icon

Komu v závete odkázať majetok pri neistých vzťahoch?

30. okt 2025

Ahojte. Odkazali by ste v zavete svoj majetok svojmu partnerovi, ktory vas pred 4 rokmi poziadal o ruku a odvtedy sa k nicomu nema? Dnes mi povedal, ze ak by si ma zobral, tak jedine vtedy, keby som si nechala svoje priezvisko, ved nemusi o nasej svadbe nikto vediet. Nakolko nemam mamu, surodencov ani deti a vyslovene potrebujem zabranit tomu, aby v pripade mojej smrti dedil moj otec/otcova rodina, potrebujem sa rozhodnut, komu odkazem majetok. Nejakych príbuzných este mam, ale som naozaj na vazkach. Mam ho rada, ale toto jeho streckovanie ma uz nebavi. Tiez ma nejaky majetok, ale myslim,ze sa vyhyba svadbe aj kvoli tomu, aby nahodou raz nieco neslo mne. Neviem...ja by som to neriesila, ale naozaj nechcem, aby nieco islo otcovej rodine. Som sice mlada, ale auto ma zrazit moze aj zajtra. Ďakujem za nazory

Strana
z2
cyneric
30. okt 2025

Vezme si ťa iba vtedy, ak si nezmeníš meno? 🚩🚩🚩
Načo svadbu a spoločný život s niekým, kto nemá záujem o to aby o "jeho svadbe niekto vedel", preboha. V rámci závete si môžeš napísať kohokoľvek, ak nie rodinu (a v tomto prípade by som určite neodporučila ani partnera) tak niekoho známeho, občianske združenie, kamarátku/kamaráta.

mimi2018
30. okt 2025

@anonym_autor zbytočne sa tým zaoberas a keby náhodou sa ti niečo stane tak mŕtvemu je to už fakt jedno kto to zdedí.

autor
30. okt 2025
@mimi2018

@anonym_autor zbytočne sa tým zaoberas a keby náhodou sa ti niečo stane tak mŕtvemu je to už fakt jedno kto to zdedí.

@mimi2018 samozrejme, ale mne to uz z princípu jedno nie je. Ale to by bolo na dlhsie rozprávanie.

anonym_f7492e
30. okt 2025

Ty kraso😃 To co je za chuja?😃

ukgirls
30. okt 2025

skor ako co bude ked zomriem by som riesila co sa deje v case kym zijem ... a zacala by som vymenou partnera.... najst si takeho kt nebude mat problem dat ti jeho meno a pysit sa tym,ze zena ako ty si ho chce vziat .. a vtedy nemusis riesit ani majetok .. a ak by si aj ostala sama .. lepsie ako s nim .. majetky mozes dat neziskovkam .. utulku .. alebo robit nahradnu babku rodine kt ju nema etc .. je tolko moznosti .. a jedina zla je ostat s chujom akeho mas

autor
30. okt 2025
@ukgirls

skor ako co bude ked zomriem by som riesila co sa deje v case kym zijem ... a zacala by som vymenou partnera.... najst si takeho kt nebude mat problem dat ti jeho meno a pysit sa tym,ze zena ako ty si ho chce vziat .. a vtedy nemusis riesit ani majetok .. a ak by si aj ostala sama .. lepsie ako s nim .. majetky mozes dat neziskovkam .. utulku .. alebo robit nahradnu babku rodine kt ju nema etc .. je tolko moznosti .. a jedina zla je ostat s chujom akeho mas

@ukgirls aby som bola presna, nemam nejake "majetky", mam to, co bezny clovek, taka klasika 🙂 len mi teda ide o to, co som uz spomenula vyssie, mam na to vazne dovody. Partner...ked poviem, ze to je najnormalnejsi, akého som mala? Sama uz niekedy neviem, co si mysliet, preto som sem napisala. Ide mi o princip 😑

beata_k
30. okt 2025

@anonym_autor Spis zavet a odkaz to nejakej organizacii.

sissy27
30. okt 2025

@anonym_autor odkazala by som vsetko nejakej charite, alebo kludne sa nakontaktovala na nejakeho mladeho cloveka, ktory vysiel z decaku a pomohla mu k lepsiemu zivotu. Fakt radsej cudziemu ako niekomu, kto sa ku mne po 4 rokoch nepriznava.

