icon

Exmanželka mi nechce dávať syna

mirinoxxl
15. apr 2013

Dobrý deň.
Neviem či mi budete vedieť pomôcť ale skúsim to. Z manželstva máme 7 ročného syna S bývalou manželkou sme sa rozviedli. Všetko bolo v pohode, so synom som sa stretával, bývali sme spolu niekedy aj dva týždne v kuse. Po našom majetkovom vyrovnaní s bývalou manželkou zrazu nastal zlom. Syn bol na víkend u mňa, v nedeľu mi bývalá volala, že kedy jej malého privediem. Povedal som, že neviem a chcel by som si ho ešte nechať, čo jej potom potvrdil aj syn v telefóne. V pondelok mi volala celá hysterická, že čo si to dovoľujem, že sme sa dohodli, že pre syna pôjde do školy ona a on tam nie je. Vyhrážala sa mi políciou a sociálkou. Povedal som jej, že fajn, že pôjde na druhý deň po syna ona. Samozrejmo som ju očastoval slovami, ktoré si v tej chvíli zaslúžila. Od tej doby som syna nevidel. Sú to už dva týždne. Telefón mi berie len zriedka a občas sa mi podarí hovoriť aj so synom. Keď sa jej spýtam, že kedy budem s malým, odpovie mi tak, že ako nariadil sú. Lenže súd nariadil dohodu a ja s jej dohodou, ktorú neschvaľujem (každý druhý víkend) nesúhlasím. Čo môžem v tomto prípade robiť? Ešte by som chcel dodať, že matka syna má toho dosť na rováši. Syn keď je u nej chodieva pravidelne neskoro do školy na prvú hodinu. Tiež ho nechala čakať pred školou keď mu skončil krúžok v zime asi pol hodiny na mraze a aj ďalšie veci ako to, že mi stále píše smsky, že dieťa manipulujem proti nej a že s ním pôjde k psychológovi. Ja určite svojho syna nijako nemanipulujem. Som si vedomí toho aká je zákerná a neriskoval by som to, že by sa stalo práve to čo sa deje teraz. No a deje sa to aj bez mojej manipulácie.
ďakujem

Strana
z2
lenuska1lele
15. apr 2013

Obrátila by som sa na právnika a nie na mamičky, z ktorých 75% je slobodných alebo rozvedenych...
Držím palce nech Ti to vyjde zo synom!

mirinoxxl
autor
15. apr 2013

@elise och bože !!!

mirinoxxl
autor
15. apr 2013

@lenuska1lele asi to bude najlepšie,...
tieto názory sú nie celkom objektívne.
ďakujem

elise
15. apr 2013

@mirinoxxl väčšinou to chcu chlapi kôli tomu aby neplatili výživne pritom dieťaťu ani plienku nevymenili ked sa narodili ani nenakrmili ani sa snim nehrali.

sherynkamalinka
15. apr 2013

tak v prvom rade na striedavu starostlivost musis splnat par dolezitych podmienok ...na sr je striedava starostlivost este v plienkach a osobne sa s nou nestotoznujem. dieta ma mat vlastny domov. Co sa tyka tvojho vztahu k ex, aj ked ste exmanzelia kvoli dietatu treba normalne spolu komunikovat a nie sypat nadavky do telefonov a natahovat sa o dieta. To nie je hracka.Taketo dieta sa da velmi lahko zmanipulovat, a robi to vela otcov. maju dieta napr tyzden u seba a za tu dobu mu dovolia tolko co normalny rodic nie...decko potom pride spat k matke a matka ho moze dalsi tyzden davat do laty lebo sa nesprace do koze... Bolo by zaujimave precitat si nazor manzelky na teba. A dalsia vec, nehnevaj sa ak by mi ex do telefonu povedal ze NEVIE kedy mi donesie dieta spat, tak ho nakopem do riti. Exmanzelka ti to teraz dava vyzrat tym ze ti ho uz dva tyzdne nedala...asi to nie je prijemny pocit ze. Neodcudzujem otcov, na dieta maju pravo tak ako ma dieta pravo na otca ale tak ako otec tak aj matka MUSIA dodrziavat pravidla, pretoze nedodrzanim vznika len nedorozumenie a robenie si naprieky. To teraz vidis sam.

