Kuratela drží stranu narcistickému otcovi
Ahojte … máte skúsenosti s tým či a ako sa dá vyhrať “boj” s človekom, ktorý má účelový záujem o dieťa, keď mu navyše z nejakého dovodu drží stranu aj kuratela, hoci nikdy nič nesplní z toho, čo sľúbi!? Neviem, či toto nie je väčšia bolesť, ako zistenie, že ste boli v hre a nie vo vzťahu. :(
@wvwv a mama je úplne nevinná, chudinka, starajuca sa, vždy všetko urobí super, nenadava na otca svojich detí...
@wvwv A aky je tvoj zaujem? Lebo pokial viem, tak kuratela zastava zaujmy deti. Ma zaujem kuratela o to, aby neboli deti v tvojej starostlivosti? Ci ako to myslis.. tiez by ma zaujimalo, ci ma otec v skutocnosti aj diagnostikovanu poruchu osobnosti (co samo o sebe neznamena odnatie rodicovskych prav)
@wvwv Zaujima ma, ako to vidis ty. Ci si cakala, ze tu vsetky budeme s tebou suhlasit? Ci aj my hajime otca? Poviem ti takto, velmi dobre tie panie z kurately vedia, kedy zena broji proti otcovi a vtedy kvoli dietatu sa postavia viac na stranu otca. Otec ma rovnake pravo na dieta a aj na striedavu, ako ty. Ze na otca pre pracovnickami kurately nadavas, ociernujes ho - nic k veci nepomoze. Aj keby si mala klinicky posudok, ktory oznaci orca dietata na osobu s poruchou osobnosti - tak ani v tom pripade sud nemoze obmedzit jeho rodicovske prava. Ak by nebol schopny sa o dieta postart - napr. z dovodu zavislosti, psychiatrickej diagnozy, asocialnemu spravaniu - vtedy sa to zohladnuje. Ja ti uplne rozumiem, ze sa to nepaci predstava striedavej, ale musis sa zmierit s tym, ze pri rozvode prides aj o cas straceny s detmi. Ale v prvom rade mysli na dieta, aj nedokonaly otec je stale otec a moze dat tvojmu dietatu do zivota viac, nez teraz dokazes pochopit.
Ze chudence deti,vzdy si to pri takychto rodicoch odnesu len a len deti.Kompromis vo vasom pripade asi nepripada v uvahu,preto si budete robit obaja na prieky.Ani jednemu Vam nejde o dobro deti,lebo tie potrebuju oboch normalnych rodicov.
@wvwv Tak ale odpovedala si na otazky? Popisala si konkretne situaciu? Ja ti nechcem zle. Sama si tu situaciu komplikujes. Otca si nazvala narcistom. Nic konkretne okrem vseobecnych obvineni kurately a otca si nenapisala? Ako inak to brat, ako pristup "nasranej" matky, co vidi cervene sukno? Aj na mna len utocis. Toto ti nepomoze. Tak opis blizsie sviju situaciu, ak chces relevantnu radu.
Buď konkretnejsia.Pri deťoch je vždy jedna strana, alebo obidve nespokojné.Ja by som bez právnika na súd ohľadne deti nesla
čím si to tie deti zaslúžili..........
@wvwv a čo robí zle ten otec? Len to, že pracuje a nemôže byť s dieťaťom každý deň a nechá ho napríklad s babkou, či dá do družiny? Alebo že mu nekúpi najnovší mobil, aj keď by veľmi chcel? Alebo mu nedá jesť, nemá kde spať, nepusti ho do školy?
@wvwv vyhrať sa dá tak ze si dáš vypracovať posudok od psychologicky sama navstivis úrad a porozprávaš sa s nimi a v prvom rade musíš za každých okolností zachovať pokoj aj keby ta jeho pravnik chcel vyviesť z mieri.SAma som si tym nedávno prešla.
