Doklady o príjme pri podaní o výživné pre konateľa
Ahojte, idem podavat o vyzivne a chcela by som sa poradit ci niekto nemal podobnu sitaciu. Treba zdokladovat prijem a ja som konatel v s.r.o.Moj plat je akurat odmena konatelovi co v cistom cini cca 62€.mam uviest len toto alebo mam prilozit aj danove priznanie z firmy. Dakujem za rady.
Ja som konatelka a jediny majitel. Vyzivne chcem od svojho byvaleho priatela, ktory odmieta platit na jeho dve deti.
Ja som konatelka a jediny majitel. Vyzivne chcem od svojho byvaleho priatela, ktory odmieta platit na jeho dve deti.
@jessy8911 to nic nemeni na uvedenom.
@jessy8911
Je jasné, že odpoveď bola v opačnom garde, ale je tiež jasné, že sa bude skúmať Vaša majetková situácia vrátane firmy. Nikoho totiž nepresvedčíte, že žijete z oficiálnej odmeny. Vašim príjmom je aj rozdelený zisk resp. možný zisk/príjem.
@draik jasne ved ja sa to pytam len preto ci si mam nachystat nie len svoje danove priznanie nemam umysel ani dovod nieco zatajovat.

Zdokladujes svoje vlastne prijmy, nie prijmy firmy. To, ze si konatel este neznamena, ze si majitel. Ak si aj majitel a vyplacas si dividendy, tak toto vies preukazat zapisnicou z VZ o rozdeleni zisku. Kazdy legalny prijem vies zdokladovat, ked chces.
Kazdopadne budes musiet sudu vysvetlit z coho zijes, lebo zo 62 EUR to urcite nie je. Bud mas super dividendy, alebo pracujes na cernotu. A aj keby si "nevedel" vydokladovat, sud si dopocita podla zakona, tabuliek a vyzivne ti stanovi aj tak. Protistrana urcite vie dokazat na akom aute jazdis, v akom byte zijes, ako sa obliekas, ake mas konicky, ako sa stravujes, ci chodis na dovolenky a podobne.