lenuska1lele
15. apr 2013

Chodím si sem skrátiť cas 🙂 niekedy mi ale neda zapojiť sa lebo tu sa riešia strašne bludy...
Každý z nas ma doma problém, no tu by som radu nechcela...
Ženy su niekedy veľmi impulzivne a naladove... Ak ma tvoja ex partnera možno sa na Tebe ventiluje...

louvre
15. apr 2013

@mirinoxxl Pretoze som nechapala o ake casove obdobie ti ide. Teraz trosicku chapem aj ked musim uznat ze v takychto pripadoch ked ta nepoznam a ani tvoju ex, neviem aky ste ludia , sa neda velmi radit. Myslim, ze milujes svojho syna rovnako ako ho miluje ona. Uvedomujes si ze prave preto aj ona chce travit s nim cas? Dokazes mysliet na potreby nielen svoje ale aj synove a exmanzelkine? Striedava starostlivost je vhodna len pre ludi, ktori uplne nesebecky chcu to najlepsie pre dieta. Myslis, ze sa da uuuplne spravodlivo pol na pol rozdelit cas? Dovolenky , PN-ky, OCR-ky? Aj pri striedavej starostlivosti nebudete mat vzdy vsetkeho narovnako. Tak len taka vseobecna rada . Ak ti ide naozaj o syna tak musis urobit vsetko aby si sa s exmanzelkou dohodol podobrom aby tvoj syn, ktoreho mimochodom zveril sud do starostlivosti tvojej exmanzelke nemal zo zivota peklo. (rodicov ktory sa o neho hadaju). Ak urobis vsetko preto, aby to islo podobrotky a napriek tomu to nepojde, nezostane ti nic ine ako sa obratit na sud a ziadat o upravu podmienok stretavania sa s tebou.

atinag
15. apr 2013

@mirinoxxl ked sa nedohodnete,treba sa uz len obratit na sud....dobry a starostlivy rodic,si vie presadit striedavku...ak si si toho vedomy,ze taky naozaj si,smelo do toho...mimochodom,syn uz je v takom veku,ze si dokaze povedat aj sam asi,ci by to tak chcel...odloz vsetky emocie a nechaj rozhodnut hlavne dieta..😉..drzim palce,nech to dopadne k vasej vzajomnej spokojnosti...

sisaha
15. apr 2013

@mirinoxxl za vela veci si mozes sam...to nie je podla mna o majetkovom vysporiadani. Ja to vidim tak, ze ty si dohodu nedodrziaval.. Syn ti povedal, ze chce byt este u teba a ty si jej to oznamil ako holy fakt s tym, ze nevies kedy ho prinesies. Takto sa mozes obratit jedine na sud, ktory ti urci aj presnu hodinu navratu, nielen den. A musis to respektovat. Ziadne este by som chcel, alebo este chce maly, neplatia. Pohnojil si si to sam. Keby mne povedal moj ex, ze nevie kedy mi odovzda dieta, tak ho pretrhnem ako žabu. Prepač, ale tak ti treba.

