Kedy je rodic pre dieta hrozbou a co s tym?

milzuz
16. máj 2019

Ahojte, som cerstvo rozvedena matka dvoch deti, 10 a takmer 3 roky. Od rozvodu (cca 6 tyzdnov) otec deti o ne neprejavil ziadny zaujem, rovnako pocas trvania manzelstva. Teraz ale, ked zistil, ako je to s vysporiadanim BSM pocas 3 rokov, v ramci naschvalnosti chce deti podla rozsudku, kazdy druhy vikend. Mladsia s nim vobec byt sama nechce, starsia ma cerstvu zlomeninu nohy, je na 3 mesiace imobilna. Neviem, kde ex byva, nic. Zazemie deti unho iste nemaju. Nikdy sa o ne nestaral, jedlo, rezim, nic. Len o svoj mobil a cety. Je erotoman a ego maniak bez stipky empatie a ludskosti, jazdi opity, predpisy zasadne ignoruje, cez mesto jazdi stovkou neuvazuje seba ani deti, mladsiu stratil v aquaparku, skoro sme o nu prisli, aj ju zabudol 2x samu doma, starsiu presiel autom. O deti mu nejde, su nastroj pomsty. Len co s tym... Mam z toho vikendu hrozu. Poradte, co mozem. Socialka to vie, vypoculi si ma a tym to haslo... Hroza. Pre mna neskutocna. 😪







imobilna.Netusim, kde ex byva, zazemie deti nemaju

bluka2
16. máj 2019

A co tým chce dosiahnuť? Ak fakt nemá záujem, možno by sa s ním dalo dohodnúť na nejakom finančnom ústupku a on vás necha na pokoji.
Inak každý druhý víkend nie je až také zlé, mohlo by byť (a stále môže byť) aj horšie, žiadosť o striedavku napríklad....

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pieksamaki
16. máj 2019

Teda hlupa otazka odo mna...ved pises,ze socialka nic....ja si to nechcem ani predstavit radsej....co pises po tych skusenostiach s ich otcom...neviem vlastne poradit...na jednej strane pravo otca na deti..na druhej strane on ako osoba,ktora je nezodpovedna...s danou diagnozou...
Urcite to nie je bezny typ cloveka....mozno by som poziadala o klinicke vysetrenie psychiatrom...trvala na jeho psychiatrickom zhodnoteni..jeho vnutorne pohnutky mozu byt vselijake

majkeel
17. máj 2019

Tak teraz neviem, to si partnerov a otcov svojich deti vyberate same, alebo ich niekomu este stale vyberaju rodicia? Podla opisu uplne hrozny clovek, otazka je, preco si s nim potom dlhe roky zila a mala dokonca dve deti? Toto vsetko si o nom predtym nevedela?
Otazka je, ci mas na neho porozvodovy nastvany "cierny filter" pohladu a vsetko na nom vidis extremne negativne (tak ako si ho asi predtym videla extremne pozitivne), alebo je to naozaj pravda. Skuste poziadat nejakeho spolocneho znameho o nezaujate objektivne zhodnotenie, pomoze vam to sa pohnut dopredu.

milzuz
autor
17. máj 2019

@bluka2 Peniaze vobec, hoci ma nadstandardny prijem ako topmanazer, nepusti... A striedavka? On nechce deti, ale pomstu. Nema na ne cas a tym by sa pomstil hlavne sebe.

milzuz
autor
17. máj 2019

@majkeel Zila som s chorym clovekom, vsetko postupne vychadzalo najavo po svadbe. Ked vtacka chytaju... Mal uzasne obdobia, potom sialene. Az teraz pocuvam o diagnozach v ich rodine. Kto nezil s vysokointeligentnym psychopatom, nepochopi a nemal by sudit. Filter prenho uz nemam, som rozumna racionalna matka, co len brani mladata. Zili sme roky vlastne same, on behal po zenach a teraz toto. Preto to riesim, je to ulet..

milzuz
autor
17. máj 2019

@pieksamaki Tiez mi to napadlo. Je schopny vsetkeho. Teraz ked nema trosku mantinely uplne. Len je strasny herec a naviac jeho post v zamestnani a hlavne meno zamestnavatela je zial vsemocne. Tu rozhodne. Ale o tom posudku uvazujem. Kludne pojdem tiez, mozno sa dozviem vselico.😄

milzuz
autor
17. máj 2019

Inak som asi cakala skor radu ako kritiku, kto ho vybral ako otca. Spravy tohto typu mi prosim nepiste, potrebujem nieco konstruktivne. Ludia sa menia a casto vedia roky hrat divadlo. Ja nie som ziadna trubka naivna, pracujem s ludmi roky. Co bolo som uzavrela, teraz riesim pritomnost. Dakujem pekne za pochopenie.

