Dá sa požiadať o výživné aj cez telefón?
Dobrý večer chcem sa poradiť rozišla som sa s priateľom ale ,zatial bývame spoločnej domácnosti a chcem aby mi platil na deti ale nemôžem ísť podať nemá mi kdo byť pri deťoch dá sa to aj telefonicky spraviť ďakujem za odpoveď
tel. nie.
komunikácia so súdom je vždy písomná.
@veronikavilimova ty nechodíš von?
Nápis si návrh podľa vzoru na internete a do podateľne ai ho môžeš ísť zaniesť aj s deťmi
Ak si toto nevieš zorganizovať no tak to musí byt u vás zaujímavé
Môžeš aj elektronicky https://obcan.justice.sk/ezaloby
@veronikavilimova ty nechodíš von?
@minenkaa určite chodí, ale nenapadlo ťa, že nie každý býva v okresnom meste, kde sídli súd? Že to má s dvomi, tromi malými deťmi možno viac ako 30km s dvomi prestupmi? S kočíkom to nie je bohviečo.
@minenkaa určite chodí, ale nenapadlo ťa, že nie každý býva v okresnom meste, kde sídli súd? Že to má s dvomi, tromi malými deťmi možno viac ako 30km s dvomi prestupmi? S kočíkom to nie je bohviečo.
@anonym_402a43 a pošta? Poprosím susedu nech hodí do schránky,poprosím poštárku či nezoberie na postu
podat navrh na sud musis na postou, klasickou alebo elektronicky... ako si si to predstavovala? ze zavolas nejakej pani do podatelne, ze dobry den, chcem vyzivne na deti vo vyske xy, ona to zapise a muzovi zavola, ze hej halo od dnes platite tolko a tolko? musis podat navrh, ten bude doruceny aj druhej strane , budete o tom diskutovat na upsvare a potom pojdete na sud, ktory rozhodne...
@veronikavilimova a na postu dojdes aj s detmi? Ak ano, posli navrh na vyzivne doporucenym listom na prislusny sud.
btw: to "zaujimave" znamena, ze ta ten tvoj byvaly drzi zamknutu a na vychadzky s detmi chodis na voditku? Lebo ak nie, tak sprav si s detmi vylet na kuratelu a tam ti pomozu spisat ziadost

Zober deti na prechádzku, odovzdať papier na podateľni trvá pár minút. Po telefone sa to nedá. Dá sa poslať aj poštou.