Kedy začne polícia riešiť nezaplatené výživné?
Ahojte. Pred pár mesiacmi som sem písala príspevok, že muž mi neplatí výživné. Už som konečne na neho podala exekúciu. Konečne mi chodí už aj náhradné výživné. Už v marci tohoto roku som na neho podala trestné oznámenie a do dnešného dňa sa nič na tej polícii nedeje. Dva mesiace vkuse kontaktujem raz jednu raz druhú políciu, stále si to len prehadzujú a nič sa nedeje. Nevedia mi ani povedať, kto to má na starosti. Neviem, komu mám povedať, že stále neplatí. Volala som aj exekútorke a tá mi povedala, že nemôže od neho nič vymôcť, keďže stále nepracuje. Viete mi povedať aký je postup? Už mi je dlžný 1717€. A mesačne prichádzam o 70€ kedže náhradné výživné na manželku sa asi nikde vybaviť nedá. Nemal už dávno sedieť v base? Veď prešlo od podania trestného oznámenia už vyše pol roka. Ako sa dostanem k dlžným peniazom, keď nepracuje? Týžden odrobil a zas ho vyhodili. Nonstop je opitý. Ďakujem za odpovede.
Dohľad vykonáva prokurátor.
Samotným trestným stíhaním nemusíte dosiahnuť, že začne platiť. A ak nemá z čoho a nemá majetok, tak nepomôže ani exekútor. Pokojne teda môže byť odsúdený a neplatiť. Kompenzácia je len vo forme náhradného výživného.
Dohľad vykonáva prokurátor.
Samotným trestným stíhaním nemusíte dosiahnuť, že začne platiť. A ak nemá z čoho a nemá majetok, tak nepomôže ani exekútor. Pokojne teda môže byť odsúdený a neplatiť. Kompenzácia je len vo forme náhradného výživného.
@draik ďakujem za odpoveď. Ale zaujímalo by ma, koľko ešte času musí prejsť, až polícia začne niečo robiť. Ak by ho dali do basy, tak tam hádam by pracoval s mohol platit, alebo ako to je? Po akom čase od podania trestného oznámenia ho dajú do basy?
Pri prvom odsúdení dostane max. podmienku.
@draik ďakujem za odpoveď. Ale zaujímalo by ma, koľko ešte času musí prejsť, až polícia začne niečo robiť. Ak by ho dali do basy, tak tam hádam by pracoval s mohol platit, alebo ako to je? Po akom čase od podania trestného oznámenia ho dajú do basy?
@anonym_autor to je úžasné, že mužovi chceš zničiť život ..... To by sa ti páčilo dať ho do basy a dieťa dostatočne zmanipulovať, nech vlastného otca neznáša .... Neverím že ty si dokonalá a len on je ten chybný. Hráš sa na nevinnú nech ťa každý ľutuje ale ženy sú už raz žiaľ také, že ich svedomie nezerie aj keď robia alebo hovoria niečo nepravdivé, zlé.
Ak ho aj dajú do basy čo nepredpokladám ( sú plné) tak to neznamená že začnú chodiť peniaze. V base nemusí pracovať.
Momentálne dostavas náhradné výživné ( kedysi ani toto nebolo) exekútor mu nemá čo zobrať takže čo čakáš že urobí polícia? Nájde mu prácu v base?
@anonym_autor to je úžasné, že mužovi chceš zničiť život ..... To by sa ti páčilo dať ho do basy a dieťa dostatočne zmanipulovať, nech vlastného otca neznáša .... Neverím že ty si dokonalá a len on je ten chybný. Hráš sa na nevinnú nech ťa každý ľutuje ale ženy sú už raz žiaľ také, že ich svedomie nezerie aj keď robia alebo hovoria niečo nepravdivé, zlé.
@anonym_93e3ab ty budeš nejaká totálne mimo, prepáč. On zničil celý život mne a hlavne deťom. Je alkoholik!!!! Kvôli nemu sme skončili na ulici a potom v krízovom centre. Tak sa zobuď! Čo za bludy to tu píšeš.
Ak ho aj dajú do basy čo nepredpokladám ( sú plné) tak to neznamená že začnú chodiť peniaze. V base nemusí pracovať.
Momentálne dostavas náhradné výživné ( kedysi ani toto nebolo) exekútor mu nemá čo zobrať takže čo čakáš že urobí polícia? Nájde mu prácu v base?
@bosorkabb v base nemusí pracovať?
@bosorkabb v base nemusí pracovať?
@anonym_autor no takto oficiálne áno ale len ak im to dovolí zdravotný stav a ústav im prácu nájde.
A majú nižšiu mzdu ako je minimálna a z nej naprv idú odvody,dane,trovy konania a pobyt vo väzení až následne exekúcie čiže výživné a to prioritne deťom. A niečo im ak musia nechať na útratu.