ukgirls
30. okt 2025
@anonym_autor

@ukgirls aby som bola presna, nemam nejake "majetky", mam to, co bezny clovek, taka klasika 🙂 len mi teda ide o to, co som uz spomenula vyssie, mam na to vazne dovody. Partner...ked poviem, ze to je najnormalnejsi, akého som mala? Sama uz niekedy neviem, co si mysliet, preto som sem napisala. Ide mi o princip 😑

@anonym_autor ak si s nim len preto,ze je to "najnormlanejsie" co si mala je na case dat moznost dalsim .. ved zivot este nekonci ... treba skusit .. a niekedy je ozaj lepsie byt sama ako s clovekom co sa za teba hanbi ..

luccys
30. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor odkazala by som vsetko nejakej charite, alebo kludne sa nakontaktovala na nejakeho mladeho cloveka, ktory vysiel z decaku a pomohla mu k lepsiemu zivotu. Fakt radsej cudziemu ako niekomu, kto sa ku mne po 4 rokoch nepriznava.

@sissy27 Presne tak. Ona sa ma tvarit, ze ho vlastne ani nepozna, a za toto by mal dostat jej majetok? By ani euro nedostal odo mna.

pribinak
30. okt 2025

To fakt funguješ s takýmto chlapom? Že nikto nemusí vedieť o vašej svadbe….odpalilo mi dekel 😳😳😳😳😳
Toto by bol pre mna asi vážny dôvod na zamyslenie či chcem fungovať s týmto chlapom
Nemusí si ta vziat, ale toto je čo?

anonym_f7492e
30. okt 2025
@pribinak

To fakt funguješ s takýmto chlapom? Že nikto nemusí vedieť o vašej svadbe….odpalilo mi dekel 😳😳😳😳😳
Toto by bol pre mna asi vážny dôvod na zamyslenie či chcem fungovať s týmto chlapom
Nemusí si ta vziat, ale toto je čo?

@pribinak A pozor! Toto je vraj "najnormalnejsi" chlap, akeho mala😄 latka bola asi veeeeeelmi nizko. Asi na zemi polozena😅

pribinak
30. okt 2025
@anonym_f7492e

@pribinak A pozor! Toto je vraj "najnormalnejsi" chlap, akeho mala😄 latka bola asi veeeeeelmi nizko. Asi na zemi polozena😅

@anonym_f7492e Kriste ….tam som to ani nedočítala …..dekel mi odletel už pri tom že nikto nemusí o ich svadbe vedieť
No konečná 😳😳😳😳😳

autor
30. okt 2025
@anonym_f7492e

@anonym_f7492e no, pravdepodobne asi bola. Ale som rada, ze ta to zjavne rozveselilo.

anonym_f63022
30. okt 2025

My sme s mužom túto tému riešili a nakoniec sa to vždy vyriešilo samo. Spravte si dieťa a o dedenie je postarané.

anonym_bce9d3
30. okt 2025
@cyneric

Vezme si ťa iba vtedy, ak si nezmeníš meno? 🚩🚩🚩
Načo svadbu a spoločný život s niekým, kto nemá záujem o to aby o "jeho svadbe niekto vedel", preboha. V rámci závete si môžeš napísať kohokoľvek, ak nie rodinu (a v tomto prípade by som určite neodporučila ani partnera) tak niekoho známeho, občianske združenie, kamarátku/kamaráta.

@cyneric so mnou sa zasnúbil priateľ po 8r a musela som si dávať dole prsteň, keď som chodila ku nemu domov, aby to jeho mamu neranilo.

autor
30. okt 2025
@anonym_f63022

My sme s mužom túto tému riešili a nakoniec sa to vždy vyriešilo samo. Spravte si dieťa a o dedenie je postarané.

@anonym_f63022 aj to je riesenie, ale ja deti nechcem...

cyneric
30. okt 2025
@anonym_bce9d3

@cyneric so mnou sa zasnúbil priateľ po 8r a musela som si dávať dole prsteň, keď som chodila ku nemu domov, aby to jeho mamu neranilo.

@anonym_bce9d3 Aby... to neranilo jeho matku? 😲 Tak to musí byť radosť mať takú svorku, prípadne budúcu svokru.

anonym_f63022
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_f63022 aj to je riesenie, ale ja deti nechcem...

@anonym_autor Tak potom nerieš, keby sa ti niečo stane, vyrieši súd. Tebe to už potom bude jedno.

autor
30. okt 2025
@ukgirls

@anonym_autor ak si s nim len preto,ze je to "najnormlanejsie" co si mala je na case dat moznost dalsim .. ved zivot este nekonci ... treba skusit .. a niekedy je ozaj lepsie byt sama ako s clovekom co sa za teba hanbi ..

