Dieťa odmieta chodiť k otcovi, čo robiť?
Ahojte, mozno ma tu niekto usmerni-z vlastnej skusenosti lebo netusim ako mam dalej riesit tuto situaciu. Dcera posledny mesiac nerada chodi k otcovi. Ale po poslednom stretnuti mi kazdy den pripomina aby som ju uz nikdy nepustala k otcovi. Neplace. Dovod je ten ze otec sa jej nevenuje a babka rozprava skarede veci o mamke (dohovor zial nepomohol-druha strana si mysli ze dcera je huckana proti nim-co v ziadnom pripade nieje). Snazim sa vysvetlovat ale zaroven ma trapi tato situacia. Neviem ako dalej
Zalezi kolko rokov ma dcera, napr nam sa stalo, ze exmanzelova prvorodena, ked prisla puberta, sama odmietala chodit k nam, lebo kamarati cez vikend boli prednejsi a my v garsonke sme boli nezaujimavi, az neskor zase zacala. Neriesili sme to.
Ak maju pocit, ze huckas, nech si daju na sud, ak je dost stare dieta, oni sa s nou porozpravaju osamote a vyriesia to za teba.
Ked dieta nechce, nebudes snad nutit, nikdy by som nesla proti svojmu dietatu. Take ze musis u mna nehra
Načo ťahať do takýchto toxických vzťahov deti? Veď keď neakceptujú teba ako matku, morálne a citovo dieťaťu ubližujú, tak načo tam pre Boha to dieťa pôjde? Vzťah sa nedá vynútiť a dieťa veľmi dobre vycíti kto má a kto nemá záujem a komu záleží úprimne.
@mogaa nie nemusí. Z vlastnej skúsenosti. Policajti ju nasilu nemôžu odviesť, a kuratela tiež. Ak dieťa same povie, že ísť nechce. Tak ako otec nemusí dieťa vziať, aj keď má právo, ale nie povinnosť. Tak dieťa nie je povinné chcieť ísť k otcovi. Tiež ma svoje práva.
Ešte by ma zaujímalo, prečo rodič pohadzuje svoje dieťa starým rodičom? Kurňa, tak raz to dieťa chcem, tak sa starám ja a nie že ho strelí jeho matke, ktorá dieťaťu spacká psychiku. Ocinkovi dieťaťa sa dobre pozerá na to že ho babka psychicky týra? Tiež sa tu bijú do hrude, aby nemuseli platiť na deti, že chcú striedavku - v rozhodnutí sú uvedený rodičia, nie nejaká babka ktorá už má možno svoj vek. Už nehovoriac na dopad striedavky na psychiku dieťaťa.
@jakubrianka to su ocinkovia sice dospely ale v móde decka, ziadna zodpovednost, ziadna praca, usilie namaha...nech to robi jiekto druhy, som dobry otec lebo kazdy druhy vikend mam u seba dieta a nijako sa nevenujem ved to nikto predsa nevidi
@kittykat22 odkedy sme sa rozisli-3 roky zial nieje s nim ziadna rec. Ked mu napisem ze potrebuje nieco-odpoved je-ved mi plati vyzivne. Ked napisem ze je chora a ake lieky ma davat-ani to nedodrzi. Ked som ho poprosila aby o mne nerozpravali-tak ja huckam dieta. My sme mali dost dlhu adaptacnu dobu a pred rokom sme nabehli na standard-kazdy druhy vikend, ale mam pocit ze to nefunguje takto.
Keď čítam o takýchto situáciach, tak mi je úzko. Navrhujem mediátora.
Záleží aké veľké dieťa je. To že dieťa sa nechce učiť , neznamená že sa učit nebude. To že dieťa nechce ísť k otcovi / matke , neznamená že k nemu k nej chodiť nebude. Ak je to dieťa na strednej škole , v puberte kedy ráno platí jedno a počas dňa sa to zmení 40x tak nech si to samo vybaví s druhou stranou. Pokiaľ je to dieťa menšie a ako píšeš komunikácia s ním je na nulovej úrovni , ty nemôžeš vedieť čo sa tam deje , lebo nekomunikujete a malé dieťa podáva často skreslené údaje. Ono ak tam dieťa samé nechce byť , pravdepodobne ho otec nepripúta na reťaz k radiátoru a nebude celý víkend pozerať ako dieťa reve a kričí že ja chcem isť k mamine. Možno len vecí nie sú také ako sa zdajú........
