Je výživné 200 EUR pre 17-ročnú dcéru dostatočné?
Ahojte je podľa Vás malo 200 eur ako výživné pre dcéru 17 rocnu? Platí tak od 6 tích rokov. Pozerala som pri jeho pozícii ma asi plat okolo 3700.
Vdaka.
Koľko dostávate vy od vašich ex na takéto veľké deti?nezamyslam to minút, ale mohla by som jej viac šetriť. Ak má na to nárok.
Dávno si mala pýtať vyššie výživné. 200 eur na stredoskolacku pri jeho prijme je smiešna suma
@anonym_autor si sa skoro zbadala teda..
To bude nejaky ten multikulti, ze❓
@anonym_autor nezáleží koľko zarobí, už to pochopte, ale koľko máte výdavky. Potrebuje 600e len dcéra? Tak pýtaj 300e, môžeš aj 400e, s tým ze 300e ti bude dávať k rukám, 100e na účet a šetriť jej, ku ktorým bude mať pristup dcéra pri dovŕšení 18r.
Mám 180€ na dcérku.Ex sa urobil pred súdom chudák, podal daňové priznanie že je v strate.
Mám 180€ na dcérku.Ex sa urobil pred súdom chudák, podal daňové priznanie že je v strate.
@mamadievcatiek tak si mala zisťovať kde robi a koľko za to berie,bol šikovnejší
@anonym_autor pozri si tabuľku ohľadne výživného a vyrátať si percenta z tých 3700€. Sud sa riadi tým pokiaľ sa nedohodnete. 🙂 u nás sa to tiež tak rátalo lebo otec je lakomý chudák ktorý jej ani sirup id teploty nebol schopný kúpiť.
@anonym_autor to je vtip?
@anonym_autor nezáleží koľko zarobí, už to pochopte, ale koľko máte výdavky. Potrebuje 600e len dcéra? Tak pýtaj 300e, môžeš aj 400e, s tým ze 300e ti bude dávať k rukám, 100e na účet a šetriť jej, ku ktorým bude mať pristup dcéra pri dovŕšení 18r.
@kavasmliekom samozrejme, že sa to odvíja od toho, koľko zarába. Švagriná pracuje v Lidl, jej muž je advokát. Jedno 7 ročné dieťa, ktorého koníčky v čase spolužitia zožrali cez 500 € mesačne + bežný život a náklady. On platí výživné 700 € + všetky väčšie výdaje. Ona nedokladuje nič. Proste životná úroveň dieťaťa musí zostať zachovaná aj po rozvode rodičov a rozhodne v tom nejdú 50:50.
@anonym_autor ty vieš koľko tá "stojí" dcéra.Je na internáte, cestuje, má doučovanie, krúžky, platíš jej mobil, má brigádu?Je to malo, ale asi ti to staci...zaplatí niečo navyše vodičák, zubára?Stretáva sa s ňou, kúpi jej oblečenie?pri dnešnej inflácii som prekvapená, že za 11 r si nežiadala zvysenie
@kavasmliekom to naopak ty pochop, ze gro vyzivneho je, aky ma chlap prijem. moze mat matka vydavky na decko aj 1000€, ak otec zaraba minimalku, tak dostane stovku vyzivneho a the end. naopak, pri prijme ako uvadza autorka, vyzivne na dieta moze byt pokojne trojnasobne ako ma teraz. nas byvaly sused uz pred covidom na 3 deti na 1 stupni ZS platil vyzivne 2100€/mesacne a k tomu platil detom vsetky kruzky. co myslis, keby zarabal 1500€ schvalili by mu take vyzivne?
@anonym_autor nastastie nemusim riesit takuto vec, ale je mi zle stale vidiet , taketo smiesne vyzivne....ak rodic ktory opustil dieta nema prachy, tak je chudak a ak rodic, ktory dieta neopustil( inak by skoncilo v domove) , tak si ma cucat z prsta a proste nikoho netrapi, ci ma, ci nema prachy... a potom este blbe komenty ako si nemala brat debila...a potom dalsie, nebud s debilom....a nakoniec ake su vyberave zeny....ze im nestaci im svarny Slovak.., su zlatokopky ale nemala si brat chudaka....ja by som asi zosalela toto pocuvat ako jednorodic....za mna su vsetky slobodne matky ,aj slobidni otcovia hrdinovia!
