Kto by mal odviezť deti po návšteve otca?
Dobrý deň, som rozvedená a deti sú zverené mne. Otec si pre ne chodí každý druhý víkend, keď mu to vychádza. Žiada odo mňa, aby som si pre ne potom chodila. Je to bežné alebo podľa mňa to nemá čo žiadať.. kto to tak má?
Ďakujem za odpovede
Záleží na tom, čo máte v súdnom rozhodnutí
AK nie je určené, môže žiadať, že si po dieťa prídeš
@veronikaszabova bohužiaľ toto nemáme upravené, má to byť na našej dohode.
Tak to je blbe, ze ste si to neosetrili.
V tom prípade je to ok, on si príde k tebe pre deti a ty si u neho vyzdvihneš
Ak si chcela inak, mala si si to dať do návrhu na súd
@veronikaszabova takže nemám čím argumentovať, len že nesúhlasím. Ɓýva od nás ďaleko , ja nie som skúsená vodička..
@veronikaszabova ale diky
No, nemas cim argumentovat.
@patka06 dik
Ja vozím dieťa k otcovi, a on ju dovezie v stredu do školy a zo školy chodí domov sama, pondelok a utorok ju do školy a zo školy vozí on, keďže je u neho
Ono v podstate platí čo máte v rozsudku alebo ak máte podľa dohody ako sa dohodnete. Ak sa neviete dohodnúť obráťte sa na súd. a ten rozhodne. A berie do úvahy nielen komu sú deti zverené ale aj diaľku a kto sa kam odsťahoval, prípadne môže nariadiť že prevzatie deti bude na polceste
ja som toto riesila u vyssej sudnej uradnicky, a bolo mi povedane, ze ak nie je urcene inak vzdy ten, ktory nema deti vo svojej starostivosti vzdy chodi..
"Každý druhý víkend, keď mu to vychádza" - čiže keď mu to nevychádza, nie je s deťmi ani 4 dni v mesiaci...
A čo znamená, že býva od vás ďaleko? To je cca koľko a kto sa odsťahoval ďaleko? On, alebo Ty s deťmi?
A prikláňam sa k @mirola.
@mirola diky😉
@sense dik
@caramellka 100km, ja som odišla s detmi. ..
Keď si ty odišla s deťmi, bolo by fajn pristúpiť na dohodu, že on si ich vyzdvihne a ty si prídeš po ne. Alebo mať službu raz jeden a raz druhý. Nie je fér nechať všetko na jedného, keďvsa jeden z partnerov rozhodne odsťahovať.
Súhlasím s abbey1
Ak nemáte súdom určené, malo by to byť 50 na 50
Nikde nie je určené, že chodí ten, kto nemá deti v starostlivosti - môže to byť max. osobné rozhodnutie úradníčky
@abbey1 inak sa nedalo
@abbey1 A Ty vies, preco odisla ked si trufas pisat, co je a nie je fer? Mozno bol alkoholik a nasilnik a ona nemohla inak, len vytrhnut deti z prirodzeneho prostredia a odist do 2-izboveho bytu k rodicom. Asi neodisla za milencom, kde by sa ta ferovost posudzovala trochu inak.. 🤦🏼♀️
@autorka pokial mam spravnu vedomost, ak su deti zverene do vylucnej starostlivosti jednemu z rodicov a druhy rodic si ich berie na vikend 2x do mesiaca, je dobrym zvykom, ze tento druhy 12%-ný rodič si deti vyzdvihne a aj ich naspäť privezie.
ak sa matka odstahuje vacsinou je sud da jeden vezme a druhy po ne ide alebo ten co sa odstahuje riesi rozvozy .. kazdopadne treba sa dohodnut bud mediatora alebo sudnou cestou a mat to na papiery
@kasssiopea ďakujem
@ukgirls ďakujem
@kasssiopea Trošku sa ukľudni. Odišla, dôvody vedia oni 2. Otec nemá zákaz návštev. Vychádzam z tých faktov. On musí absolvovať cestu pre deti. Bolo by rozumné, aby sa spolupodielali, pokiaľ súd nerozhodol inak.
Ja, ani ty nevieme nič viac.
Ani by ma nehlo. Pride si pre Dieta a vrati dieta k matke. To je obvykle. A ked nie, tak na sud a on to určí ako to bude. A vobec nechapem, ked vie, ze nesoferujes nejako daleko, aby to od teba žiadal. A tych par dni co ma v mesiaci, Akoze 4 dni v mesiaci, tak moze zdvihnúť rit. Ty beháš okolo dietata dalsich 26 dni v mesiaci. A toto by som mu aj povedala.
@abbey1 ja sa naozaj ukludnovat nepotrebujem, citim sa ako zenovy majster 😃 Ty si ale radsej zisti okolnosti a to "viac", kym sa rozhodnes pisat o ferovosti, aby si nahodou neradila vychadzat v ustrety niekomu, kto si to nezasluzi 😉
@kasssiopea ani ty nevieš dôvody ale scenáre už tu vypisuješ...

Co mas napisane v rozsudku??