Kto môže byť svedkom na stretnutí dieťaťa s otcom?
Ahojte. Prosím vás o radu. Ex začal chodiť po 8 mesiacoch za synom(4,5) roka. Syn to zvláda zle. Nechce s nim byt, plače, po stretnutiach je výbušný, chce stále mňa, bije si rukami hlavu. Chcela som na stretnutie prizvať kolíznu, odmietla, vraj to nerobia. Poraďte prosím co robiť? Kto môže byt ešte ako svedok? Ako môže sociálne hájiť záujem dieťaťa keď to reálne nevidia???? Načo je vôbec sociálna kuratela???
Otázka je, aký pohľad na otca (exa) dieťaťu (aj podvedome, nemusí to byť vždy zlý úmysel) vtláča matka. Pokiaľ s ním nemá dobrý vzťah, tak aj dieťa to cíti, i keď ten otec sám osebe môže byť voči dieťatu úplne ok.
Nesúhlasím s tým, že je to matkina 'kapusta'. Moja dcéra otca milovala, tešila sa naňho každý víkend. Mne záležalo na tom, aby boli spolu čo najviac, nemala som problém, aby za ňou prišiel kedykoľvek mimo súdom určeného víkendu. A on chodil kedy tedy v nedeľu okolo obeda, nemal v sebe ani toľko slušnosti, aby dal vedieť, že nepríde v sobotu o 9ej ako má. Dcéra mala 6, každý druhý víkend pripravená, v piatok v noci od radosti nespala a v sobotu zas nespala od smútku, sklamania, nervov. Časom to dospelo do štádia, že dnes, keď má 16, už oňho nestojí. Kto je za tento stav zodpovedný? ja? ktorá som ju zakaždým chlácholila, vymýšľala si blbosti prečo asi neprišiel? presviedčala ju, že ju určite ľúbi? odžila som si každý jej amok, kedy sa na ňu vykašľal. Ako viac sa dá dieťa pripraviť na stretnutie s otcom, ktorý o svoje dieťa nestojí? evidentne ste to nezažili, keď tu dávate také bludné rady a matku namiesto podpory osočujete. Môj druhý manžel sa o dcéru stará ako o vlastnú, dal by jej všetko na svete a hlavne jej venuje svoj čas, takže si vie sama porovnať, ako sa otec má/nemá správať. Jej vlastný otec jej ani k 15 neprišiel poblahoželať, nevezme ju na Vianoce. Nedávno sa ma opýtala, prečo som ju klamala a tvrdila jej, že ju má rád 😞 za uplynulé tri roky s ňou bol dokopy asi 10x na max 30minút. @andreastaronova neviem ti poradiť, skús sa opýtať v právnickej poradni tu na MK. Držím ti prsty 🫂

@stormie Ano