@anonym_autor bývalý ma omnoho nižší príjem, platí na 16 ročného 300 eur
@kavasmliekom to naopak ty pochop, ze gro vyzivneho je, aky ma chlap prijem. moze mat matka vydavky na decko aj 1000€, ak otec zaraba minimalku, tak dostane stovku vyzivneho a the end. naopak, pri prijme ako uvadza autorka, vyzivne na dieta moze byt pokojne trojnasobne ako ma teraz. nas byvaly sused uz pred covidom na 3 deti na 1 stupni ZS platil vyzivne 2100€/mesacne a k tomu platil detom vsetky kruzky. co myslis, keby zarabal 1500€ schvalili by mu take vyzivne?
@matkahelka neplet tu hrušky s jablkami. Je iné, keď ma výdavky 700e a pýta 350..a iné keď ma 400e a chce 700e. Lebo on zarába. Áno, niekto potrebuje viac, a nedá sa, ale niekto chce len preto, že ho ide roztrhnúť lebo zarába 3000e. Ako som písala, môže žiadať, ale skôr by som to dala na sporenie, ako matke k rukám.
@matkahelka neplet tu hrušky s jablkami. Je iné, keď ma výdavky 700e a pýta 350..a iné keď ma 400e a chce 700e. Lebo on zarába. Áno, niekto potrebuje viac, a nedá sa, ale niekto chce len preto, že ho ide roztrhnúť lebo zarába 3000e. Ako som písala, môže žiadať, ale skôr by som to dala na sporenie, ako matke k rukám.
@kavasmliekom nic nepletiem. vyzivne sa odvija v prvom rade od toho, aky ma prijem rodic, od ktoreho sa vyzivne ziada. moze matka zdokladovat aj ponozky pre decko, ked raz ma otec nizky prijem, to zdokladovanie jej bude na dve veci. funguje to obligatne, ze dieta ma narok na zivotnu uroven rodica, takze ak otec nadstandardne zaraba, to dieta dostane nadstandardne vyzivne. ano, preto lebo ho bude matka ziadat. a nie, nemusi zdokladovat, ze na dieta minie 1200€ mesacne a aj tak dostane minimalne 600€, prave preto, ze otec ma nadstandardny prijem- dostane trebars 400€ k rukam matky a 200€ na vinkulovany ucet. takmer denne to vidim, pracujem s tym.
@kavasmliekom nic nepletiem. vyzivne sa odvija v prvom rade od toho, aky ma prijem rodic, od ktoreho sa vyzivne ziada. moze matka zdokladovat aj ponozky pre decko, ked raz ma otec nizky prijem, to zdokladovanie jej bude na dve veci. funguje to obligatne, ze dieta ma narok na zivotnu uroven rodica, takze ak otec nadstandardne zaraba, to dieta dostane nadstandardne vyzivne. ano, preto lebo ho bude matka ziadat. a nie, nemusi zdokladovat, ze na dieta minie 1200€ mesacne a aj tak dostane minimalne 600€, prave preto, ze otec ma nadstandardny prijem- dostane trebars 400€ k rukam matky a 200€ na vinkulovany ucet. takmer denne to vidim, pracujem s tym.
@matkahelka pani bude zrejme “next”, ktorej sa nepáči, že by jej second hand partner so slušným príjmom mal jeho značnú časť “odkláňať” na vlastné dieťa (to prvé)… to je tu taký pomerne bežný folklór😉už sa vidia 3x do roka na Maledivach, ale akosi to nevychádza lebo nenažraná ex si dovolí dopriať dieťaťu🤷♀️😉
200 eur sú postačujúce peniaze pre 17 ročnú, lebo + ešte tvojich 200.