mamkababkajanka
17. máj 2019

@milzuz ved ked pises, ze o tom vie socialka, tak musia mat o tom zaznamy. Tak si to vezmi so sebou na sud. Myslim, ze by to mohlo pomoct.

deti95060810
17. máj 2019

možno budeš prekvapená,ocinko si zoberie deti dva - tri krát a stratí záujem...
inak 10 r. dieťa je už pomerne rozumné, treba sa s dieťaťom dohodnúť že ti zavolá viac krát za deň ako sa majú...
ak už nebudeš vedieť ako tak informuj média - napr. STV je relácia Občan za dverami...

matabb73
17. máj 2019

@milzuz skús napísať v skupine právne poradenstvo. Tam radia právnici.

liliana363
17. máj 2019

@milzuz podla mna treba ukazat okoliu aj jeho druhu tvar. Ja osobne by som si zapla nahravanie na telefone a dobre ho ukryla. A ked sa uz bude natacat, riesit s nim preco chce deti, skratka ho vytocit, aby priznal ze nema o ne zaujem a je to len naschval. Otazky typu kto bude s nimi, kde budu, take zakladne, ale aj take aby bolo vidno ze ich chce len pre pomstu. A toto video by som potom ukazala na sude, v rodine. Musi to byt cele v sukromy aby stratil zabrany. Je to uz ale tvrdy boj

deti95060810
17. máj 2019

@liliana363 hm, nahrávať a natáčať človeka je trestné...s tým by si na súde moc neuspela...ešte by sa to mohlo proti nej otočiť....ex môže mať lepšieho právnika a maminka je v poriadnej šlamastike...

winni
17. máj 2019

Aj desať ročné dieťa môže vypovedať na sociálnej, že sa bojí otca a nechce byť s ním, na dieťa dajú viac ako na matku. Platí výživne? Ak nie, trestné oznámenie, to mu asi v tej jeho manažérskej funkcii ublíži. Ak máš normálnu pediatričku, choď za ňou, povedz jej, čo je vo veci a nech ťa vypíše s mladšou na očr, vtedy ti ju nemôže zobrať aj, keď by mala byť s ním a staršia? Na chirurgiu papier, že potrebuje kľudový režim a nech si milý otecko trhne nohou.

PS: Chce to pevne nervy, emócie odložiť na čas osamote, hlavne to neprenášať na deti. Kamaratkin ex manžel priletel z UK pre dcéru, že s ňou strávi víkend na SVK, bola chorá, matka nedovolila a nepomohli otcovi ani policajti. Tlač na úrady, nenechaj sa odbiť! Daj návrh na súd, sú aj rozsudky, kedy otec, či matka má deti, ale v prítomnosti druhého rodiča a tak veľa rodičov funguje bez problémov.

romiada
17. máj 2019

@milzuz jazdi opity? No hruza pomysliet ze takeho cloveka "stretnem" ked mam deti v aute! A inak je normalne vyskumami zistene že ludia vo vysokych funkciach vykazuju viac psychopatickych sklonov. Mojej kamoske sa po nastupe do manaz.funkcie menil chlap pred ocami az tak ze sa s nim po rokoch rozišla. Takže chapem aj Teba aj sčasti poznamku od
@majkeel
Ja by som detičkam keď budu musieť byť s nim (hlavne tej staršej) skusila povedať že nech nesadaju s tatom do auta keď s zopakuje situacia "alkohol za volantom"...už je dost velka aby to vedela posudit a rozoznať že v takom pripade hrozi nebezpečenstvo..
A nech Ti hlavne vtedy volaju, aby si po ne prišla Ty.
Podľa mňa Tvoj chlap v zasade mohol byť na začiatku OK a tieto psychoticke prejavy može mať "vďaka" tlaku vyplyvajucemu z vysokeho postavenia. V podstate zrely na nejaku psych.pomoc. Len tito vysokopostaveni inteligentni jedinci si nepripustaju ze to potrebuju. Teraz toto zaziva kamaratka tak zhruba mam predstavu ako vie taky človek ubližiť svojim egoistickym chovanim dieťaťu.
Snaži sa to vyriešiť pomocou psychologičky (ku ktorej chodi jej dieťa na terapiu)...asi bude z tych sedeni spisany nejaky posudok že spravanie otca mu za tychto okolnosti ubližuje...a to asi pojde na sud...

