Kde mám poslať papiere, keď chcem dať určiť otcovstvo?

pegi221
15. sep 2015

Dobrý deň. Prosím vás vedel by mi niekto poradiť?Chcem požiadať o určenie otcovstva ale môj bývali mi nechce povedať kde má trvalý pobyt. Viem kde býva ale trvalý pobyt tam nemá. Chcem vedieť či mu môžem poslať papiere na tu adresu kde býva alebo musím na tu čo má napísanú v občianskom preukaze. Ďakujem za rady.

sissy27
15. sep 2015

ty mu žiadne papiere posielať nebudeš - takéto veci sa riešia súdnou cestou, tam nahlásiš všetky údaje, ktoré o ňom vieš... pre súd či políciu nie je zas taký problém zistiť aj jeho trvalý pobyt...
len teda na tvojom mieste porozmýšľam, či naozaj jeho potrebujem mať uvedeného v rodnom liste dieťaťa, lebo takto to nevyzerá, že ti bude ochotne platiť výživné...a predpokladám, že o nič iné ti aj tak nejde...

pribinak
15. sep 2015

Ak vieš, kde pracuje, môžeš uviesť adresu doručenia aj k jeho zamestnávateľovi, ak nevieš ani zo, nápis tak ako uvádza sissy27, ale to potom trvá trosku dlhšie, lebo polícia ma svoje tempo

Naozaj zväz, ci ti výživne ak bude platiť a nebudeš si zo musieť naháňať stojí za to, aby bol uvedený takýto otec v rodnom liste
Najnižšie výživne je cca 30 EUR

dobrovicka
19. sep 2015

sissy má pravdu. nechaj to na súdy. a nechápem ako niekto môže hovoriť: zváž si či má právo byť v rodnom liste a či ti to výživné za to stojí. KUA STOJÍ! Som slobodná matka a syn má 15 a bola som veľmi veľmi hlúpa a blbo zamilovaná, že som toto po narodení malého nechala tak a táto bitka ma čaká. Hoci má 15! Lebo mi to za to stojí! Jednak vyjsť z jedného platu a financovať študenta... finančné nároky rastú s vekom úmerne k hmotnosti a profesion. orientácii. toto zváž!
Tak isto zváž, či nemá darca spermie povinnosť niesť zodpovednosť! Do postele si nešla sama a sama si si to neurobila! Ty s budeš trápiť a on netuší čo to je prebdieť pri postieľke noc alebo riešiť doktora, alebo ako vyjsť do výplaty!
Ochota platiť výživné je jedna vec. Ale rozhodnutie súdu je to čo platí... a on bude platiť to, čo mu prikážu. A ak nie, máš nárok na náhradné a štát to bude od neho vymáhať.
Slobodná matka je u nás síce jav stále častejší, ale z hľadiska práva stále ťaháme za kratší koniec povrazu. Tradičná rodina zaniká, právo na tento stav veľmi neraguje. A pokiaľ nemáš určeného otca a výživné si v prdeli. Lebo akúkoľvek pomoc by si chcela, akékoľvek dávky... vždy je prvá otázka: máte určené výživné? platí?
Jo, hrdinkou byť je fajn pocit, keď si to môžeš dovoliť. A skús si predstaviť, ako si uštvaná líhaš do postele ... a si na to sama! A on niekde ruka hore a ... prípadne si užíva.
Je to naša hlúposť! nie hrdosť!