Kam sa obrátiť pri zanedbávaní detí?
Ahojte. Neviem kam sa obrátiť. Skúste poradiť. Bývam v paneláku v Žiline. Mesiac do zadu sa nám pod schody vonku nasťahovala /marg. Skupina. Žena a dve deti / chápete akú skupinu myslím. Otrasný pohľad na tie deti. Cca 5 ročne. Spavali pod schodami vonku na matraci. A zevraj prespavaju v zrúcanine starom bunkri. Deti vyťahujú koše. No strašne niečo. Manžel volal na políciu. Viete čo mu povedal policajt ? Že nech si ich nasťahuje domov. Takéto jednanie som skoro odpadla. Kam sa obrátiť ? Ja keď toto vidím ….. ja tuto skupinu ľudí čo si vedia iba robiť deti a potom takto. Ja by som to tvrdo strrilizovala bez milosti ! Také mám nervy. Kam sa obrátiť ?
@darinkal ahoj, mozem sa spytat, volali ste mestskych alebo statnych policajtov? Ja som mala viackrat skusenosti aj s mestskymi aj statnymi v Ziline a vzdy boli profesionalni.. treba asi este aj opakovane zavolat, bude ina sluzba, mozno poriesia. Ak ste volali mestskych, tak nabuduce statnych, treba povedat, ze mate dovodne obavy o bezpecnost, popripade ak tam boli aj nejake kradeze a tak. Este mozno aj na mesto by som napisala, mozno ich aj odfotila, aby ste mali dokazy. Je to niekde blizko Bratislavskej?
@darinkal ahoj, mozem sa spytat, volali ste mestskych alebo statnych policajtov? Ja som mala viackrat skusenosti aj s mestskymi aj statnymi v Ziline a vzdy boli profesionalni.. treba asi este aj opakovane zavolat, bude ina sluzba, mozno poriesia. Ak ste volali mestskych, tak nabuduce statnych, treba povedat, ze mate dovodne obavy o bezpecnost, popripade ak tam boli aj nejake kradeze a tak. Este mozno aj na mesto by som napisala, mozno ich aj odfotila, aby ste mali dokazy. Je to niekde blizko Bratislavskej?
@sasazu0000 ahoj. Sú to vlcince. Bulharska 6. Novobyty pri zelených vlcincoch. Toto som nikdy nezažila bývam tu na vlkoch 18 rokov. Ale takéto niečo deti pod schodami to je otras. Muž volal , písala som vyssie reakcia bola “ že čo oni s tým ma si ich nasťahovať domov “ ja žasnem.
@sasazu0000 ahoj. Sú to vlcince. Bulharska 6. Novobyty pri zelených vlcincoch. Toto som nikdy nezažila bývam tu na vlkoch 18 rokov. Ale takéto niečo deti pod schodami to je otras. Muž volal , písala som vyssie reakcia bola “ že čo oni s tým ma si ich nasťahovať domov “ ja žasnem.
@darinkal to by som necakala teda, hadam to niekto bude riesit, drzim palce. Treba aj viackrat zavolat, skor ci neskor tam bude musiet prist hliadka a aspon ich upozornit alebo co. Skus este na mesto podat podnet, popripade riesit aj cez spravcu bytoveho domu ak mate, susedom to urcite tiez vadi, alebo sa dohodnut so susedmi, ze viaceri zavolate na policiu.
Inak my napr. byvame pri Sade na Studnickach a tiez niekedy tu prespavaju pod stromami v spacakoch a kade co, ja som teda nevolala na nich este policiu, ale hliadky tu pravidelne chodia a ked ich odtialto uz niekolkokrat vyhnali, tak su tu menej casto. Nechapem preco to aj u vas neriesia.
@darinkal to by som necakala teda, hadam to niekto bude riesit, drzim palce. Treba aj viackrat zavolat, skor ci neskor tam bude musiet prist hliadka a aspon ich upozornit alebo co. Skus este na mesto podat podnet, popripade riesit aj cez spravcu bytoveho domu ak mate, susedom to urcite tiez vadi, alebo sa dohodnut so susedmi, ze viaceri zavolate na policiu.
