Má manžel právo zobrať dieťa bez môjho súhlasu?
Ma pravo manzel zobrat male dieta, ktore este nerozprava nez mojho suhlasu jeho rodicom?
Cesta autom trva niekolko hodin.
Dieta dokaze zaspat len so mnou, je narocnejsie.
Manzel jazdi s reboarderom v smere jazdy, ked nie som pritomna, vzdy ked sa da tak min. 140 kou.
Ako sa mozem branit?
Na koho sa mozem obratit, ked mi vezme dieta bez mojho suhlasu?
Dakujem za slusne odpovede.
@beata_k a keď sme už pri tej rýchlosti, autorka píše ze dieťa je otočené v smere jazdy vždy keď nie je prítomná, ok to zisti podľa inštalácie sedačky, ale asi s nim otec jazdí častejšie ako 1x do týždňa, a ako vie ze jazdí 140? No po meste asi ťažko, takže ho určite nevozi iba do susednej ulice, skôr sa mi zdá ze problém bude v tom ze berie dieťa k svokre.
@beata_k to neviem posúdiť, a ani nikto tu na MK, stat sa môže zle aj matke, do mňa naburala ženská, z vedľajšej ulice, lebo si nevšimla ze je na vedľajšej, jedine šťastie bolo, že pre malú do škôlky išiel v ten deň tato,
@som_realistka Po meste tazko?
https://www.cas.sk/clanok/2768743/smrtiace-pekl...
Autorka si svojho muza asi pozna. Ziaden normalny otec by nevzal dieta matke na x hodinovu cestu z trucu.
@dadis nie, 140 som nešla NIKDY. Fakt NIKDY. A NIKDY som nemala autosedačku v smere jazdy. Starsi od 4rokov a mladší má 1.5r a jazdi v protismere. A vies preco? Leno som bola ucstnicka nehody kedy ko*ot v meste prekrocil rychlost a vpalil do nas zozadu bez brzdenia Následky mam doteraz hoci to už je zo 10 rokov. Předpisy som dodržovala aj dovtedy ale odvtedy duplom. A hlavicka malému v sedacke letela aj tak - a to bola rychlost do 70km/h
@pink_lady si robíš rit🤣🤣🤣teraz, po dlhšej dobe som išla po sk diaľnici a civelaa som, ved 130 nešiel nikto.... Zase kvôli 140 netreba hysacit. Tých 10 km ani policajti nerobia cirkus. Skôr by som chcela vidieť, dievčence, či reálne chodíte pri školách 30 a cez BA 50tkou a na vybraných miestach 30🤣🤣🤣🤣🤣istee. A na nemeckej diaľnici by si co robila? 140 nie je nič strašné. A ani nejaké extra prekročenie. Neviem koľko má dieťa autorky rokov, ale snáď nie sú oadnuti na hlavu a vedia sa dohodnúť, namontovať sedačku, pripnúť dieťa a ist. Ci sam otec, či mamám, či spolu, či v smere, či protismeru, preboha, ved sa dohodnú dve dospelé bytosti, rodičia. Ja osobne by som malé dieťa do 7 rokov dala do protismeru. Žiaľ, môj už má 9,uz sa nezmesti.
@beata_k no myslím, že ak chce muž autorke urobiť na truc, tak určite zvolí x hodinovú cestu s "vrieskajucim deckom" väčšina mužov neznesie ani keď im dieťa plače v aute cestou z jasli.
@pink_lady tak v ba asi na dávaš stále.... Žiaľ. Prechod to je zbytočnosť na sk. Prekracovanie rýchlosti? Véd NIKTO nejde 50,ale že nikto, keď idem ja, tak ma predbiehajú, pripadne trubia...je to žiaľ tak. Aj keď mne to je proti srsti, ja som dostala minule pokutu, našťastie 20 eur. Išla som 44....v zóne 30,nikde nikto, iba schovaní policjti. Takže ja už jazdím s tempomatom a mam v paži každého, dám 50 a idem, dám 30 a idem. Ale po diaľnici fakt idem aj 140,nie stále, ale idem. A diaľnica knswncu, kde máš 110🤣🤣🤣máš to tam vidieť.
@som_realistka presne…chcem vidiet takeho muza. Podla mna tuto cestu to dieta ani neabsolvovalo este, len autorka sa brani.
@maciatkolulu prosím ta neporovnavaj nemecke a slovenské dialnice...tam je povolena vyssia rychlost ale aj cesty ine. A preco Slovák po prekroceni hranic v momente rychlost dodrzuje? To je staré známé...v takom Rakousku by nemal na pokuty 😉 a nie policajti maju v meste nastavene na 60 to viem ale na dialnici spokutovali byvaleho za 135, tak na to sa nespoléhaj...
A ženy jazdite si ako chcete Ked je prázdná dialnica...len dufam že ked vyletite z cesty budete v aute same... Alebo ked slosobite nehodu nebudem v tom druhom autě já...toto je maximalne chrapunstvo
Toto nevyzeta na fungujuce manzelstvo...
1. Preco nemozes ist s nimi?
2. Kolko ma dieta? Uz to nebude par mesiacov, zrejme rok, dva?
3. Je problem manzelovo spravanie, alebo svokrovci?
Takze ano, moze ist, voes kam idu, neunesie ho. Skus sa ukpudnit. Posli mu videa k protismernej jazde.
@pink_lady v tom rakúsku som dostala 20 eur.