Môj kamoš robí v base a moc ideálne si to predstavuješ. Dostane podmienku a pre štát vybavené. Pre štát nie je výhodné dať niekoho do basy, sú to veľké peniaze.
Keby aj platit smiešnu sumu tak tebe o toľko znížia náhradné výživné. Čiže budeš na tom rovnako.
@anonym_93e3ab ty budeš nejaká totálne mimo, prepáč. On zničil celý život mne a hlavne deťom. Je alkoholik!!!! Kvôli nemu sme skončili na ulici a potom v krízovom centre. Tak sa zobuď! Čo za bludy to tu píšeš.
@anonym_autor
môj bol tiež alkoholik, a tiež neplatil, a tiež sa vysmieval, že bude pn a nič mi nedá.
no nakoniec si to rozmyslel, keď bol podmienečne odsúdený, a dostal termín na doplatenie.
potvrdenie o podaní oznámenia máš?
@anonym_autor
môj bol tiež alkoholik, a tiež neplatil, a tiež sa vysmieval, že bude pn a nič mi nedá.
no nakoniec si to rozmyslel, keď bol podmienečne odsúdený, a dostal termín na doplatenie.
potvrdenie o podaní oznámenia máš?
@anonym_d3f30b ano. A exekútorka napísala, že do 15 dní ma doplatiť inú pálku.
@anonym_d3f30b ano. A exekútorka napísala, že do 15 dní ma doplatiť inú pálku.
@anonym_autor
ja som tiež išla cez exekútora. chvalabohu je to už za nami, klop klop
našiel si celkom fajn ženu a ona na to dohliada.
policajti majú lehoty, čudujem sa, že si ešte nebola vypovedať ale neboj sa určite prídeš na rad. môžeš ísť osobne a trvať sa tom, že chceš vedieť, kto rieši tvoj spis. Ak však dostávaš náhradné výživné, poškodenou stranou je ÚPSVaR a ty si Svedok. Nečakaj od toho, že on pôjde hneď do basy - ak nie je v podmienke, za nejaký predchádzajúci skutok. Teraz sa často udeľujú alternatívne tresty, napr. trest povinnej práce.
@anonym_autor Vyser sa na neho. Zarob si a investuj do svojich deti. Viac energie spalis na tom a nikde sa nedostanes. Pokial nepracuje o to tahsie to je vymoct.
Ak ta 70€ polozi tak potom by som radsej inde energiu daval.
M9ja skúsenosť. Dala som ho na exe aj na policiu. Rátali odo dna podania. To sa riešilo cca asi aj rok. A v den sudu mi vypltil. Ale pozadok nemam do dnešného dna. Tym ze jic nema exekútor nevie nic vytiahnuť max mu pozastavil auto nemoze predat a jeho čiastku na dome. Prešli 3 roky a nic sa nehýbe.
@anonym_autor Vyser sa na neho. Zarob si a investuj do svojich deti. Viac energie spalis na tom a nikde sa nedostanes. Pokial nepracuje o to tahsie to je vymoct.
Ak ta 70€ polozi tak potom by som radsej inde energiu daval.
@truhlikvseved nemôžem pracovať. Som na ID, ZŤP. Mám zdravotné problémy.
M9ja skúsenosť. Dala som ho na exe aj na policiu. Rátali odo dna podania. To sa riešilo cca asi aj rok. A v den sudu mi vypltil. Ale pozadok nemam do dnešného dna. Tym ze jic nema exekútor nevie nic vytiahnuť max mu pozastavil auto nemoze predat a jeho čiastku na dome. Prešli 3 roky a nic sa nehýbe.
@anonym_0a2761 tak, ten môj alkoholik nemá nič, ani auto. Má iba dlhy. Vodičák už dávno ptadávnoi nemá.
@anonym_0a2761 tak, ten môj alkoholik nemá nič, ani auto. Má iba dlhy. Vodičák už dávno ptadávnoi nemá.
@anonym_autor oprava pradávno
Mala som podobnú situáciu, ja som však nepodala trestné oznámenie, ale úrad práce. Oni ho podali v decembri 2024 a v marci 2025 som bola 1x vypovedať. V júni už bol právoplatne odsúdený na tri mesiace s 15mesačnou podmienkou. Neviem odkiaľ si, ale mne vravela vyšetrovateľka, že majú toho neskutočne veľa, očividne je neplatenie výživného na deti veľmi trendy vec. Každopádne by som tam išla osobne, ak majú problém ťa informovať cez telefón. Máš aspoň info, kedy a s kým si spísala trestné oznámenie? Podľa toho by ťa určite mali vedieť nasmerovať.