@sasazu0000 veď toto nerozumiem. Vsetcia sú ticho. Ešte aj naša domovnicka.
Aj ja som raz na marginalizovaných volal políciu, keď cez Vianoce na seba ziapali po celej chodbe a do toho plakalo ich dieťa. Tak som volal na 158, či spravia niečo s tým, lebo malé dieťa nemôže vyrastať v takej "rodine". Poďakovali mi za informáciu, že pošlú hliadku, ale neposlali. Ale inokedy kvôli nim niekedy chodili aj dve policajné autá. A to žiadni degeši, na prvý pohľad normálni, aj pekne zdravili. Už ich deložovali, byt sa predal a odvtedy je kľud.
@darinkal a čo žasnem úplne. Že za mesuac to nikto nerieši.
@darinkal takto vyzera socialny system na slovensku - rodina potrebuje pomoc a nedostane sa jej. Na uliciach je vela deti - a nemusis hned mysliet na nejaku “skupinu”. Je to strasne smutne. Dieta v detakom domove stoji stat minimalne 1000 eur mesacne, keby namiesto toho vedel poskytnut pomoc s byvanim, stat by usetril a najma deti by neboli traumatizovane, odobrate rodicom :(
Je úžasné že to riešiš, klobúk dole, verim že im pomôžeš 🙏
@darinkal takto vyzera socialny system na slovensku - rodina potrebuje pomoc a nedostane sa jej. Na uliciach je vela deti - a nemusis hned mysliet na nejaku “skupinu”. Je to strasne smutne. Dieta v detakom domove stoji stat minimalne 1000 eur mesacne, keby namiesto toho vedel poskytnut pomoc s byvanim, stat by usetril a najma deti by neboli traumatizovane, odobrate rodicom :(
@julish aj protialkohokicke,aj protidrogove.Ale taki pomoct nechcu,ak im aj pomozes aj tak opet skoncia rovnakym sposobom zivota.Taki,co prisli ,,,len o pracu a teda nasledne o byvanie,,,prosia o pomoc hocikde a hocikoho,hned.Nenechaju to zajst az tak daleko,ze mesiace pod schodami aj s detmi.
Vies,ono je takych ludi mnoho a oni sami toto malokedy chcu riesit. U nas plno romov aj deti. Od 3r sa tulaju po meste,vyberaju kose,zobru od ludi. Minule mi jeden doslova otvoril dvere na aute,ked som nastupovala,ze chce vidiet co mam vo dverach. Aky zmysel ma volat policiu? Ziaden. Na tolko deti/ludi niet ani miesta. A za dalsie,jedno vezmu a urobi dalsie. Dalsia napr pod obchodom,s novorodencom. Podla mna rovno z porodnice tam sla. A kazdy rok s dalsim babom. Vraj 2jej vzali. Len ona ich ma uz asi 5.... Je mi luto tie deti,ale....
Ahoj, si dobry clovek, ze to riesis. Prosim, skus to dotiahnut dalej. Tvoja iniciativa moze zachranit buducnost tych deti. Mozno skoncia v detskom domove, ale bude to pre ne lepsie ako roky prezivat na ulici. Napada mi aj kontaktovat redaktora niektorej televizie. Vtedy sa veci zvyknu skutocne pohnut.Drzim ti palce. ♥️
Aj ja som raz na marginalizovaných volal políciu, keď cez Vianoce na seba ziapali po celej chodbe a do toho plakalo ich dieťa. Tak som volal na 158, či spravia niečo s tým, lebo malé dieťa nemôže vyrastať v takej "rodine". Poďakovali mi za informáciu, že pošlú hliadku, ale neposlali. Ale inokedy kvôli nim niekedy chodili aj dve policajné autá. A to žiadni degeši, na prvý pohľad normálni, aj pekne zdravili. Už ich deložovali, byt sa predal a odvtedy je kľud.
