icon

Doklady o príjme pri podaní o výživné pre konateľa

jessy8911
4. sep 2025

Ahojte, idem podavat o vyzivne a chcela by som sa poradit ci niekto nemal podobnu sitaciu. Treba zdokladovat prijem a ja som konatel v s.r.o.Moj plat je akurat odmena konatelovi co v cistom cini cca 62€.mam uviest len toto alebo mam prilozit aj danove priznanie z firmy. Dakujem za rady.

anonym_f31dc1
4. sep 2025

Zdokladujes svoje vlastne prijmy, nie prijmy firmy. To, ze si konatel este neznamena, ze si majitel. Ak si aj majitel a vyplacas si dividendy, tak toto vies preukazat zapisnicou z VZ o rozdeleni zisku. Kazdy legalny prijem vies zdokladovat, ked chces.
Kazdopadne budes musiet sudu vysvetlit z coho zijes, lebo zo 62 EUR to urcite nie je. Bud mas super dividendy, alebo pracujes na cernotu. A aj keby si "nevedel" vydokladovat, sud si dopocita podla zakona, tabuliek a vyzivne ti stanovi aj tak. Protistrana urcite vie dokazat na akom aute jazdis, v akom byte zijes, ako sa obliekas, ake mas konicky, ako sa stravujes, ci chodis na dovolenky a podobne.

jessy8911
autor
4. sep 2025

Ja som konatelka a jediny majitel. Vyzivne chcem od svojho byvaleho priatela, ktory odmieta platit na jeho dve deti.

anonym_f31dc1
4. sep 2025
@jessy8911

Ja som konatelka a jediny majitel. Vyzivne chcem od svojho byvaleho priatela, ktory odmieta platit na jeho dve deti.

@jessy8911 to nic nemeni na uvedenom.

draik
4. sep 2025

@jessy8911
Je jasné, že odpoveď bola v opačnom garde, ale je tiež jasné, že sa bude skúmať Vaša majetková situácia vrátane firmy. Nikoho totiž nepresvedčíte, že žijete z oficiálnej odmeny. Vašim príjmom je aj rozdelený zisk resp. možný zisk/príjem.

jessy8911
autor
10. sep 2025
@draik

@jessy8911
Je jasné, že odpoveď bola v opačnom garde, ale je tiež jasné, že sa bude skúmať Vaša majetková situácia vrátane firmy. Nikoho totiž nepresvedčíte, že žijete z oficiálnej odmeny. Vašim príjmom je aj rozdelený zisk resp. možný zisk/príjem.

@draik jasne ved ja sa to pytam len preto ci si mam nachystat nie len svoje danove priznanie nemam umysel ani dovod nieco zatajovat.