Počkaj, podľa teba v meste je ôk prehucat 60,ale na diaľnici 140 je smrť.. Dobre, tak sa nemáme o com baviť. Inak je to naopak, na diaľnici je tolerancia väčšia ako v meste, ale dobre. Je to dosť logické. Ja by som pokutovala práve v tom meste a opakujem chcela by som práve tie co toto najviac hulakaju ako idú v zóne 30 naozaj tridsiatkou.... Ale sme mimo témy. Na dávaj menej, najmä ked máš dieťa v aute, lebo v tej BA, alebo aj iných mestách a obciach asi na dávaš non stop.
@maciatkolulu prepac ale ja som nenapsala že je v poriadku ist v meste 60, ale že viem že policajti maju nastavene na 60 - to bola reakcia že z 10 nerobia vedu ani policajti.
A ano mas pravdu, nemame sa o čom bavit - ja rychlost fakt dosrzujem - viem co znamená naráz v cca 60km rychlosti zozadu. Nechcem sposobit nehodu druhému ani sebe či svojim detom. A každý KTO rychlost vedome překračuje, je arogantny blbec. Inak, to že policajti maju v meste na 60 je kvôli předpokládanej chybě, nie že toleruju rychlesjiu jazdu. A či věříš alebo nie, v zóně 30 idem 30, v meste 50 , a realne menej, o cca 4km/h, kedze tachometre sú schvalne nastavene trochu vyssie. Využívám obmedzovac rychlosti 😉a je mi fuk že sa za mnou niekto tlačí a či som.v Blave či v Prahe
@sense a 30tkou...jasne,nie som zastav a žiadneho extra porušovania, ale 10 km na diaľnici mi nepríde také hrozne
@pink_lady ja predpisy dodržiavam max 5 viac co je tolerancia. Za 20 rokov som nemala žiadnu nehodu, a pokutu za rýchlosť až raz aj to najnižšiu keďže po odčítanie tolerancie som prekročila až o 1km. A práveže hlavne v meste a medzi dedinami som videla ako sa na Slovensku dodržujú rýchlosti. Kde si každý druhý mysli ze cesta patrí len jemu alebo potom opačne extrémy kde ide niekto mimo obce 50 hoci môže rýchlejšie a keď ho chceš obehnut tak pridá. A to ze autorkin muž zobral dieťa k rodičom neznamená ze ho uniesol. Toto manželstvo ale nebude ukážkový manželstvom. Lebo v normálnom vzťahu nezoberie otec dieťa bez vedomia matky a naopak matka nebude brániť otcovi ist niekam samému s dieťaťom a už vôbec nie k starým rodičom. Autorka sa neozýva lebo zjavne nedostala odpovede aké cakala
@maciatkolulu ja jazdím max plus tolerancia aby som nedostala pokutu keďže u nás je radarov až až.... Ak niekto jazdí plus 10 pokiaľ nejazdí jak magor ze si myslí že cesta je len pre neho je tiež jeho rozhodnutie. Ale na fb sa to len tak hemží gerojmi ktorí potom vypisujú aku pokutu majú čakať ako naposledy hrdina obieha na semafore lebo sa podľa neho pred ním stojace auto pomaly rozbiehali a odfotilo ho,
@sense ale ja osm hned v 1.prispevku, este včera myslim napisala že tu je problém aj medzi nimi evidentne , a že to treba vyriesit komunikaciou. Mna len vytaca ak niekto ospravedlňuje rychlu jazdu, že nikto vedome neohrozí dieta...Ako ak je v aute sám a cesta prazdna nech si jazdi každý ako chce - stromov aj krizov pri ceste je už dost...
@beata_k nie, otec je hajzel, čo chce zobrat svoje dieťa k svojej matke, ako to babke, je to spinavec😃🤣nedá mu bio mrkvu a ta beštia decku upečie buchty aaaaaa z bielej múky!!!!!! Vezie ho zaručene 200km/h rýchlosťou ľahko pohodené na zadnom sedadle. Dieťa nebude spat ani minútu, bude jacat a plakať. Ja len rozmýšľam ako ta matka mohla takejto nestvure nohy roztiahnuť a ešte ist na plno a urobiť si dieťa s tak to niecim🤣🤣🤣❤️pardon, musela som...
@maciatkolulu Hmm keby si aspon vtipna bola, ale ani to nie si.
Mas plny MK diskusii o otcoch co pri striedavej starostlivosti spravia bars co len aby platit nemuseli. Absolutne sa o dieta nevedia postarat, ale mstia sa zene cez dieta. Je pekne, ze ty nemas zlu skusenost, ale ano, autorkin muz moze byt korunovany hajzel, nie len hajzel. Ty nikdy nevies co sa u nich doma deje. Je jedno cinske prislovie. "Iba hlupak sa smeje tomu, comu nerozumie"
Pekny den ti prajem.
@beata_k vážne? Tak sa pýtam, prečo si tie ženy robia deti s takýmito indivíduá i a ešte sú aj v manželskom zväzku? Myslím si, že je plný koník hlúpych ženských, čo sa všemocne snažia zabrániť styku so svokrou napríklad. A žiaľ, ja sa nesmejem... Je to smutné a veľmi, chudata deti, ženu neľutujem ani trochu. Apropo, som rozvedená. A pricetny otec si neohrozí vlastne dieťa, akolvek môže robiť priečky, ale neohrozí.... Cvok áno, ale cvikom musel byť pravdepodobne aj pred otcovstvo, takže...

@som_realistka Len ja sa skor obavam, ze jej muz nie je tak celkom milujuci otecko, co dba na bezpecnost dietata.