Mala som podobnú situáciu, ja som však nepodala trestné oznámenie, ale úrad práce. Oni ho podali v decembri 2024 a v marci 2025 som bola 1x vypovedať. V júni už bol právoplatne odsúdený na tri mesiace s 15mesačnou podmienkou. Neviem odkiaľ si, ale mne vravela vyšetrovateľka, že majú toho neskutočne veľa, očividne je neplatenie výživného na deti veľmi trendy vec. Každopádne by som tam išla osobne, ak majú problém ťa informovať cez telefón. Máš aspoň info, kedy a s kým si spísala trestné oznámenie? Podľa toho by ťa určite mali vedieť nasmerovať.
@ivanabat dneska som bola už druhykrát osobne na polícii. A už mám toho akurát tak dosť! Dva mesiace telefonujem, chodím po policiách a nikto nič nevie. Nikde to nemajú. Stále si to prehadzujú z jednej polície na druhú. Vždy ma odvolávajú na tu druhú políciu a ja pendlujem hote dole bezvýsledne. Dokonca dneska z oddelenia na oddelenie a nikde nikto nič nemá.
Nerozumiem, veď keď ste boli spísať trestné oznámenie, tak ste museli dostať zápisnicu minimálne a tam uvedeného človeka, s ktorým ste to spísali. Tak by som si vyslovene žiadala toho zavolať a objasniť, že sa nepohnem z miesta, pokým mi nepovedia, kto rieši toto trestné oznámenie.
@anonym_autor oprava pradávno
@anonym_autor No nehnevaj sa. Si ID, TZP a urobíš si deti s alkoholikom... Tiež to nemáš všetko pohromade...
@anonym_autor uz ste rozvedeni? Nedavno si tu pisala ze nie, ale stale hladas lasku, idealne u panica
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-a-kde-najst-zivotnu-lasku-2/?page=8
Ak máš náhradné výživné tak trestné oznámenie podáva upsvar predsa. Keďže dlhuje štátu.
A keď si už na polícii bola tak máš predsa zápisnicu a tam je uvedené kto to rieši.
Máš zápisnicu?
Nerozumiem, veď keď ste boli spísať trestné oznámenie, tak ste museli dostať zápisnicu minimálne a tam uvedeného človeka, s ktorým ste to spísali. Tak by som si vyslovene žiadala toho zavolať a objasniť, že sa nepohnem z miesta, pokým mi nepovedia, kto rieši toto trestné oznámenie.
@ivanabat veď. Rozumiete,
@ivanabat veď nerozumiete, že prehadzujú si to z jednej polície na druhú a nikto to nemá? Jedna policia to podstúpila druhej, potom oni to poslali naspat, oni zas tým druhým naspäť, takto si to stale prehadzujú. Nikto mi nevie povedať, kto to má momentálne na starosti.
@anonym_autor No nehnevaj sa. Si ID, TZP a urobíš si deti s alkoholikom... Tiež to nemáš všetko pohromade...
@anickaaa6aaa no nehnevám sa, vôbec. Asi to tiež nebudeš mať v hlave ok. My sme manželia 20 rokov. Mám skoro dospelého syna. ID a ZŤP mám pár rokov.
A že sa z muža vykľuje alkoholik? To kto mohol vedieť? Takže, než niečo vytrepnes, tak najskôr porozmýšľaj.
@anonym_autor uz ste rozvedeni? Nedavno si tu pisala ze nie, ale stale hladas lasku, idealne u panica
@bomba36 niesme rozvedeni a ani sa nechystam sa rozvádzať.
Ak máš náhradné výživné tak trestné oznámenie podáva upsvar predsa. Keďže dlhuje štátu.
A keď si už na polícii bola tak máš predsa zápisnicu a tam je uvedené kto to rieši.
Máš zápisnicu?
@bosorkabb trestné oznamenie som podavala ja, už v marci, pretože mi je dlžný už vyše 2000€. Náhradné výživné dostavam len od augusta. Pretože som musela najskôr na neho podat exekúciu. O zápisnicu vôbec neide.
Vyššie som písala, že si to prehadzujú už dva mesiace z polície na políciu a nieje toho človeka, čo by mi vedel povedať, kto to má pridelené. Stale si to hádžu z jednej polície na druhú a nikto nevie nájsť, kto to má na starosti.
Tak počkaj ste stále manželia?
Lebo treba dať pozor na to že jeho dlhy sú aj tvoje. Nie konkrétne výživné ale iné pohľadávky.
A polícia si to pravdepodobne prehadzuje preto že trestné oznámenie podala manželka. Čaká sa podľa mňa kým podá aj upsvar a zlúči sa to potom. Lebo oni tiež podajú a policajt to vie.
Nerozumiem prečo sa nerozvedies lebo takto budeš mať o chvíľu väčší problém ako to výživné. A áno výživné na manželku z neho nedostaneš keď je takýto.

@draik