Majetkové práva po rozvode
Zdravím.. Moja otázka znie: Mám právo na polovicu rodinného domu po rozvode ak dom manžel kúpil ešte pred uzavretím manželstva?
V dome spolu žijeme 4 roky a máme 2 malé deti.
Po hádke ma vkuse z domu vyhadzuje .
@anonym_autor nie
určite nie
Tak môže ťa vyhodiť , keď je to papierovo len na neho. Podnájom by si prípadne riešila , prácu, jasle a podobne
mas narok len na to co ste do domu dala pocas manzelstva .. ak si tam dala soje uspory spred manzelstva treba to dokladovat ... ak dom na teba neprepisal mas smolu je jeho.. zacala by som hladat zadne vratka lebo jedneho dna na tej ulici skoncis ..kedze ta uz po ta kratkej dobe vyhadzuje
"Vyhodiť" Vás môže po rozvode.
Aj ked je to jeho nehnutelnost, vyhodit vas teraz nemoze, zakon chrani manzelku s detmi
Ak sa rozvediete, tak mas narok na polovicu splatok hypo, ak je platena. Dalej na peniaze, ktore si do dou vlozila zo svojho (uspory spred manzelstva, dedicstvo) a vies to vydokladovat.
@anonym_autor pre teba je to asi prakticky jedno, či ťa vyhodi teraz alebo po rozvode. Keďže ti ide asi o to, že sa nedostaneš k žiadnym peniazom, keďže je to len jeho nehnuteľnosť
Tam si asi smerovala otázku
Či máš rátať s nejakými peniazmi
Modré z neba by si nechcela?
Až po rozvode teba vyhodiť môže, ale deti nie.
Kupil ho za hotovost, alebo na hypoteku? Ak na hypoteku, tak vsetky spatky, ktore sa platili uz pocas manzelstva z BSM si mozes ciastocne narokovat. Rovnako vsetky rekonstrukcie, ktore isli z BSM.
Cize na nehnutelnost ako taku narok nemas, ale na financne vyrovnanie, ak sa do nej davali peniaze mas. Ale nebudu to velke peniaze, ani ak je na hypo, kedze tam zijete len 4 roky. To ak aj splacate, predpokladam, ze hypo by bola na 30 rokov, cize je este malinko z toho splatene.
Ak sa rozvediete, tak mas narok na polovicu splatok hypo, ak je platena. Dalej na peniaze, ktore si do dou vlozila zo svojho (uspory spred manzelstva, dedicstvo) a vies to vydokladovat.
@anonym_autor Presne ako pise @zuzanaete. Mas narok na polovicu splatok pocas manzelstva. Ale myslim, si ze by teorticky to mohlo byt este pri najhorsom minus 0.5xodhadnuty teoreticky najomnajom
@sisa_s takže ma môže vyhodiť s deťmi na ulicu?
@anonym_autor po rozvode áno, teba. Deti na ulicu vyhodiť nemôže. To by bolo super, vydržať štyri roky v manželstve a získať polovicu domu
@zuzanaete ano 7 rokov je hypotéka pravidelne platená
@anonym_autor pre teba je to asi prakticky jedno, či ťa vyhodi teraz alebo po rozvode. Keďže ti ide asi o to, že sa nedostaneš k žiadnym peniazom, keďže je to len jeho nehnuteľnosť
Tam si asi smerovala otázku
Či máš rátať s nejakými peniazmi
@pe_mi nie, nejde mi o peniaze..chcem mať istotu že po rozvode neskončim s deťmi na ulici..počas hádok ma vyhadzuje z domu, vraj je to len jeho dom a mam sa vrátiť k matke.
Modré z neba by si nechcela?
@anonym_a0d34f a ty?
Žiaľ, po rozvode ťa vyhodiť môže. Deti nie
@doriiis po rozvode by deti boli určite zverené mňa keďže on pravuje v zahraničí, chodí na turnusy a o deti by sa ani nevedel postarať.
@anonym_a0d34f a ty?
@anonym_autor ja ? Ja nechcem mužov dom čo kúpil pred manželstvom, ja som si kúpila vlastný bez a chlapa, bez jeho peňazí
@anonym_autor ja ? Ja nechcem mužov dom čo kúpil pred manželstvom, ja som si kúpila vlastný bez a chlapa, bez jeho peňazí
@anonym_a0d34f no kedy si mala 2 deti určite by si to vnímala inak..je ľahké zarábať a kupovať kým nemáš deti. A je iné vydať sa mladá mat 2 deti.
@anonym_a0d34f no kedy si mala 2 deti určite by si to vnímala inak..je ľahké zarábať a kupovať kým nemáš deti. A je iné vydať sa mladá mat 2 deti.
@anonym_autor prepáč, ale nútil ťa niekto? Obe deti som mala pred 30kou,
@doriiis u nás sa rozvod vôbec nerieši ešte o tom slovo medzi nami nepadlo..proste on počas hádky sa vkuse oháňa z domom. Že ak sa poriadne rozčrti tak ma vyrazí z domu, že ja som prišla bývať do jeho domu a ak sa mi nepáči nech vypadnem a podobne debiliny...
Nič to nemení na tom, že dom je jeho a po rozvode odchádzaš. Ak budú deti zverené tebe, tak aj s deťmi.
@anonym_autor po rozvode áno, teba. Deti na ulicu vyhodiť nemôže. To by bolo super, vydržať štyri roky v manželstve a získať polovicu domu
@anonym_ff300c To "vydrzat v manzelstve" pises, ako keby to bolo za trest😃 (aj ked v tomto pripade to asi tak naozaj je)
@anonym_autor prepáč, ale nútil ťa niekto? Obe deti som mala pred 30kou,
@anonym_a0d34f a teba nútil mat deti niekto pred 30kou?? Píšeš ako keby si nevedela že na začiatku vzťahu je vždy všetko také pekné, ružové až po čase sa vykľuje ta pravá tvár keď su už deti na svete..
Tak to ta vyhodit moze a ty mu nato povedz,ze nech to skusi spravit iba jediny raz.V takom pripade si bude narokovat na polku vsetkych splatok hypoteky,ktore ste ako manzelia spolocne splacali odkedy ste manzelia vratane vsetkych investicii do rekonstrukcie,zveladovania.Lebo dom je sice jeho,ale prachy ktore ste zanho zaplatili do manzelstva uz boli vase spolocne.
Nič to nemení na tom, že dom je jeho a po rozvode odchádzaš. Ak budú deti zverené tebe, tak aj s deťmi.
@anonym_2902ce není rozvod ..neriešili sa rozvod...on to treba len počas hádok

Nie