@wvwv navrhla by som znalecké dokazovanie ci je pre dieta vhodná striedavá starostlivost. Lebo nemoze mat nejaky vztah k otcovi, ked sa s nim malo stretáva. Postup sudu nie je spravny. Naco dava sud otcovi tolko casu, kludne mohol sud rozhodnut a rozsirit styk. Ale ked sa dieta nestretáva s otcom aspon tie cele vikendy a zrazu ho da sud do striedavky, bude mat z toho akurat traumu. Z toho správania otca je zrejme, ze mu nejde o dieta ale aby nepaltil vyzivne. Toto musi byt jasne aj sudcovi. Otcovia, ktory maju zaujem o reálnu striedavku sa snazia trosku inak aby mali co najlepsi vztah s dietatom, snazia sa travit s nim co najviac casu, chodia na rodicovske, ucia sa s detmi, deti su u nich cez vikendy a dovolenky. Potom to je pre dieta prirodzene, ze je tyzden u matky a tyzden u otca. Na toto treba dobreho pravnika, ktory sa venuje rodinnému pravu.
@wvwv
Žiaľ, áno, stretla som sa s tým osobne. Keď som podala návrh na určenie výživného a úpravu styku, 2 pracovníčky z kurately prišli na „obhliadku domu“, aby zistili, v akých podmienkach dieťa (dcéra) žije. Počas návštevy im „nechtiac“ vyletelo, že u môjho ex neboli a ani nepôjdu.
Na súde ex nesúhlasil s výživným, pretože žiadal striedavú starostlivosť. Keď sa sudkyňa opýtala prítomnej pracovníčky z kurately či má ex vhodné podmienky na bývanie pre dcéru, tvrdila, že áno. Okamžite som sa ozvala, že určite nemá, vzhľadom na to, že žije v podnájme s ďalšími dvoma mužmi. Ex má pre seba vyhradenú len jednu izbu, pričom kuchyňa a kúpeľňa sú spoločné, a navyše je tam aj pes.
Striedavá starostlivosť bola napokon zamietnutá. Ex môže dcéru vídať každý druhý víkend, bez prespávania.
A dieta ma kolko rokov? Co hovori dieta? Chce travit viac casu s otcom?
@wvwv kým som dopísala, rozpisala si sa. Takže v tom prípade by som si zaobstaral právnika, lebo s takým mužom ťažko. Sudca nemôže len tak zamietnuť striedavu, keď kuratela ma na to iný názor. Išla by som s dieťaťom aj za psychológom a nech sa samo vyjadrí, čo chce. Môžeš navrhnúť aj to, že chceš neobmedzený styk, aby otec dokázal, že ma skutočný záujem o dieťa, nech sa zaujíma hocikedy, alebo proste mu dat priestor, nech si získa dieťa, nech ta presvedčí, že dieťaťu to neublíži.
To, že býva v podnájme, alebo len pár mesiacov, nehrá úlohu, ak mu tam dá posteľ a nejaké miesto na učenie, skriňu, to im stačí. Mali sme to rovnako. Manžel má v striedavej syna, tiež sme dlho bojovali, jeho ex nechcela len kvôli tomu, že žil so mnou a pre syna to vraj nie je dobre. Teraz je radšej u nás ako u mami. Manžel, však, výživné platí naďalej, lebo ma oveľa vyšší príjem ako ona. Jedine tým sa uspokojila a umožnila manželovi aby syna mohol mať viac ako raz mesačne.
Môže sa stať že pani soc.pracovníčka nadržiava oteckovi mne sa tak stalo chodila som s malím k psychologičke ktorá napísala negatívny posudok zo sedení zo synom usúdila že naozaj nie je vhodne to a to prišiel súd a pani pracovníčka sa ma ešte pýta naozaj si to nechcete rozmyslieť a dať ho otcovi vtedy a vtedy? Pozeram sa akože vážne? Tak som sa ozvala že či náhodou nedostala od psychologičky posudok zo sedení ona ho ani nespomenula že ho má vravim ja veľmi dobre viem že ste ho dostali aj čo v ňom je ona bola tycho a už som nemusela súhlasiť s jej návrhom predpokladám že otecko dal úplatok kedže sa nepostavila na stranu dieťaťa smutne ale zažili sme.
@wvwv rafinovany taky moze byť ze si nepomozes. On bude na kazdeho iný presne dokonale sa vyjadrovat a ty tvoje reakcie bud kludna lebo len si pohorsis. Ak je hajz..... tak chce aby si bola nervozna. Bud kludna..ak aj neskor dieta vyciti co je zac. Ver mim. Len bud kludna on potrebuje tvoje nervy stres, tak ho nedaj.

Diagnozu narcis stanovil kto? Kliník? Psychiater? Alebo?