icon

Majetkovoprávne vysporiadanie: čo obsahuje a ako prebieha?

1. aug 2025

Kto podáva? Co všetko tam ma byt uvedene? Co ak máme 2 investicne nehnutelnosti na SK a jednu v zahraničí a manžel sa nechce na ničom dohodnúť, ako to bude reálne prebiehať ked sa to dá na súd?.Skúsenosti? Poplatky? Dĺžka trvania?

janka_266
1. aug 2025

skúste u manžela začať s tým, že poplatok je 3 % z hodnoty vyporiadavaných nehnuteľností :D a keď sa nechce dohodnúť tak to trvá dlho,posimisticky 2-3+ roky, už len úvodné vyjadrovačky sú 3-4 mesiace, + následné nariadenie znaleckých na každú nehnuteľnosť, optimisticky do roka vybavené, ale v tom prípade sa to dá riešiť aj bez súdu a rýchlejšie :D

mogaa
1. aug 2025

V prvom rade sa zisťuje z akých peňazí a kedy sú nadobudnuté tieto nehnuteľnosti - to je základ z ktorého súd vychádza.....

eeffka
1. aug 2025

@anonym_autor moni svokrovci, hadaju sa o vsetko leb kazdy si mysli ze ma vacsi narok, su 3r po rozvode a x pojednnavani. Zaver je taky ze co maju im sud s 1/1 rozdelil na 1/2 pre kazdeho (nehnutelnosti) a to je vsetko, ak bude mat 1 z nich gule tak ma podat ziadost na sud na nariadenie predaja a nasledne ich z financneho vytazku podeli. Oni neplatili zatial nic lebo " chudobni dochodcovia" poziadali o odpustenie poplatkov. Realita je taka ze sa budu obchadzat v byte kym jeden z nich neumrie.

autor
1. aug 2025
@mogaa

V prvom rade sa zisťuje z akých peňazí a kedy sú nadobudnuté tieto nehnuteľnosti - to je základ z ktorého súd vychádza.....

@mogaa na všetkých nehnuteľnostiach sú písaný obaja manželia a financované boli spoločným úverom a spoločnými úsporami.

autor
1. aug 2025
@janka_266

skúste u manžela začať s tým, že poplatok je 3 % z hodnoty vyporiadavaných nehnuteľností :D a keď sa nechce dohodnúť tak to trvá dlho,posimisticky 2-3+ roky, už len úvodné vyjadrovačky sú 3-4 mesiace, + následné nariadenie znaleckých na každú nehnuteľnosť, optimisticky do roka vybavené, ale v tom prípade sa to dá riešiť aj bez súdu a rýchlejšie :D

@janka_266 a nehnuteľnosť v zahraničí bude ako znalec posudzovať?

janka_266
1. aug 2025
@anonym_autor

@janka_266 a nehnuteľnosť v zahraničí bude ako znalec posudzovať?

@anonym_autor nemali sme ešte taký prípad, ale aj tak to bude trvať dlho a stáť kopu peňazí :D