Dobrý deň.Potrebujem poradiť....V novembri som si podávala o zvýšenie výživného ,ktoré mi nakoniec teraz v januári súd odklepol na výšku 200€na 11 ročné dieťa.Otec dieťaťa pracoval do doby kým mi výživné nezvýšili.Teraz prišiel o robotu a povedal ,že si ide podať o zníženie .Má šancu keď je nezamestnaný aby mu znížili??? Pracovať sa mu nechce .
Bolo by mi povedané ,že bol na PN a bol mimo hodín určených na vychádzku vonka tak ho niekto nahlásil a bol vyhodený z roboty keďže dostal bývanie od zamestnávateľa
@ucholacik bolo mi povedané ….to je aká veta? Kto ti to povedal? Zuza s Marou na trhu? Či Fero s Misom v krčme na pive?
Však napíšem, mam info od zamestnávateľa, alebo známy vie, ale bývalý kolega ….vsak ty na súde budeš touto info operovať ako s hlavným dôvodom, že vďaka svojej chybe Rusiek o prácu
@ucholacik ja ti poviem len toľko, že pokiaľ on je na plnom ID, takže robiť nemusí a v tomto prípade verím tomu,že mu výživné znížené bude.
@tulipanik12 nie nie je na plnom ID iba na čiastočnom...Tak ja dúfam,že mu znížené nebude
@tulipanik12 aj môj bývalý bol na čiastočnom ID po operácii chrbtice a súd mu síce výživné neznížil, no po mojom návrhu na zvýšenie ani nezvýšil 😞
@ucholacik tak sa trosku snaž vyjadrovať tak presnejšie a jasnejšie
To, že ho vyhodili lebo nedodržiaval PN bude tvoj hlavný argument, hlavná zbraň. Tak si to skús spísať, aby to malo hlavu aj pätu
Je iné ak by ho prepustili napr pre nadbytočnosť, alebo by sa rušila prevádzka, ale toto bolo porušenie ZP. Čiže pracovať môže.
Napr môjmu ex súd povedal, že keď si vedel spraviť toľko deti, tak si vie nájsť aj lepšie platenú prácu a zvýšil mi. Viem, nie je to odpoveď na tvoju otázku, ale všetko závisí od sudcu, ktorého dostaneš
@ucholacik veď ai moze najst inú prácu, nemusi sedieť doma
To nie je dôvod na zníženie výživného
Otázka je prečo prišiel o prácu?
Dôvodom by bolo ak by napr pri úraze prišiel o prsty na ruke a mal by znížené šance na trhu prace či by kvôli tomuto už nemohol vykonávať svoje doterajšie povolanie
Alwbo by prišiel o podstatnú časť zraku, bol dlhodobo PN, ale to te prišiel o prácu samé o sebe nie je dôvod