Kedy súd nariadi psychologické posudky a kto ich platí?
Ahojte ženy. Chcem sa vás spýtať, ktorá máte skúsenosť, že keď súd pri zvereni dieťata do vyhradnej starostlivosťi nariadil psychologické posudky dieťaťa a mňa a ex, že dokedy boli vyhotovené od súdu. Že aká doba prešla a či ste to platíli samy. Sudca povedal že aj do 1000€ to stojí od 500€.
Ano ked ta poslu tak to stoji tych 900 eur na osobu, ty 900 partner 900 hlavne ked sa partneri nevedia dohodnut, len skoda, ze na ne potom aj neprihliadaju, su to peniaze doslova von oknom
Súd nám určil znalca. Ten dal termín cca o 3 mesiace. Posudok mal mať hotový Max do 3 mesiacov. Trvalo mu to ale 6 mesiacov lebo to bol fakt pako. Mali sme platiť každý po 500eur. Požiadala som o ulavu ktorú mi schválili a neplatila som ju.
Ešte dodám trvalo presne rok kým sme mali ďalšie pojednávanie. Ex sa odvolal a znova som rok čakala na pojednávanie. Odvolal sa znova a už je to vyše pol roka čo stále nemám plátne rozhodnutie. Na súde sme už od roku 2021....

Ja osobnú skúsenosť nemám, ale známi toto riešili vlani. Oni boli cez Upsvar/ kuratelu u ich psychologičky, neplatili za to. Mali to do cca mesiaca vybavené, ale súd sa im ťahá dodnes...