200 eur sú postačujúce peniaze pre 17 ročnú, lebo + ešte tvojich 200.
@anonym_465254 ty si aká veštica, že nevieš aké náklady reálne má, ale vieš, že 400 je dosť... 🙄 toto ma vždy pobaví...
@anonym_465254 ty si aká veštica, že nevieš aké náklady reálne má, ale vieš, že 400 je dosť... 🙄 toto ma vždy pobaví...
@tiezjedna mňa vždy pobaví, že 17 ročné dievča mnohé ako ty považujú za nejaké nemohúce bez rúk a nôh .... 17 ročné dievča, keď jej nestačí 400 mesačne, nech ide na brigádu si privyrábať, po škole alebo cez víkendy sa dá ( aj cez každé prázdniny, dni voľna ). Má čas, iné povinnosti nemá. Hodilo by sa začať sa spoliehať na seba, veď nič nepadá do huby len tak.
@tiezjedna mňa vždy pobaví, že 17 ročné dievča mnohé ako ty považujú za nejaké nemohúce bez rúk a nôh .... 17 ročné dievča, keď jej nestačí 400 mesačne, nech ide na brigádu si privyrábať, po škole alebo cez víkendy sa dá ( aj cez každé prázdniny, dni voľna ). Má čas, iné povinnosti nemá. Hodilo by sa začať sa spoliehať na seba, veď nič nepadá do huby len tak.
@anonym_465254 amen. A tatko nech smelo živí 4 kur*vy namiesto vlastného decka😎 Vyhrávaš bobríka blbosti😉
@anonym_465254 ešteže si anonym. Tatko ma 3700 ale mladá nech chodí na brigády ak mame nestačí, sak možno keď pekne poprosí tak ju tam otecko hodi nejakým nemeckým autom a nechá jej zvyšok svojho obeda ;)
@anonym_465254 amen. A tatko nech smelo živí 4 kur*vy namiesto vlastného decka😎 Vyhrávaš bobríka blbosti😉
@tiezjedna ja mam pocit (ešte dupľom po tej diskusii ktorú sem hodil otec dieťaťa s tým 500€ výživným) ze niektorí si myslia ze stovka navyše tu mater vytrhne z biedy a bude si za to kupovať kabelky, chodiť na nechty a na dovolenky 🫣
@anonym_465254 ešteže si anonym. Tatko ma 3700 ale mladá nech chodí na brigády ak mame nestačí, sak možno keď pekne poprosí tak ju tam otecko hodi nejakým nemeckým autom a nechá jej zvyšok svojho obeda ;)
@bonboniera rozprávaš akoby teba otec ešte doteraz živil 🤦.
@bonboniera rozprávaš akoby teba otec ešte doteraz živil 🤦.
@anonym_465254 nie, on to nerobil ani vtedy kedy mal a neuveríš, aj keď som nemusela, chodila som brigádovať od 15tich 🙂 takže tieto anonymne mudrovacky si nechaj pre niekoho koho to zaujíma.
@anonym_465254 nie, on to nerobil ani vtedy kedy mal a neuveríš, aj keď som nemusela, chodila som brigádovať od 15tich 🙂 takže tieto anonymne mudrovacky si nechaj pre niekoho koho to zaujíma.
@bonboniera vieš, zvaliť vinu na otca, že za všetko môže on je pre teba a tvoju matku najľahšia cesta, lenže chybná. Keď tvoj otec neplatil na Teba výživné, z čoho vyplýva aj, že sa s tebou nestretával, tak asi mal na to nejaký dôvod. Verím tomu, že neopustil tvoju matku iba tak, asi mu niečo spravila ( alebo proste obaja zlyhali ) a prestal sa s tebou stýkať za to, aby hlavne ju už nemusel nikdy vídať .... ale to je fuk. Toto isté sa týka autorky.

@anonym_autor jezisi ,daj žiadosť na súd uveď sumu aká sa ti zdá dostatočná a je ,čo takéto otázky pomôžu
Ty musíš vedieť ,či ti staci a nie,že ja si myslím ,že by to mali znížiť na 45€