sisaha
15. apr 2013

@lenuska1lele ak raz zazijes rozchod, delenie majetku a čo obnáša starostlivosť o dieťa, tak potom tvoje rady budem brať vážne...Zatiaľ to beriem tak, že nevieš ešte o čom hovoriš 😉

mirinoxxl
autor
15. apr 2013

@sisaha prepac ale neslo o moj zaujem ale o zaujem dietata a ten je myslim nadradeny nad vsetko. On chcel u mna ostat, ja som ho k tomu neprehovaral. A ako bolo uz pisane vyssie, je uz dos velky aby si vedel povedat co sam chce a vtedy uz asi nepomoze sudne nariadenie,myslim. Jedine ak by som bol narkoman, fetak alebo nasilnik. Je mile ako sa tu vacsina z vas do mna obuva, ze nie som v prave, ale u som neraz pisal,... Som tak otec ako ona je matka

atinag
15. apr 2013

@mirinoxxl nebud vztahovacny a dotknuty zase...snad si ratal aj s touto moznostou,ze nie vsetci ti prikyvnu,ci? 🙂

sisaha
15. apr 2013

@mirinoxxl prepac, ale 7 rocne dieta už chápe stanovené pravidlá. Tak ako ráno musí vstať do školy a nevyjednáva s tebou, že nechce ísť, tak musí pochopiť, že prišiel čas, kedy ide k matke... Preto sa mi zdá, že striedavka u vás nie je vhodná.. Nie si schopný tie pravidlá totiž dodržiavať... Záujem dieťaťa ja chápem uplne inak..

hradnapani
15. apr 2013

nazov temy taky, ze som myslela, ze si syna nevidel dva roky a riesis tu dva tyzdne. Ste cerstvo po rozvode, nejaky cas potrva, kym sa vsetko zabehne. A inak ako si to vlastne predstavujes? pises, ze niekedy ste so synom aj dva tyzdne vkuse... takze ked si zmyslis ty a syn bude suhlasit, tak by si chcel, aby bol trebars u teba aj mesiac? Prepac, ale toto matky naozaj nemaju rady a negativnej reakcii sa nemozes cudovat. Okrem toho, male dieta potrebuje stabilitu a pravidelnost (aj ked sa ti to nepaci), potrebuje mat stabilne bydlisko a nie dva tyzdne u otca, tri u mamy, potom mesiac u otca a napokon bude preferovat bydlisko tam, kde mu ktory rodic ponukne viac vyhod - to sa napokon moze obratit proti tebe i proti matke.
Pises, ze syn trpi... hm, si si naozaj isty tym, ze tym ze nemohol ostat u teba den navyse skutocne trpel alebo sa mu to iba nepacilo? Ja chapem, ze mas syna rad a chces byt s nim casto,ale zial, s jeho matkou uz netvorite rodinu a zial, musite si nastavit pravidla, ktore budu obe strany respektovat, lebo ak nie, tak potom bude dieta skutocne trpiet. Takze pre teba z toho vyplyva obrovska davka trpezlivosti pri komunikacii s exmanzelkou a snad by bolo fajn sa nestavat len do tej pozicie, ze ja som ten dobry a len ona je ta zla zla zakerna, co ma tolko a tolko na rovasi. S tymto postojom u nej naozaj neuspejes pri "vyjednavani" a hlavne pri tom nezabudnite na zaujem dietata, ktory nemusi byt vzdy totozny so zaujmami rodicov.

mirinoxxl
autor
16. apr 2013

@hradnapani ďakujem za reakciu. Nejdem sa vyjadrovať k všetkému čo si písala. Zaznelo tu už viac krát, že sa máme pokúsiť dohodnúť. Asi to aj tak urobím.
Ale vyjadrím sa k poslednej vete, čo si napísala. "Presne to som mal na mysli." Záujem dieťaťa (syna) v tej chvíli bol, ostať u mňa ešte jeden deň. Vieš, mne ide aj o ten jej hysterický výstup po tom ako sme sa dohodli, že ešte jeden deň bude u mňa. Na ďalší deň sa správala akoby sme sa ani na ničom nedohodli. Do vtedy to fungovalo tak, že pokiaľ bola ona v práci na nočných alebo jej to jednoducho nevychádzalo, bol krpec u mňa a preto som písal, že to bolo niekedy aj dva týždne. Vtedy s tým problém nebol. Teraz zrazu je...
Ale ďakujem za reakciu.