@ukgirls len preto s ním nie som, to zas nie, je tam toho viac, ale to sa samozrejme neda napisat na par riadkov. Ale to, ze sa za mna hanbi, to bolí.

anonym_f7492e
30. okt 2025
@cyneric

@anonym_bce9d3 Aby... to neranilo jeho matku? 😲 Tak to musí byť radosť mať takú svorku, prípadne budúcu svokru.

@cyneric Neuveritelne, ze toto dokaze niekto tolerovat. Ved to je uplne na hlavu.

deti95060810
30. okt 2025

píšeš že si mladá. načo strácaš čas s takých trúľom ktorý vypotí takú blbosť? osobne som to ešte nikdy nepočula .
nebolo by lepšie kopnúť ho do zadku a nájsť si časom niekoho normálneho? Z tohto mám pocit že sa za teba hanbí. Alebo ako to zdôvodnil? mňa osobne by takéto reči urážali.

anonym_bce9d3
30. okt 2025
@cyneric

@cyneric zomrel im otec a aby to neranilo mamu, že príde aj o syna, tak som prsteň dávala dole. Raz som ho dala dole a už som ho nenasadila. A ona o syna neprišla.

anonym_5c26a4
30. okt 2025
@anonym_bce9d3

@anonym_bce9d3 tak toto je moc. Ja by som mu ten prsteň vrátila už navždy a odišla by som

anonym_4ff89c
30. okt 2025
@anonym_autor

@ukgirls len preto s ním nie som, to zas nie, je tam toho viac, ale to sa samozrejme neda napisat na par riadkov. Ale to, ze sa za mna hanbi, to bolí.

@anonym_autor "Ale to, ze sa za mna hanbi, to bolí."

Mozes mi vysvetlit ako sa realne da pokracovat vo vztahu s clovekom, ktory sa ZA TEBA HANBI a taky vztah obhajovat? Co len jeden dalsi den? Ved aj keby mam prosteho kamarata ktoreho mam "len" rada ako obycajneho kamosa (ze ho nemilujem) tak sa zanho nehanbim. A ak sa zanho hanbim tak s nim nejdem ani na kavu medzi ludi. A nie to byt vo vztahu s takym niekym... A to dokonca ZA-SNU-BE-NA....

autor
30. okt 2025
@deti95060810

píšeš že si mladá. načo strácaš čas s takých trúľom ktorý vypotí takú blbosť? osobne som to ešte nikdy nepočula .
nebolo by lepšie kopnúť ho do zadku a nájsť si časom niekoho normálneho? Z tohto mám pocit že sa za teba hanbí. Alebo ako to zdôvodnil? mňa osobne by takéto reči urážali.

@deti95060810 zdovodni to vždy tak, ze ja som strasne netrpezliva a chcem všetko hned. Ze ved on mi povedal, ze v lete a potom o rok opat ďalšie leto a potom zase po tom a tom...a ja ked nedajbože po vyse 4 rokoch vytiahnem tuto temu, koniec - ja neviem pockat. Dnes som to vytiahla kvoli majetkovym veciam ako cisto pragmaticku vec, lebo by to bolo najjednoduchšie riešenie (romanticky sa to uz brat ani neda) a uz mal reci, ze tak ok, ale ved priezvisko si mozes aj svoje nechat a nikto o tom nemusi vediet, naco...tak sme sa pohadali, ja som ta, co rype, on sluchátka do usi, otocit sa chrbtom a nezajem

anonym_5a4954
30. okt 2025

Mnohokrát je lepšie si nezobrať ženu za manželku, lebo niektoré sú také, že majú tendenciu potom to manželstvo zámerne rozbiť a toho muža o všetko ošklbať a ešte tak mu znepríjemňovať život.

valria
30. okt 2025

Ženy, to vážne ste tak blbé či zúfalé, že tolerujete takýchto zmrdov? Sebaúcta GDE??

vilma7
31. okt 2025

A ze nikto o tom nemusi vedieť....je to fakt chuj, by som sa poďakovala za vzťah a išla ďalej.
Deti nechceš, takze partnera za kazdu cenu mat nemusíš a možno sa pritrafí raz niekto normálny.
Majetok na nejakú charitu...alebo mestu.

anonym_fc7b6f
31. okt 2025

@anonym_autor no podľa mňa nebudeš úplne v poriadku keď premýšľas nad závetom a si mladá a zdravá (ale asi len fyzicky) 😛

Strana
z2