@kavasmliekom a ako nato reaguje sud ? Zaujma ma to mame podobný problém ďakujem
@kavakavamlieko neviem. Súdne sa to neriesilo, policajti nemôžu nasilu odviesť dieťa, ani kuratela
@kavakavamlieko @kavasmliekom - ja že sa jeden nick sám so sebou rozpráva!
@letfenixa aj ja som pozerala, že čo sama sebe dávam otázky 🤣
@kavasmliekom môžeš mi, prosim, do správy napísať ako to je-ze dieta nemusí ísť? My sme tiež v takejto situácii, už dlho a zo všetkých stran-musis, je to tvoj ocko...ďakujem
@venusa85 ako z každej strany? Polícia? Kuratela, súd? Koľko ročne dieťa?
@kavasmliekom dieta bude mat 8 rokov. A najma zo strany kurately-psychlog. Ale aj kolizni si myslia, ze dieta este nejako "spracuju" na stretavanie sa s otcom. Uz pomyslaju nad vychovnym opatrenim na kuratele. A sud si mysli to iste. Políciu sme, našťastie, nemuseli riešiť, lebo to by dieta uplne odrovnalo.
@venusa85 V prípade nedodržiavania súdneho nariadenia môže prísť k prezvereniu dieťaťa. Zákaz stretávania sa nik nedocieli , nie zo subjektívneho dôvodu , takže rada alá dieťa nemusíš dať otcovi sú dobré tak maximálne pre také , ktorých ex je právny analfabet. Iné je to pri deťoch 14 , 15 rokov , iné pri deťoch menších. Kto nedodržiava rozhodnutie súdu , jednak môže byť nariadený výkon rozhodnutia , jednak môže prísť pokuta , jednak môže prísť k prezvereniu dieťaťa. Takže ako rodič ktorý má dieťa v osobnej starostlivosti je vhodnejšie dieťa presvedčiť na to , že človek ku ktorému ide je " anjel " ( aj keď si to nemyslíš ) ako neskôr vidieť dieťa 4 dni v mesiaci........Primárny rodič pri tak malých deťoch ma 90% zásluh na tom , či dieťa bude mať rado druhého , alebo nie. Deti dokážu milovať aj masového vraha a nenávidieť aj svoju babičku , ak to povie niekto na kom sú citovo naviazané. Zákaz styku je nereálne dosiahnúť , réalne je iba strata záujmu druhého rodiča , alebo neskôr akceptácia názoru primeraného možnosťam dieťaťa v jeho veku.
@damian85 nevieš v akej sme situácii. Nikdy som styk nezakazovala, ani sa nestalo, že som.dieta neodovzdala. To "otec roka" ma také chvíľky, kedy potrebuje možno viac času na svoje frajerky, pre seba, svoje aktivity a protesty...neviem čo všetko a trpí len dieta. Ale ja sa môžem aj na hlavu postaviť, dieta.nie je blbé a keď mu sám veľký otec povedal, že pon nebude chodiť a navrieskal naň, tak ako sorry...dieťa si to zažilo samo a potom rok sa ani neukázal. Co teraz chce? Celý systém je na hlavu a môžeš ma presviedčať ako len chceš.
Neviem ci si z odboru, sudca, pravnik , ale zrejme máš dosť času, lebo sa zapájas do každej jednej podobnej diskusie.
@damian85 máš reálnu skúsenosť, či len čítaš zákony?
@kavasmliekom reálne skúsenosti.
@damian85 vies z tychto par riadkov velke ...fakt mas bohate skusenosti, ked si v kazdej diskusii...a mozno si aj ty podobny "otec roka". Ja dietatu pomaham tym, ze ho chranim. A vzdy budem. Dieta sa rozhodlo same, bez ovplyvňovania, kedze si same zazilo s otcom, ku ktoremu sa aj boji sadnut do auta
@damian85 daňový bonus poberas nezákonné, rodinné prídavky tiež, výživné neplatis a ešte aj dieťa nutis aby k tebe chodilo, super 😄 ty už radšej nič nepíš, lebo čo diskusia, to skvost.
@kavasmliekom hold ak nevieš čitať s porozumením treba sa vrátiť na 1.stupeň ZŠ a nezaťažovať tým mňa.

no žiaľ dávať ju musíš.....