lenuska1lele
16. apr 2013

@sisaha ty si aká mudra, ty to máš asi viac x za sebou...
Ako vies, ze som si niečím takým už nepresla?

hradnapani
16. apr 2013

@mirinoxxl nemas za co. Ak smiem, este by som rada nieco dodala k tym zaujmom. Je velmi dolezite rozlisovat medzi tym co chce samotne dieta (napr. ostat u teba den navyse, hoci povodna dohoda s matkou bola ina) a tym co je v jeho zaujme. Lebo nie vsetko, co chce dieta, je aj vzdy v jeho zaujme a to moze byt podstatny rozdiel. Z mojho pohladu je v prvoradom zaujme dietata to, aby malo medzi sebou korektne komunikujucich rodicov, aby zilo v pokojnej atmosfere, aby sa dohody dodrziavali (takze ak bolo povedane, ze dieta pride od ocina naspat v nedelu vecer, tak to nebude ani o den navyse, ak s tym matka nebude suhlasit, lebo dohody sa maju dodrziavat a toto sa syn tiez musi naucit). Tebe ako otcovi by malo velmi zalezat na to, aby si nevyhovel iba synovym prianiam ("lebo su v jeho zaujme), ale aby si s jeho mamou komunikoval korektne, t.j. okrem ineho ziadne neurcite vyjadrenia ("neviem, kedy ho vratim), pretoze tie ju budu logicky startovat do hysterickych vystupov. Ak si syn praje u teba zostat dlhsie, tak by ste to mali mat s matkou vykomunikovane vopred a odsuhlasene. Ak s tym suhlasit nebude, lebo je napriklad pracovny tyzden, tak to radsej zober na vedomie, synovi to vysvetli (ale nie v style, mama je zla, nechce aby si tu zostal)... lebo takto to bude v jeho zaujme (ktorou je napriklad spominana stabilita).
Uz len na zaver... moja rada, ale samozrejme, urob si ako uznas po svojom za vhodne. Skus sa prekonat a vezmi si aspon tie kazde druhe vikendy za svoje. Dodrziavaj vopred stanovene dohody, aj napriek synovym protestom a ked matka uvidi casom, ze sa moze na teba spolahnut, som si ista, ze ti s radostou povoli aj castejsie stretavanie pocas tyzdna (hoci podla mojho nazoru si ma dieta pocas pracovneho tyzdna lihat do vlastnej postele vo vlastnej izbe; vikendy su samozrejme o inom) a samozrejme isto bude suhlasit aj s prazdninami.
Nepokazte si to vsetko zbytocnymi tahanicami po sudoch, o vsetkom sa da komunikovat, ale nevyhnutnostou je obojstranna slusnost, trpezlivost a dodrzivanie slova.
PS: to, ze si teraz syna nevidel dva tyzdne a nevies kedy ho uvidis, je presnou odpovedou na styl, ako si s exmanzelkou komunikoval, ked si jej povedal, ze nevies, kedy jej ho vratis... Tak ona ti takto isto teraz tiez "odpoveda"... Preto naozaj pozor na slova... Drzte sa, dufam, ze vy ako dospeli to nejako slusne ustojite a dieta bude moct byt na svojich rodicov hrde 😉

sisaha
16. apr 2013

@lenuska1lele mas 22 rokov. Ake uz len ty mozes mat zivotne skusenosti, odhliadnuc od toho, ze dieta este len cakas? Az budes mat tolko co ja, tak sa mozme o nich porozpravat..hm? 😉

lenuska1lele
16. apr 2013

@sisaha mudrujes a vies iba ze mám 22 🙂
Tvoj vek tu uvedený nie je (preco asi?). Tipujem, ze tvoj život je malo zaujímavý preto riesis život druhým...
A napriek tomu ze nemám muža na papieri, viem, ze sa postará o mna aj o moje dieťa a neopusti ma pretože viem co chlap potrebuje aj napriek tomu ze nemám 40rokov a 7 deti. Takze nevyskakuj, mladé baby možno su oveľa lepšimi matkami a partnerkami!