chcemradu
17. máj 2019

Vies...mozno treba skusit dat deti na ten vikend a ver, ze bude dobre. Je to tazke, hlavne, ak vies, ako im ublížil v minulosti. Ale ak teraz pochybi, viac ich dostat nemusi. Ak bude odteraz dobrym otcom, daj mu sancu. Majetok a deti su dva rozne pojmy.

larisalarisa
17. máj 2019

Neviem poradiť, len s vami sucitim . Poznám to dôverne. Držte sa

majkeel
17. máj 2019

Topmanager, dobre zaraba, nepusti peniaze, nema zaujem o deti,... Predpokladam, ze ste mali asi podelene modernym sposobom, ze on zaraba a Ty sa staras o deti. Kym vztah bezal, tak to bolo asi "skvele". On si uzival zarabanie, bol stedry, Ty si si uzivala venovanie sa detom. Vysledok je, ze budes mat teraz problem sa uzivit sama, on nevie co so sebou, naco su deti a ako sa o ne starat.
Tazko poradit. Ak bude s nimi soferovat opity, nech deti volaju hned 112 a nenastupia do auta. Najskor sa dohodnite na nejaky cas, ze si cez vikend zoberie deti rano a vecer ich donesie. Mozno z neho bude otec a mozno nie.

milzuz
autor
17. máj 2019

@romiada Dakujem...❤

milzuz
autor
17. máj 2019

@mamkababkajanka Socialka nic do papierov nedala, vraj mame obaja VS a dohodneme sa... Ak sa to vyhroti, pojdem tam zase, spiseme zaznam, starsia dosvedci, ze neklamem. Snad sa tomu ale bude dat vyhnut. Dnes mam rec so socialkou i pravnickou. Pisnem, ci sme poriesili.

romiada
17. máj 2019

@milzuz držim Ti palce. Je ťažke dokazať zly vplyv na deti keď je chlap elegantny, uhladeny, vie to s ľuďmi a nebodaj ma ešte charizmu aj vplyv😞. Všetci maju tendenciu uveriť, že predsa takyto vzdelany/fešak/slušak atď.nemože ubližiť. Na ňom nie je vidieť tu "vadu" ako na alkoholikovi, feťakovi... Mne tiež kym kamaratka neprečitala komunikaciu s tym jej, tak som mala pocit že prehaňa lebo je naňho naštvana. Po prečitani som zmenila nazor. A bohužiaľ je blbe keď chlapovi "zalepi" oči cudzia žena tak že ubližuje psychicky vlastnemu dieťatu.

ludmilik13
17. máj 2019

@romiada toto je to, vtedy sa to ozaj tazko dokazuje :-/ ale myslim si, ze pride na psa mraz ;)

milzuz
autor
17. máj 2019

@winni Dakujem pekne z radu❤

milzuz
autor
17. máj 2019

@romiada Presne. Navonok top, no za dverami... Clovek by neuveril.😟

milzuz
autor
17. máj 2019

@ludmilik13 V to verim. A v bozie mlyny. Tie neoklame. Snad.😟

pieksamaki
17. máj 2019

@milzuz
Jednu malu radu...zbieraj si dokazy,chronologicky si popis co sa kedy ako stalo,ako si to vnimala vtedy..potom s odstupom casu....dobry psychiater rozozna zo situacii manevrovanie a manipulaciu....je to dost narocne obdobie pre vas...ale vela veci bude dlho trvat...trpezlivost ...a rozvaznost prajem

mirka807
17. máj 2019

Zažila podobnú skúsenosť takže viem aké to máš ťažké, jediné čo by asi naozaj robila tak zbierala dôkazy ako píše baba predomnou ak by bol súd mohla by si to využiť na svoj prospech.... Držím palce tabule 😘😘😘

milzuz
autor
17. máj 2019

@winni Velmi pekne dakujem, toto potrebujem, nie kritiku a vysmech. Dakujem...❤

milzuz
autor
17. máj 2019

@pieksamaki Dakujem. Uz som s tym zacala. Hnusi sa mi to, ale uz je to nutne. Dakujem krasne🙏

milzuz
autor
17. máj 2019

@mirka807 Dakujem velmi pekne❤