuje ju súd, rozhodnutím po podaní návrhu na rozvod.
Návrh na rozvod Ti môžu pomôcť spísať v Centrách právnej pomoci, príp. Ti môžu prideliť advokáta, ktorého zaplatí Tvoj bývalý, príp. štát, ak na neho nemáš peniaze. Na súdoch existuje tlačivo oslobodenie od súdnych poplatkov (aj na internete), ktoré si môžeš podať, ak si spisuješ sama návrh. Podľa mňa si návrh na rozvod vieš napísať aj sama, podotýkam, nie je to žiadosť, ale návrh. Povinnými prílohami sú sobášny list, rodné listy detí.

maminkaaja
15. feb 2020

Dobrý den
Prosím vás je tu niekto kto by mi vedel pomôcť spísať návrh na rozvod? Spolu so zmluvou na vysporiadanie BSM a aby som mala deti vo svojej opatere? Skúšala som sama, ale nejde mi to.
Už roky to odkladám len preto, lebo si to neviem sama dat dokopy a som naozaj už so silami v koncoch. Právnik je veľmi drahý. Samozrejme to tiež nechcem zadarmo.
Dakujem