sisaha
16. apr 2013

@lenuska1lele na tieto invektivy ani reagovat nebudem.., je vidno, ze tvoje spravanie zodpoveda presne tvojmu veku..

atinag
16. apr 2013

@sisaha velmi mudro.....no mohla nam dat aspon par rad do nasho dalsieho smutneho a skazeneho zivota... 😀 😀

sashabb
16. apr 2013

@lenuska1lele citujem: "A napriek tomu ze nemám muža na papieri, viem, ze sa postará o mna aj o moje dieťa a neopusti ma pretože viem co chlap potrebuje aj napriek tomu ze nemám 40rokov a 7 deti. "
-------------------------------
Na toto by som sa moc nespoliehala. To si ty mysliš, ale skutočnosť môže byť úplne iná 🤐

ivlu79
6. máj 2013

@monika15 prepač,ale nesuhlasim striedava je fajn,mat podmienky,tiež by som si dal žiadost,skus byt ty zo svojim dietatom každy druhy vikend,mam dcerku ktora ma 5 rokov,mam snou užasny vstah a to sa tomu čudujem,lebo doma namna nepočuje od byvalej nič dobre,samozrejme same blbosti.Dava mi dcerku sobotu rano o deviatej a doniest ju musim večer o šiestej a zas si pridem rano nedelu ponu do večera piatej aš šiestej hod,nedovoli jej tu ani prespat a to dcerka by moc rada,akurat nanu par krat nakričala,tak už sa jej aj boji dcerka niečo povedat,boji sa mi dat pusu bred byvalkou a tak.Ked ju odvažam nedelu domov a mam ju ešte aute už vtedy mi začina chybat lebo viem že o desat minut už snou nebudem a pridem aš o dva tyždne je to premna strašne dlho,ale čo už.

ivlu79
6. máj 2013

@usacek79 ahoj ako si napisala zenske dokazu byt hystericke harpyje, toboz matky po rozvode, tak tvojou zbranou by mal byt naopak nekonecny pokoj, ustretovost, priatelske spravanie - tym jej vezmes vietor z plachiet, nebude moct utocit, ak ty k tomu nedavas dovod... zatni zuby a bud mily, naozaj sa jej skus ospravedlnit.Tak asi takto ja som to tak skušal asi 3 roky bol som nanu fakt mily,ani jedno zle slovo,prišiel som pekne sa pozdravil,čo ona malo kedy odzdravila,mala daky sviatok napisal som jej aspon sms,aj ku dnu žien,stači že som sa trochu usmial už som sa smial ako pako,doniesol som dcerku 5 minut neskor už bolo zle,kričala namna aj pred dcerkou,ja nanu nie a ni teraz,vlastne už sa snou vobec nerozpravam,aj tak budem prenu vždy ten zly.Už som chcel že začnem nanu tak ako ona namna nakričat za bar aku blbost a len ponižovat,ale radšej kašlem na to,koli dcerke,nemusi sa nato pozerat,aky su blby rodičia.Na byvalku kašlem nech si ripe kolko chce,s dcerkou mam super vstah a ona ma nezaujima,zjej povahou nedopadne dobre.

monika15
6. máj 2013

@ivlu79 no kazdy mame svoj nazor.... ty snou chces byt mama chce byt.. je to o dietati....
hadzat ju jak zemiak raz tu raz tam....... sorry ne

nazorotca
17. feb 2014

@louvre máš to v tej hlave ohľadne ss riadne pomotané 🙂
a aj hradnapani s tebou, viete o tom guľové a radíte tu ako z partesu 😀

lussy211
2. jún 2016

Zaujímal by ma názor druhej strany ....

lussy211
2. jún 2016

@hradnapani Konečne jeden normálny názor .

Strana
z2