@sevrin kľud máte vy … ale čo to dieta. Traumy atd.
Ahoj, si dobry clovek, ze to riesis. Prosim, skus to dotiahnut dalej. Tvoja iniciativa moze zachranit buducnost tych deti. Mozno skoncia v detskom domove, ale bude to pre ne lepsie ako roky prezivat na ulici. Napada mi aj kontaktovat redaktora niektorej televizie. Vtedy sa veci zvyknu skutocne pohnut.Drzim ti palce. ♥️
@janka12335 viete čo ma ešte neskutočne vytáča. Či ľudom už fakt ebe sa tváriť nic nevidím nic nepočujem. Normálne sa mi zastavuje rozum. Toto je tu mesiac a ja som nevidela jeden oznam. Štaznost niečo , že by to niekto riešil !!!! Z Ľudí sa stali totálne roboty bez emócie. Chve sa mi z toho grcat !
@darinkal prečo sa staráš do cudzích veci ? Však si ich k sebe nasťahuj matka Tereza keď chceš tak veľmi pomôcť
@darinkal prečo sa staráš do cudzích veci ? Však si ich k sebe nasťahuj matka Tereza keď chceš tak veľmi pomôcť
@anonym_ba844e 🤣 matka Tereza? Za to že existujú tak nechutne obmedzení ľudia ako ty … tak preto to tu tak hnusne cele aj vyzerá. Ak by tebe nevadilo že ti pod schodami bývajú dve 5-6 ročne deti a mas sa na to prizerať … tak ti poviem , že si fest hnusný človek bez charakteru a citu. Teba by som teda nechcela stretnúť osobne.
Toto polícia asi neporieši, to skôr cez tu sociálku, keby mali kontrolu, či deti dodržujú povinnú školskú dochádzku (ak majú 5 a viac, tak musia), či majú kde bývať - keby raz prišla na kontrolu pracovníčka z upsvaru, hneď im deti berú. Inak keby mali povinnosť chodiť do škôlky, do školy, tak aj učiteľky musia vidieť, ako žijú, oni tiež by kontaktovali príslušné úrady.
@anonym_ba844e 🤣 matka Tereza? Za to že existujú tak nechutne obmedzení ľudia ako ty … tak preto to tu tak hnusne cele aj vyzerá. Ak by tebe nevadilo že ti pod schodami bývajú dve 5-6 ročne deti a mas sa na to prizerať … tak ti poviem , že si fest hnusný človek bez charakteru a citu. Teba by som teda nechcela stretnúť osobne.
@darinkal táto je asi tiež taka istá humusacka ako ti pod schodami
Toto polícia asi neporieši, to skôr cez tu sociálku, keby mali kontrolu, či deti dodržujú povinnú školskú dochádzku (ak majú 5 a viac, tak musia), či majú kde bývať - keby raz prišla na kontrolu pracovníčka z upsvaru, hneď im deti berú. Inak keby mali povinnosť chodiť do škôlky, do školy, tak aj učiteľky musia vidieť, ako žijú, oni tiež by kontaktovali príslušné úrady.
@anonym_eb7f5e už som to nahlásila pracovníčkam. Boli zhrozene že im nikto nic nenahlásil. Pôjdu to skontrolovať. Dúfam že sa to vyrieši. Fuj ako mi je z ľudí na grc sa takto chovať.
Ani sa nedivim,že to tu v tej našej krajine vyzera ako vyzera,ked niekto moze zareagovat vetou,aby si sa starala o svoje veci a nevsimala si druhych.Presne takym prajem,aby si ich nikto nevsimol,ked budu odpadnuti lezat niekde na chodniku,alebo ked im budu vykradat dom, aby vtedy isli okolo presne len taki ako oni sami, nic nevidím,nepocujem,nestaram sa🤮Chvalim ta,ze ti nebol lahostajny osud tych deti,napis sem potom prosim ta,ako to s nimi dopalo.

@darinkal nemusíš uvádzať svoje meno, daj adresu a popis čo vidíš
Cislo je v oranžovom krúžku